Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum ve 2010 sigorta girişimle ne zaman emekli olabileceğim?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba, vergi indirimi sonucum dün açıklandı 2010 sigorta girişim var kaç yıl veya kaç gün prim doldurursam emekli olurum ?

araştırdım ama 16 yıl diyen var 18 diyen var 20 yıl diyen var net bilgi verebilecek olan varmı ?

16 yıl sigortalılık süresi ve 3900 gün prime tabisin:

2008_sonrasi.PNG

Ayrıca 5510 sayılı kanundan sonra işe başladığınız zaman prim ve yıl şartından sonra emekli olmak için müracaat edeceksiniz kurum sizi tekrar rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor almanızı talep edecek %40 ve üzerinde rapor alamaz iseniz emekli olamayacaksınız.

Pardon arkadaşlar E -devlet şifresi aldım ben 2008 4. ayında Sigorta girişim olmuş sanırım 3700 güne tabii ve 2024 yılında emekliyim doğrumu Ayrıca 5510 kanunundan önce sigorta girişim var sanırım tekrar rapor istemezler değilmi?

1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olanlar bir kez defterdarlıktan sürekli vergi indirim hakkı elde ettiklerinde emeklilik zamanı geldiğinde onlardan yeniden rapor istenmez.

Rapor oranı ve derecesi ile çalışma gücünde kayıp oranı derecwesi nedir ve bunu nasıl ayırt ederim ?

Raporunuzdaki oran neyse, çalışma gücü kaybı oranı da odur.

Bu ayrım bir tek iş kazalarında vs. etkilidir. Onun dışında belirleyici olan şey sakatlık oranı cetveli'dir.

Üst Alt