Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum ve 92 sigorta başlangıcımla ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

ragip66

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
06.02.1973 dogumluyum, sigorta baslangic tarihim 28.09.1992 tarihidir.
5340 gun ssk 900 gun emekli sandigi olmak uzere toplamda 6240 gun prim gunum vardir.
18.09.2013 tarihinde yozgat devlet hastanesinden kbb %34, diyabet %20, ortopedi %8 olmak uzere %51 engelli surekli engelli raporu verildi. Raporumda kisisel muracaat ve engel orani bildirimi aciklamasi vardir.

Hangi yolu izleyerek emekli olabilirim? Vergi muafiyetine bu raporumla muracaat edebilirmiyim? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.

Yardimci olabilecek kimse yokmu? Rapor tarihimin eski olmasi sorun olurmu?
Birde vergi mafiyeti icin yazmiyo raporumda. Bu raporla muracaatim kabul edilirmi?

Şuan memur olarak çalışıyor musunuz.

merhabalar yazdıklarına göre senin önünde emekli olman için engel gözükmüyor.ama emekli maaşının bağlanması için başvurudan sonra bir süre geçiyor ben 14.09.2014 tarihinde başvurumu yaptım.%48 işitme engelli raporumla ve maliyeden aldığım vergi indirim belgemle sgk ya başvurdum pirim günün 5900 24 kasım 2014 tarihinde ilk maaaşımı aldım.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Officer ssk li olarak calismaya devam ediyorum

Suleyman tsk ediyorum... Benim kafama takilan rapor yarihimin eski olmasi ikincisi ise vergi indirimi icin yazmiyo olmasi bunlar sorun teskil edermi?

Suleyman bey ne kadar emekli maasi baglandi size ve yeniden kontrol raporu istedilermi

Yeniden rapor istemezler, ve herhangi bir ibare olması gerekmiyor. Elinizdeki raporla alabilirsiniz kabul ederler.

Vergi dairesine evraklarimi verdim 2 ay surer dediler. Ins hayirlisi ile sonuc olumlu gelir

Bu aralar çok kısa sürüyor.Bana da 2 veya 3 ay demişlerdi ama 30 günde sonuç çıktı.Hayırlısı bakalım.

Toprak sizin rapor orani neydi emekli olduysaniz maasiniz ne kadar baglandi

Benim rapor oranım %50 idi.Maliyeye gönderdim ve aynen onaylanıp geri geldi.Geçen ay vergi indiriminden faydalandım.Ben seneye 15/02/2016'da emekli olabiliyorum.

Toprak hakkimizda hayirlisi olsun

Yukarıdaki rapor detayıma istinaden sürekli onaylanan raporum vergi indirimi müracaatımda süre kısıtlamayısla gelebilirmi ?

raporunuzda sürekli diye yazıyorsa tarihinin önemi yok vergi indirimi içinde ayrıca bir şey yazmasına gerek yok. 803.79 tl maaş bağladılar.raporum süresiz olduğu içinde kontrol raporu falanda istemediler.umarım yardımcı olmuşumdur.

süleyman bey tşk ediyorum tabiki yardımcı oldunuz bu site sayesinde raporu maliyeye verdim yoksa cesaretim yoktu siz ve diğer arkadaşların cevapları cesaretlendirdi beni hepinize tşk ederim

inşallah hayırlısı olur sizin adınıza

Tsk ediyorum hepinize raporu yolladim ama oran duser diye korkuyorum ve isyerime rapor geldiginde muhtemelen isten cikarirlar

%51 surekli raporumla vergi indirimi icin...

%51 surekli raporumla vergi indirimi icin muracaat ettim.. Vergi indirimi sureli gelirse emekli olabilirmiyim?
Emekli olabilirsem vergi indirim suresi bitiminde yenidenmi rapor almaliyim?

Vergi indiriminiz sürekli gelirse, süresi bitimine kadar emekli olabiliyorsanız başvuruyu yapabilirsiniz. Daha sonra emeklilik evraklarında süre olursa o zaman yeniden rapor alrsınız. Emekliliğinizde süre olmazsa vergi indiriminin süreli olmasının bir önemi kalmaz. Eğer emekliliğinizde sgk süre koyarsa o sürenin bitiminde alırsınız raporu. Vergi indirimiyle ilginiz kalmaz.
Eğer vergi indiriminin süresi dolana kadar emeklilik başvurusu yapmazsanız, o zaman vergi indiriminin süreli olması durumunda, bitimine yakın yeni rapor alırsınız.

vergi indirimim onaylandi

01.12.2014 tarihinde ankaraya gonderdigim %51 suresiz raporum. Ankaradan %51 olarak onaylandi ve herhangi bir tarih belirtilmemis suresizmidir vergi indirimimde?
08.09.1992 sigorta baslangicin prim gunumde 6600 gun, emeklilik icin sgk ya basvurumu yaptigimda. Sgk kontrol muayenesi ister mi? Yardimci olursaniz sevinirim.

Hayırlı olsun.
Süre belirtilmediği için süresizdir. Vergi indirim belgeniz tarafınıza ulaştığı gün ssk ya vergi indirim hakkından faydalanarak emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

Ilker bey, vergi indirim belgem isyerime ulasti. Bende bir suret aslinin aynidir yaptirip aldim vergi dairesinden. Sgk ya sadece dilekce vermem yeterlimi yoksa rapor ve vergi indirim belgesini isterlermi. Not. 01.12.2014 tarihinden itibaren vergi indirimi hakki yazili indirim belgesinde

Dilekçe ve vergi indirim belgesi vermeniz yeterli. Raporu hiç karıştırmayın...

Üst Alt