Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 51 raporumla engelliden engelliye araç alabilir miyim?

sivas58.58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Benim %51 engelli raporum var. ( sürekli ilaç kullanıyorum böbrekler için ) 2. el engeliden engelliye araç almak istiyorum. Satış sayfalarında % 90 ve üzeri engel raporundan bahsedilmekte araç satışında raporun illaki % 90 mı olması gerekiyor.

bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

sivas58.58 eğer ortopedik engeliniz yoksa % 90 ve üzeri oranında raporunuzun olması gerekir. Tıpkı sıfır araç alıyor gibi hakkınızın bulunması gerekir.

merhaba,

% 51 oranının içinde % 10 oranında sol kolda homerus başı kısalığı ( 10 cm sol kolum kısa ve sağ koluma göre daha güçsüz. Bu şekilde alabilme şansım var mı?

sivas58.58

Aracı siz kullanacaksınız değil mi, ehliyet durumunuz nedir?
Ehliyetiniz var mı, hangi sınıf, yeni sisteme göre ehliyet ve ehliyet için rapor vs. aldınız mı?

Bunları neden soruyorum? Çünkü, sol koldan engelli olan kişilerin otomatik vitesli araç alma hakkı olacaktır ancak bunu belgeleyen şey ehliyet almak veya yenilemek için İl sağlık müdürlüğünün vereceği kodlara bağlıdır. Eğer ehliyet değiştirmek/almak için raporunuzda otomatik vites olursa ve sağlık kurulu raporunuzda da özel tertibatlı veya otomatik vites araç kullanabilir gibi ibareler olursa alabilirsiniz.

evet tam da bu şekilde rapor verildi İl sağlık müdürlüğünden 2016 yılının şubat ayında aldım bahsedilen raporu raporda kodlar yazmakta ve kodlardan birinde otomatik vitesli araç kullanabilir yazmaktadır.

rapordaki kodlarda genelde görme ile ilgili kodlar var. kör nokta görüntüleme cihazı , elektrikli yan aynalar , arka ve ön bölgeyi gösterir görüntüleme cihazı ve sağa sola yukarı aşağı oynatılabilen direksiyon simidi var.

sivas58.58

Eğer üzerinde özel donanımlı veya otomatik vitesli araç kullanabilir gibi araçla ilgili değerlendirme yoksa raporu yenilemenizi isterler.

aracı ben kullanacağım. Ehliyetim var yeni sisteme göre H sınıfı şeklinde yazmıyor. H sınıfı ehliyetler yeni düzenlemeye göre kaldırıldı. B sınıfı ehliyetim var. Fakat koldaki problemden dolayı motorsiklet kullanamıyorum.

sivas58.58

Ehliyeti değiştirmek için il sağlık müdürlüğüne sevk edildiniz mi? eğer elinizde rapor varsa kodlar nelerdir?

hayır ehliyet değiştirmedim. İlk kez Ehliyet aldım ve yeni sisteme göre ehliyet aldım.

rapordaki kodlar,
( 102 ) ( 78 ) ( 47 ) ( 101) ( 103.03) ( 40.06) ( 42.01) ( 42.03) ( 42.05) ( 42.06 )

bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi? 2. el araç alacağım Ankara'dan ötv onayı gelmez ise.

2. el araç alabilirsin. Herhangi birinden.
2. el araçlarda ÖTV olmadığından işlemleri normal yoldan yaparsınız. Ancak engelliden engelliye satışlardan faydalanacaksanız sitemizde yazı var. Nasıl yapıldığı tek tek anlatıyor. Araçlar kısmında bulabilirsiniz.

Kazasız belasız güle güle kullan..

Üst Alt