Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporumla vergi indirimi alır mıyım?

gmmusa

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler.ben izmirden yazıyorum.2009 da geçirdiğim iş kazası sebebiyle sol gözümde % 95 görme kaybı var.rapor için hakem hastanesine başvurdum.önce %48 sürekli raporu verildi.bunun içinde %40 depresif bozukluk,%13 görme kaybı verildi.toplam % 48 agır özürlü değil denmiş.fakat kontrol süresi 1 yıl dendi.bende 6 ay sonra başka bir hakem hastanesinden nevvar salih işgören hastanesinden % 51 aldım.bunun içinde de % 40 kısmi tedaviyle düzelen depresif bozukluk,% 13 sol göz görme kaybı(sağ tam sol 0,05 gözlükle) ve % 7 iskelet sistemi lomber disk hernisi bel flexion kısıtlı denmiş.toplamda % 51 denmiş.en son aldığım rapor tarihim 04/10/2011.şimdi ben bu raporla vergi indirimi istesem 3.derece alabilirmiyim yardımcı olurmusunuz.çünkü 4090 günüm var ve 1998 sigorta girişim var.belki emekli olabilirim.

16 Aralık 2010 tarihinden sonra alınmış raporunuz yoksa kabul etmezler. Siz işyerinizden çalıştığıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Doğum tarihiniz 1980 ve öncesi ise, ve sigorta girişi -staj değil- tam primden giriş yapılmışsa 1998 SSK giriş ve 3. derece vergi indirimi kazandığınızda :

2008_oncesi.PNG

18 yıl 4080 güne tabiisiniz. Prim gününüzü tamamlamışsınız, 1998 + 18 = 2016 yılında emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

benm en son aldığım rapor taihi 04/10/2011 sürekli rapordur.sadece % 40 kısmen düzelen depresif bozukluk % 13 sol göz için % 7 bel disk kayması için toplam % 51 toplam sürekli rapor verilmişti.acaba diyorum vergi indirimi için ankara oranı değiştirir mi.düşürür mü yoksa 3. derece alırmıyım.

ya acayip korkuyorum ya tehlikeli işlerde çalışır raporu alamıyorum.tam özürlü sayılmıyorum.yaştan dolayı her işte çalışamıyorum bir iş kazası hayatımı mahfetti ya.acayip sinirim bozuluyo.vergi indirimi almam lazım.

anladığım kadarıyla aldığınız rapor sürkli iş görememzlik rpor oranınz yüzde 51 ise vergi indirimden yararlnırsınız die biliyorum

yararlana bilirsiniz fakat düzelebilir deprasib bozuklukla emekli olsanız veya vergi indirimi alsanızda sizi birsene sonraya kontrolo verir eger düzelme görülürse emeklilik iptal olur

arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.benim iş kazası olduğundan ankaradan bide % 32 iş gücü kaybı raporum var.yani sürekli iş görememezlik parası alıyorum.emekli gibi.fakat hastane gözüm için % 13 vermiş.anlamadım.hastane raporum sürekli.2011 de aldım.toplamda depresif bozuklukla beraber % 51 vermişler.acaba ankaraya vergi indirimi için başvursam sürekli olarak onaylarlar mı.yeniden rapor alsam mı.

yüzde 32 oranınız var ne kadr para alıyorsunuz ? eğer yüzde 51 oranınız sürekliyse ben tfsiye edrim

selamlaar...ben özel sektörde çalışmaktayım..2.derece vergi indirimim var.benim sorum...ilk 6 ayı düşük(60 tl) sonraki 6 ayı yüksek(80 tl) alıyorum aralık ayında 102 tl aldım.KAMU VE ÖZELDE ÇALISAN ARKADASLAR SİZLER NASIL ALIYORSUNUZ...TESEKKÜRLER

ben 357 tl alıyorum.devletin sürekli verdiği.emekli maaşı gibi.ama vergi indirimi için başvurmadım daha.hastaneden aldığım rapor %51 sürekli ama içinde depresif bozukluk var.acaba azaltırlarmı diye düşünüyorum.bel fıtığı içinde var.acaba oranı düşürüp vergi indiriminden yararlandırmazlar diye korkuyorum.sonra sevk bidaha rapor çıkar bi ton dert.sanki görmüyen gözüm düzelcek.

ankaranın verdği oran yüzde 32 ise neden 357 alıyorsunuz onu anlamış değilim daha fazla olmsı gerktiğini düşünoyrum 700 civarı hiç araştırdınmı ?

anlıyorum sizi ben sizin yerinizde olsam şansımı denirm ama eğer hastlığınız zamnla düzelirse sizi kontrol için tkrr çağırlarsa sonunda büyük bir hayal kırkılığı yaşayabilirsiniz bence bunu daha geniş bir şklde daha trcübli veya tandık bir doktora danışım derim....

titanik:ben iş kazasında sol gözüme parça kaçması sonucu görme yeteneğimi kaybettim.sol gözüm yani %95 görmüyo.iş kazası olduğu için sgk evrakları ve ameliyat olduğum hastanenin heyet raporunu ankaraya gönderdi.ankaradan 6 ay sonra iş gücü kaybı % 32 diye bir kagıt geldi.onunla bana emekli maaşı gibi ölünceye kadar alacağım bir aylık bağlandı.bende işe girebileyim diye(mahkemelik olunca iş yeri beni işten çıkardı)özürlü raporu almak istedim.bana psikolojim bozuk diye %40 gözden %13 belden (fıtık var)%7 vererek toplamda %51 özürlü raporu verdiler.sürekli.bende daha sonra erken emeklilik olayını duyunca baş vurmak istiyorum.fakat psikoloji işin içine girince oranı düşürüyolarmış.ben bundan korkuyom.gözüm iğleşmez o kesin ama oran ne olur onu bilmem.

bir gözün yüzde 95 görmüyor diyorsunuz yani hiç görmüyor deseniz daha mantıklı değilmi yoksa yüzde 95 oran az değil yoksa yanılıyormuyum göz oranı bence az verlimiş zaten hiç görmyen göze net olrak ortlama yüzde 32 yüzde 35 bir oran verliyor

tek göze % 32 veriyolar ama ben anlamadım bunlar % 13 vermişler.nasıl itiraz ederim onuda bilmiyom.zaten dün gittim hastaneye sag gözüm de yakını görmüyom diye gözlük te verdiler.oranı tam bilmiyom ama yakını görmüyom.zaten yeni rapor alcam ya.umarım psikolojiyi kaldırıp sadece gözden alırım.vergi indiriminide sürekli alsam.erken emekli olabilirmiyim acaba.

git bir şansını dene belki sadece gözden alırsın istedğin oranı ...

Maalesef, öyle ya da böyle sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilmeniz şart. Hastane bu oranda rapor veriyorsa ve/fakat maliye/sgk bu oranı düşürüyorsa, bu düşürme karaarına karşı itiraz edebilirsiniz:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

bülent abi teşekkür ederim.ben daha başvurmadım.ama başvurucam.işin kötüsü ben 20 yıl tamircilik yaptım bu yüzden belimde son 2 yıldır fıtık ta var.ayrıca son olaydan sonra sag gözümde bozulmuş.+1 astiğmat var.doktor gözlük verdi bende özürlü raporunu yenilemeyi düşünüyorum.daha sonra vergi veren bir işte çalışıp maliyeye başvurucam.sırf bunun için işten çıktım ya.çünkü çalıştığım yer vergi vermiyodu.inşallah maliye onaylarda boşuna işten çıkmış olmayım.

vergi indirimi için rapor yenileme

sevgili arkadaşlar,kardeşlerim birşey sormak istiyorum.ben vergi indirimi için elimde bulunan %51 raporla başvuruda bulunucam fakat kafama birşey takıldı.raporumun arkasında vergi indiriminden yararlanabilir ibaresi yok.olması lazım mı.olmadan başvursam ne olur.

2011de aldıgını söyledigin raporsa raporsa başvura bilirsin ila vergi indirimi yazması gerekmez

kardeşim emin misin yani saygısızlık olarak kabul etme sakın yani olumsuz olmasından korkuyom.

hatta tekrar rapor almaya çalışacağım şimdi sağ gözümde bozulunca yani yenilemek istiyorum sonra vergi indirimi için başvuracağımda.sırf bu yüzden işten de çıktım.oranı yükseltip şansımı deneyeceğim.kardeşim.

Elinizdeki rapor kabul görür. Ama üzerindeki tanı vs. eksikse, defterdarlık yeniden hastaneye sevk edebilir...

1 derece astigmat için rapor ilave oran eklenmez. Yükseltilir umuduyla yeni rapor başvurusu yapmayın sakın.

vergi indirimi

hayırlısı ile bugün %51 özürlü raporumla vergi indirimine başvurdum.%40 tedaviyle kısmen düzelen depresif bozukluk,%13 sol göz perforan yaralanması ve %7 bel fıtığı ile belki 3. derece vergi indirimi alabilirim.bakalım hayırlısı

vergi indirimi

Simdi benim % 51 surekli raporum var.vergi indirimi icin basvurdum psikoloji oldugu icin % 51aynen 1 yil kontrol sureli onaylamislar.ben 1 yil sonra kontrolde baska rahatsizliktan yeni rapor alsam tekrar gonderdigimde vergi indirimi icin sorun teskil edermi yoksa kabul ederler mi.psikoloji yerine goz mesela.bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi

ps kolojiyi katmaz isen sadece gözden 40 üzeri almanız zor malesef

Ama zaten benim bir gozum gormuyor biride uzagi görmüyor artık

Bir gözün tümüyle görmemesine % 32 verilir. Bunun üzerine % 12 daha alabilmelisiniz ki balthazard formülü ile toplamda % 40 etsin. 1 yıl sonra bunu sağlarsanız, elbette kontrolsüz vergi indirimi tanınabilir

Üst Alt