Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporumu maliye %32'ye düşürdü! Ne yapabilirim?

Ruya900

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%51 le maliyeye giden engelli raporum %32 red gerekcesiyle geri dondu...apneyi %10 a dusurmusler...dava acarsam kazanma sansim nedir

İzmir de hangi hastaneden almıştınız raporunuzu, sürekli miydi raporunuz, maliye uzun zamandır giden rapor oranlarını düşürmüyordu, demekki size verilen oranlarla, yönetmelikte yazan oranlar arasında bir tezatlık gördüler, daha önceden mhkemeye başvuranlar olmuştu, forumda böyle mesajlar vardı ve hepsi kazandıklarını söylüyorlardı, geriye dönük bir incele istersen konuları

Buca seyfi demirsoy hastanesi ve surekli...zaten benim gibi rapor alan 6 kisiye ulastim kimsenin ki dusmemis...ahi 11 ama bipup kullanilmazsa olum riski oldugu icin 35 yazilmisti raporuma...35 puani uyku apnesi teshisine ragmen 10 a dusurmusler...

sakatlık oranı cetveli belirleyicidir. Bu cetvele göre yüksek oran olması gerektiğini düşünoyorsanız, maliye'nin kararına itiraz edip yeniden değerlendirme isteyin. Hastane sakatlık oranı cetveli'ne göre oran vermiş ama Maliye buna uymamışsa, dava konusu edilebilir, bu çok uzun bir süreçtir

Bu konuyu cok inceledim aslinda...heyetteki dr lara ozellikle noroliga sordum...buzim icin belirleyici olan apne nuz olmasi ve cpup cihazi kullanmadiginizda olum riski tasiyor olmaniz demisti...diger taraftan bu tip davalarin cok kisa surede tamamlandigini duymustum...

Gulcan su sitede maliye raporumu 51 den 32 ye dusurdu..dava açmak istiyorum...oncelikle davalar nekadar duruyor ve onerebileceğiniz avukat var mi

Diğerlerinin dediğin kişilerin ah ileri 30 geçiyorsa 35 dir oran onlarda abi gecmiyorsa şişirme oran var o zaman cetvelde karşılığı 10 dur

Davaların ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan?? Ve avukat ismi ??

3 sene kadar sürüyor avukata gerek yok kendiniz vergi mahkemesi ne başvurabilir siniz

Maliyeye açtığım ilk derece mahkemesini kazandım. Dosya temyize gider mi?

İyi akşamlar . Çok acil yardımınıza ihtiyacım var . Maliye oranımı düşürdüğü için dava açmıştım ve kazandım.

Peki maliyenin temyize gitme oranı nedir ?

Temyize giderse onun sonucunu beklemek zorunda mıyım?

Sonuçlanması ne kadar sürer ?

Detaylı bilgiye verirseniz sevinirim .

Ruya900

Selamlar,

Öncelikle ben hukukçu değilim ama işim gereği yasa ve mevzuatlara hakimim. Bildiğim kadarıyla Vergi Dairesi/Maliye'nin Temyiz'e gidebilmesi için üst mahkeme izni-muvafakatı gerekiyor.

Bu konuda bence temyiz den ziyade, İstinaf yani üst mahkemeye yeniden değerlendirilmesi ve kararın bozulması için başvurabilir. Buda elbette kararı beklemenize yol açacak ve eğer başvurursa bana göre min. 3-6 ay süreci uzatacaktır.

Maliye temyize gitme ile uğraşır mı acaba bide o var..Kararı olduğu gibi kabul eder gibi geliyor bana.

Teşekkür ederim bilgiler için . Peki istinafa gitmeme olasılığı var mı maliyenin ?

Ruya900

Maliye karara karşı tüm yasal yollara başvurur. Ancak çok büyük ihtimalle bu süreç de sizin lehinize sonuçlanacak. Ayrıca beklemek zorunda değilsiniz. Kararın hemen uygulanmasını isteyebilirsiniz. İdare uygulamayı 30 günden fazla geciktiremez.

İstinaf a gittiler... acaba istinaftan aleyhine sonuç alan arkadaşlar var mı??

Sanmıyorum istinaf bozmaz ama önünüzde uzun Bi süreç var

Ya benim de Bi tazminat konulu yargı sürecim var 1.5 yıldır ilerlemiyor daha istinaf 1 yıl yargıtay 1 yıl diyorum maalesef yavaş bu işler

İşte benim korktuğum konu bu ahi oranım 13,8 çıktı bugun heyet var cipap cihaz testinde 2nci yatışımda 3 cihaz denediler bipap cihazı uyumlu geldi bölüm doktoru oranı %35 yazdı bakalım sonuç nasıl işleyecek ankara illaki düşürecek oran cetveline bakıp. Ben %10 a düşürmesine razıyım. evrak git geli olmasın yeter.

Üst Alt