Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 engelli ortopedik raporum mevcuttur. ÖTV indirimli araç nasıl alırım?

Resocan34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
vergi muafiyeti arac almamda yardımcı olurmu acaba bilgi alabilirmiyim

Engeliniz nedir ?
Yeni tip B engelli ehliyetiniz var mı, varsa hangi kodlar mevcut ?
Ya da H sınıfı ehliyetiniz var mı ?
Sağlık kurulu raporunuzda tertibat ile ilgili bir ibare var mı ?

yüzde doksan olması gerekli değil mi arkadaşlar

Ahmet T
Bedensel engelli olup manuel vitesli bir aracı kullanabilmek için ek bir tertibata ihtiyaç duyan engelliler için herhangi bir oran şartı yoktur.
Durumunu ve özel tertibatlı araç kullanacağı yönünde bir engelli sağlık kurulu raporu ve durumuna uygun tertibat kodlarının işli olduğu B sınıfı sürücü belgesi olması yeterlidir.
%90 şartı, diyaliz, kalp, diyabet, tansiyon, işitme, görme, kanser gibi engeli bedensel olmayan engelliler için geçerlidir.

Ufuk kalp bey benim ortopedik %52 engelli raporum mevcut b sınıfı ehliyyetim mevcut raporu almadan once almıstım

Resocan34

Engelli sağlık kurulu raporu “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ibareli olmalı.
Ayrıca sürücü belgesi buna uygun kısıtlama kodu içerecek şekilde değiştirilmeli. Bunun için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü

%52 engelli oranı arac alımı

öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar engelli oranı %52 ortopedik olan bir kişinin ötv indirimi alma imkanı varmıdır?

Vardır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt