Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 engelli rapor ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Avcı11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar.

Babam bel fıtığı by-pass ve goz ameliyatları geçirdi heyet tarafından 52 is goremez engel raporu verdiler. Vergi indirimi ile birlikte bu rapor sayesinde emekli oldu hatta. Benim sorum ise bu raporla arac almak. Aracı nasil alırız otv indirimi nasil uygulanir kac tl bazinda ve bu aracı özel tertibatsiz manue yada otomatik olarak aldigimizda ben yada aile içinden biri kullanabilir mi ? Kimisi kullanamaz diyor kimisi yeni kanunla kullanır diyor..

şimdiden vericeginiz bilgiler icin cok teşekkür ederim.

ÖTV İndirimi almanız için ya ortopedik yada %90 üzeri rapor olması gerek

Ortabetik yazıyorsa nasıl alabilir aracı %52 raporla bilgisi olan ?

Ortopedik yazıyordur ama ötv indirimi işaretlimi değilse il sağlık müdürlüğüne itiraz ederek oradan size söylenenleri yaparak tekrar heyete girip engelli ehliyeti almanız gerekir. Bence ilk başta raporunuzu vergi dairesinde engelliler bölümünde ötv indirimine bakan memur ile görüşün bazen ehliyeti değiştirip te araç alamayanlar oluyor her ortopedik rahatsızlığa vermiyorlar.

Gerekli şartlar yerinde ise alır raporda ötv işaretli mi değilse il sağlık müdürlüğüne gidin gerekli bilgiyi alın ama ortopedik bir sorun yoksa ki bel fıtığı bu kapsamda değerlendirilmiyor diye biliyorum

Üst Alt