Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 işitme engelliyim vergi indirimi alıp erken emekli olabilir miyim?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar raporum %52 ve sürekli işitme engelliyim.
Vergi indirimi ne demektir? Erken emekli nasıl olabilirim?
Sigorta başlangıcım 2011 senesi
Yeni rapor almama gerek var mı?
Ve bu rapordan şu anda yararlanamıyorum, nasıl yararlanabilirim ve yararları nelerdir?
Teşekkürler

Vergi indirimi hakkında?

Arkadaşlar raporum %52 ve sürekli işitme engelliyim.
Vergi indirimi ne demektir? Erken emekli nasıl olabilirim?
Sigorta başlangıcım 2011 senesi
Yeni rapor almama gerek var mı?
Ve bu rapordan şu anda yararlanamıyorum, nasıl yararlanabilirim ve yararları nelerdir?
Teşekkürler

İlk açtığım konu silinebilir mi?
Teşekkürler

@Emrdyl Forumdan bilgi edindiğim kadarı ile anlatayım. Vergi indirimi %40 ve üzeri raporu bulunan çalışanların maaşlarının belli bir kısmının vergiden istisna tutulmasıdır. Bu sayede maaşları belli oranda artar 2008'den önce sigortalı olanların bu indirimi almaları şart, ancak 2008 'den sonra sigortalı olduysanız vergi indirim şartı aranmıyor. Ancak bu durumda SGK erken emekli olmak istediğinizde sizi tekrar hastaneye sevk ederek yeni bir rapor çıkartmanızı isteyebiliyor.

Vergi indirimini alanları SGK tekrar hastaneye göndermeden emekli ediyormuş, yani vergi indiriminizi alarak emeklilik durumunda tekrar Engelli raporu için uğraşmıyorsunuz. Raporunuzla Engelli kimlik kartına ve Ücretsiz ulaşım için İETT'ye başvuru yapabilirsiniz. Emeklilik hesaplaması için de bu tablo size yardımcı olabilir. Ayrıca aşağıdaki linkleri inceleyerek daha iyi bilgi edinebilirsiniz.

https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

https://www.engelliler.biz/forum/sakatlik-vergi-indirimi/76981-vergi-indirimi-nedir.html

https://www.engelliler.biz/forum/em...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

kylexz

Sağolun
Sigortam 2008'den sonra olduğu için vergi indirimi için başvurma zorunluluğum yok.

Peki merak ettiğim birşey var; şimdi emekli olmak için primim ve senesi var. Prim ve seneyi tamamladığımda mı yoksa şimdi mi başvurmam gerekiyor sgk'ya?

Bazı yerlerde vergi indirimi alınamazsa erken emekli olmaz deniliyor. Bu beni kapsıyor mu acaba?

Emrdyl

tabloya göre prim ve senenizi tamamladıktan sonra, yani emekliliği hak ettikten sonra başvuru yapmanız gerekiyor. Benimde ilk sigortam 2011 benimde vergi indirimi şartım yok, ancak ileride ne çıkar belli olmaz diyerekten ve emeklilik zamanı geldiğinde tekrar engelli raporu için uğraşmak istemediğimden vergi indirimine başvuru yapacağım.

Bazı yerlerde dediğiniz gibi olabiliyor. Örneğin geçen 170'i aradım oradaki eleman bana erken emeklilik için istenen evraklar arasında vergi indirimi de var dedi. Bu durumda inanın benimde tam bilgim yok. Normalde 2008 sonrası için vergi indirim şartının kaldırıldığını biliyorum. Bu konu hakkında tam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

vergi indirimi 2008 yılından sonra için geçerli değil siz direk zamanı geldiğinde sgk ya emeklilik için başvuru yapacaksınız

mehmet-41 ben eylül ayında rapor aldım.%60. sürekli yazıyor.30 kasım 2017 de migrosta engelli eleman olarak işe başladım.benim vergi indirimi için başvurmam gerekiyormu.19 yaşındayım.nasıl emekli olabilirim.bilmediğim daha neler var pek bilgim yok.bana yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba işyerinizde çalıştığınıza dair vergi dairesinin işyeri ve kişisel dilekçe örneği var, bir onu işyerinize imzalatıp ve diğer kişisel başvuru dilekçesini dordurun.bunla birlikte verği dairesine gideceksiniz,ayrıca aldığınız raporuda götürmeniz gerekiyor, her sene verği oranlarında oynuyorlar onun için yeni aldığınız raporla verği indiriminize başvurup yararlanmanız gerekiyor.

insanlar bu vegi indirimini yapmadıkları için sonra başvurularda yenisini istiyorlar, oranlar düşüyor ve indirim almıyorlar..

ÖRNEĞİN ..Bir arkadaşım gözünün biri yok 20 yıl önce bir göz için oran 42 ken şimdi %32 ye düşürmüşler, zamanında onaylatmadığı için şimdi verği indirimi alamıyor...bunlara dikkat edin...........

Moderatör tarafında düzenlendi:
istanbul40

Anladım. Peki vergi şartı indirimi zorumluluğu yok ama arkadaşınızın durumu 2008 öncesini kapsıyor yanlış değilsem.

2013 yılında sakatlık oran tablosu değiştiğinden şu ara 2013 yılı öncesi raporları kabul etmiyorlar.

tek göz engellik oranı 2013 yılından önce 40 iken 2013 de değişen tabloda 32 oldu. ilerde tekrar tablo değişirse vergi indirimini şimdi süresiz de alsanız sonrasında tekrar rapor istemeleri kuvvetle muhtemel.

[FONT=Tahoma]İşe Giriş Tarihi : 29.04.2008
Uzun Vade Gün Sayısı:
2142
Engel Oranım: %52 işitme engelli.

16 yıl , 3700 Gün sonra emekli mi oluyorum ? Uzun Vade Gün Sayısı 3700 olunca emeklimi olacağım.
gerçekten bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
[/FONT]

@bypeace
Vergi indirim hakkı kazanmış iseniz 20 yıl 4400 güne tabisiniz.
29.04.2008+ 20: 29.04.2028 tarihinde prim gün sayınız da 4400 gün ise emekli olmayı hak edersiniz. 5510 sayılı yasadan önce ssk lı olduğunuz için vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız.

@Emrdyl,
5510 sayılı yasadan sonra çalışan olduğunuz için emeklilikte vergi indirim hakkı aranmaz emeklilik şartlarını tamamladığınız vakit kurum sevki ile alacak olduğunuz rapor emekliliğinizi belirleyecektir.
Şuan vergi indirim hakkı alır iseni maaşınıza 33 tl gibi katkısı olur.

2008 öncesi giren ssk lı engelli kadrosundakilere bi yasa cıkarsalar daha mantıklı olacak hem engelli kontenjanı acılır yenilere yer acılmış olur

Vergi indiriminizi kesinkikle alın.aldığınız raporların ileriki senede
oranlar sürekli değiştiğinden emeklilik hakkını kaybetmemek için raporunuzu aldığınız zaman verği indirimi için başvurunuzu yapın derim.
Arkadaşım anlattığım gibi daha önce gözden 42 raporu var ancak başvurmadığı için şimdi 1 gözde oran 32 ye düşmüş ,emeklilik hakkı ve vergi indiriminden yararlanamıyor maalesef..............

Üst Alt