Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 olan rapor oranımın artmasıyla malulen emekli olabilir miyim?

tufan3m

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar sgk girişim 2001 halen çalışmakdayım % 52 raporum var hastalığım arttı 1800 prim gününü 1 ay sonra doluyo malulen emekli olabilirmiyim olmam için nereden başlamalıyım..önce işi mi bırakmam gerekiyor..tşkkrler

Rapor oranınız artı ise ilk olarak 1800 gün prim sürenizi doldurduğunuz vakit ssk ya maluliyet tespiti için müracaat yapın malulen emekli olabilirsiniz yazısı gelir ise iş yerinizden çıkış alıp malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.

Hastalığım arttı ama raporla belgelenmedi önce raporu artırmam gerkemiyormu..?

Hayır sakın ilk önce ssk ya maluliyet tespiti için müracaat edin zaten kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder. Bireysel olarak aldığınız rapor ssk da hiç bir işe yaramaz kurum sevki şarttır.

Tamam anladım teşekkür ederim..

Forumdaki konuları okurken maluliyet cetveli dikkatimi çekti benim rahatsızlığım geçiyor tek rahatsızlığımdan % 52 almıştım herşey olumlu gibi görünüyor doğrumu düşünüyorum...

Bülent bey onu diyemez çünkü 2001 ilk işe girişimde rahatsızlığım yoktu sağlık raporu var(ilk işe giriş) ayrıca rapor tarihim 2008 hastanede bu rahatsızlıkla detavi gördüğüm ilk tarih 2002 forumlardan okuduğüum kadarıyla bizden yana görünüyor herşey teksıkıntı ben eşimin adına yazıyorum doğum borçlanmasıyla yaparak dolduruyoruz 1800 günü doğum borçlanması yapabiliyoruz sgk doğum borçlanmasına itiraz edermi..?

Bir sorum daha olacak Bülent bey incelerken işden çıkmadan maluliyet tespiti sevki yapılabiliyor ancak eksik prim günü (doğum borçlanmasından dolayı tamamlamadığımız.) olanların sevki yapılmıyor diye okudum doğrumudur...?

1800 gün prim süresini doldurmadan ne maluliyet tespiti ne de malulen emeklilik için sevk edilirsiniz. İlk önceliğiniz doğum borçlanması yaparak prim sürenizi 1800 güne tamamlamak olacak.. Doğum borçlanmanıza itiraz filan etmez yani rahat olun..
Kurum 1800 gün prime bakar nasıl ödendiğine bakmaz...

Bu durumda malulen emeklilik önünde engel yok gibi görünüyor. Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılırsanız, 1800 gün prim dolduğunda malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz...

Doğum borçlanmasına neden itiraz etsin SGK?

Prim eksikse maluliyet tespiti için sevk yapılıyor mu, bilmiyorum. Yalnız, işin için epsikolojik değerlendirmeler girdiğinde raporlar genellikle 1-2 yıl süreli verilir. Onun için, bugünden maluliyet tespiti yaptırmak ne kadar tercih edilen bir şey olur, düşünmek lazım.

Psikolojik değerlendirme..??? Yani işi bırakıp emeklilik için müracaat etmemizin daha doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz..?

işi bırakırsanız rette gelebilir büyük olasılıkla işinizdende olursunuz onun için işi bırakmadan başvurun ben öyle yapmıştım ilk hastaneyi kabul etmedi ikinci bir hastaneye sevk etti daha açıklamalı bir rapor için ikinci seferde onaylandı ve sgk işyerime çıkışımı vermemi söyledi işyerinden aldıgım cıkışla kuruma vermem yeterli oldu yani calışırken müracat etmeniz faydanıza

Ugur bey madem sizde böyle emekli oldunuz size sorum sigortalı olarak ilk defa işe başlamadan önce sakatlığnızın bulunmadığını nasıl ıspatladınız.?? bide ikincide neler istediler sizden..? tşkkrler..

benim rahatsızlıgım ankilozan sipondilit yani romatizmal doguştan olmaz birceşit eklemleri kısıtlayan rahat sızlık baş vururken herhangi bir evraga gerekyok sgkya malülen emeklilik için müracatta bulunmanız yeterli onlar hastaneye sevk eder sizde hastaneye giderken varsa eski raporlarınız epikırizleriniz ilaç rapoprları gibi heyete sunar rahatsızlıgınızın artıgını bildirirsiniz bu şekilde heyetten rapor almanız birazdaha kolay olabilir şayet gerçekten rahatsızlıgı ileri derece ise çünki enaz 60 civarı rapor almalı rahatsızlık doguştan ise onlar zatenbilir denemeden hiçbirşey ögrenemezsiniz burda size kimse kesin emekli olursunuz yada olamazsınız diyemez retgelirse engeliniz vardı diye mahkeme yoluna baş vurur itiraz edersiniz cünki eski raporunuz malüliyet gerektirmiyordu

aynen öyle allah kolaylık versin çünki işiniz baya zor kurum kolay malülen emekli etmek istemiyor

Malulen emeklilik için sigortalılık süresi ve prim şartı tamamsa, maluliyetin tespiti için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz tabii. Büyük olasılıkla 1 yıl sonra kontrol muayeneli rapor verirler. Maluliyet o şekilde onanınca, işten ayrılıp malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Kontrol muayenesi zamanında yeniden sevk alıp rpaor çıkartmak durumunda kalacaksınız...

Merhabalar

öncelikle eşim % 50 engelli ülseratif kolit rahatsızlığı işden ayrılmak için hastaneye gidip ağır işlerde çalışamaz raporu istedik onlrda bize raporunuz komple yenileyelim dedi istediklerinizi değerlendirip raporunuza ekleyelim dediler doktorları dolaşıp dahiliyeciye geldiğimizde (bizi takip eden) hastalığımızın % 75 de olabileceğini söledi

1224 ssk +720 de doğum borçlanması yaparsak malulen emekli olabili rmiyiz..
sigorta girişi 2001 hastalığın teşhisi 2002 Vergi indiriminden faydalanıyoruz çalışamayacak güçde eşim artık ne yapmamız gerekiyor bilgi verrmisiniz...

Teşekkürler işden ayrılıp çıkacak raporla başvurmak daha akıllıca sankii.. doğru mu anladım

alacagınız raporun malülen emeklilikte hiç bir işinize yaramaz kurum sevki ile alınan rapor malülen emeklilikte gecerlidir sadece bilgi amaclı muayene olacagınız heyete ekle sunabilirsiniz raporu okadar

Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Doğum borçlanmasını yapın prim sürenizi 1800 güne ve üstüne tamamlayın sonra kuruma malulen emekli olmak için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilin.

Yeni aldığım sağlık raporum

Merhabalar 2008 de almış olduğumuz % 50 olan engelli raporumuzu sizden aldığımız dilekçeyle çalışamayacağı iş alanlarınıda eklettirip yeniden başvurduk rapor sonucunda hastalığımızın sürekli olduğu yazmasına rağmen rapora 2 yıl süreli yazıldı arka tarafında süreğen kronik yazan raporun ön tarafında 2 yıl geçerlidir yazması ne kadar doğru ayrıca yeni aldığımız raporu vergi indirimi için (öncekini vermişdik & 52 yele geri gelmişdi) tekrar göndermemiz gerekiyormu sakatlık derecesi değişmedi..!!!! Bu arada rapor oranı % 53 yeni tşkkr..eski raporumuzda sürekli yazmakdaydı...

Rapor oranları açısından size bir avantaj sağlamayacğaı için yenşi raporu defterdarlığa bildirmenize hiç gerek yok. Bu şekilde devam edin...

Üst Alt