Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 rapor aldım. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

tekinay26

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar 1995 te sigortalı işe başladım.halen çalışmaktayım.gecen haFTA işyerine birşey demeden devlet hastanesine gidip özürlü kimlik kartı için başvuru yaptım .muayenelerimi bitirip heyete girdim sağ kulak total 112 db sol kulak yüzde 65 orta sensöriyel işitme kaybı +astım bronşit olarak yüzde 52 rapor verdiler hem işyerime hemde vergi indirimim için ne yapmam gerekiyor bişlgilendirirseniz sevinirim

İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliyenin mükellef hizmetler birimine başvurunuzu yapın. Raporunuzu kabul ederlerse Ankara'ya gönderirler ve heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
Raporu kabul etmeyecek olurlarsa sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. Bu esnada sizde dilekçe yazın ve bir nüsha isteyin rapordan kendinize. Tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız aynı şekilde hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..​

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

çok teşekkürler ama raporu hem yeni aldım 2-3 gün önce hemde devlet hastesinden inş. ankara kabul eder

birde sayın editör benm günüm dolmuş durumda ankara kabul ederse vergi indirimi mi emekliliğe de başvurabilirmiyim ankaradan onay gelmesi 1-2 ayı bulurmu sizce

Evet, Ankara'dan cevap gelmesi en az 2 ilâ 3 ay arasında değişebilir.. Vergi indirimi hakkınızı elde ettikten sonra, özelde çalışıyor iseniz müracaat edeceğiniz ayın son haftasında kamuda çalışıyor iseniz ayın 15 ine kadar müracaatınızı yapmanız maaş kaybı olmaması açısından avantajlı olacaktır. İşten çıkışınızı alıp başvuru yapabilirsiniz..

vergi indirimi ve emeklilik

2000 den beri çalışıyorum 2 ay önce sağ kulak total sol kulak orta sensöriyel iştme kaybı +astım bronşit olarak %52 rapor aldım.çalışmaya halen devam ediyorum vergi indirimi için ankaraya raporum ve evraklarım yeni gitti. işyerimden özürlü kadrosuna almaları için raporumla işçi bulmaya gidip kayıt yaptırdım ve özürlü kadrosuna aldıklarını söylediler ankaradan gelen sonuç düşerse nolur vergi indirimi hakkım olmazsa emekli olma hakkım varmı benm 4500 pirim günüm var raporu devlet hastanesi verdi veya raporumu ankara 40 düşürdü vergi indirimide almaya başladım diyelim emekli olma hakkım varmı neye göre emekli olurum yardımcı olursanız sevincem sonradan özürlü olunduğu zaman emeklilik hakkı değişiyormu

40% ve 52% rapor arasında emeklilik için bir fark yoktur. Bu iki oran arasında onaylanır ise 3.derece vergi indirim hakkı kazanmış olursunuz bu hakkı kazanıp kazanmadığınız zaten iş yerinize bildirilecek.
Vergi indirim hakkı kazanamaz iseniz erken emekli olmanız imkansız
Bu hakkı kazanır iseniz şu tablodan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

arkadaşlar merhaba ankaradan cevap geldi raporum yüzde 43 le onaylanmış ve 3. derece vergi indirimine tabiyim
şimdi ben emeklilik hakkı kazanmış oluyormuyum .10,03,1978 doğumluyum 1995 te 17 yaşımdaykene sigortalı işe başladım ve halen çalışmaktayım arada 2 sene askere gittim okadar 5000 pirim günüm olmuş rapor aldım ilk defa ve ankara onayladı .nezaman emekli olurum raporu aldığım tarihten sonramı yoksa öncesimi bilen varsa yazarsa sevinirim sağolun ve ben bir yerde okudum çalışma oranının yüzde 60 ını kaybedersen malulen olunur diyor kafam karıştı yardımlarınız lütfen ...

17 yaşındaki sigortalılığınız staj değil, TAM primli çalışma ise:
Sigorta başlangıcınız: 10,03,1978 + 18 = 10,03,1996
Emekliliğiniz (10,03,1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle gerçekleşecek.

Üst Alt