Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 52 raporla başvuru yaptım. % 62 olarak onaylanmış. Maaşa ne kadar yansır?

alphavile35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
günaydın arkadaşlar.yeni aldğım %52 raporum vergi indirimi için maliyeye gönderildi. 4ay sonra tlf la aradım maliye yi raporumun %62 olduğunu söylediler.daha çalıştığım yere gelmedi.maaşa ne kadar yansır bu oran

kelebek arkadaşımızın raporu nasıl artmış anlamı ne acaba oran neye göre yükselmiş

Çok nadirde olsa bu durum görülebiliyor, yani nasıl ki burada bir çok arkadaşımız başlık açıp oranımız düşük verildi deyip itiraz sonucunda yükseltip gönderiyorsa, Ankara'ya gidincede sakatlık oranı cetveli 'ne göre yeniden incelenip yükseltilmesi gerekiyorsa yapılabiliyor bu işlem...

kelebek teşekkür ediyoruz sen editörlerin bitanesisin kardeşim eksik olma

Merhaba, hayırlı olsun , maliyeye hangi numaradan ulaştınız?

ben bu yükselip düşmeyi anlamıyorum doktor yazmış raporu ordaki memurlarmı kafasına göre düşrüp yükseltiyor kim inceliyor doktormu bunları rapor dışında başka belge yollanıyormuda rapordaki değerler değişiyor

ben maliyeyle değil gelir idaresi başkanlığından yaptım başvurumu ama bitti çok şükür

arkadaşlar merhabalar.engelli raporum %52 di.sonra vergi inirirmim %62 gelmişti.şunu merak ediyorum özürlü raporuylamı emekli olunuyo yoksa vergi inirimiylemi.çünkü arada fark var biri %52 biri %62.biri 2.derece diğeri 3.derece.emekliliğimin yaklaştiğını düşünüyorum.23.12.1999 girişim 3510 primim var.hala çalişiyorum.ne zaman emekli olurum acaba ilgilenirseniz sevinirim SAYGILAR...

Vergi indirimi ile emekli olacaksın sağlık kurulu raporun surelimi süreksizmi.

alphavile35

Engelli raporu %52 vergi indirimi %62 diye birşey olduğunu sanmıyorum.

Hastaneden raporu %52 almışsınız.Vergi indirimi için başvuru sırasında bu rapor ankaraya gönderilmiş ve oradaki kurul rapor oranınızı %62'ye yükseltmiş.Dolayısıyla şu anda %62 engelli raporunuz var ve tüm işlemler bu rapor oranına göre devam etmekte.

Emekliliğiniz de doğal olarak %62'ye göre yani 2.derece engelliliğe göre hesaplanacaktır.

Benim merak ettiğim elinizdeki raporun üzerinde böyle bir not yok mu? yani konunun uzmanı değilim ancak ben vergi indirimi için başvurduğumda rapor tarihi eski olduğundan yeni rapor için hastaneye sevk edildim.Ardından ben görmeden raporumun hastaneden direk ankaraya gönderilmesi ve geri gelmesi ardından rapor orijinalini elde ettiğimde, hastanenin bilgisayar/daktilo çıktısı ile yazılı rapor oranı vs dışında aynı rakamın başka bir sayfaya yazılı şekilde ankaradan da not edildiğini gördüm.
Yani ankaradaki heyet ( maliye bakanlığı, gelir id.başkanlığı, sağlık bakanlığı temsilcileri ve ankara hastane doktorları ) oran tespiti yaparken rapor üzerine başka bir sayfaya aynı ya da değişmiş oranı ayrıca yazıp imza kaşeli netleştiriyor olmalılar.Bendeki rapor öyle.Oran değişmemişti ancak değişse bile işte raporda birinci sayfada boş bir yere 4-5 kaşe imza ve rapor oranının elle yazılması ile bu son tespit geçerli rapor oranı oluyor olmalı.

Raporumda sadece istihdam işaretli vergi indirimi ve özürlü kimlik kartı için basvurabilirmiyim.

Oran yükselme olayı bende de oldu. Oranım %57 idi ve Ankara'dan gelen oran %58 olarak raporun üzerine yazılmış. Bende hangi oranın geçerli olduğunu öğrenmek için Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gittim ve hastanenin verdiği oran önemli dedi bana. Ankara'dan gelen oran sadece emeklilik için geçerliymiş.

Üst Alt