Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporla emekli olduktan sonra raporum %27'ye düşürüldü. Ne yapabilirim?

mustafagul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Şuan 53 yaşındayım. 19 yaşında elimde silah patlaması sonucu sol başparmağım tamamen yok ve sıçrayan parçalardan dolayı gözlerde görme kaybı var. İşitme problemi de yaşıyorum. 2016 yılında engellilik oranın belirlenmesi için hasteneye başvurdum %52 oran verdiler. 4700 gün ssk hizmetim vardı. Emeklilik için başvuru yaptım. E devletten baktığım da emekliliğim gerçekleşmişti. 3-4 ay maaş aldım. Daha sonra beni Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiler ve rapor oranı %27 ye düşürüldü. Bu nasıl olabilir. Bu durum da ne yapmam gerekiyor. Bir de almış olduğum 3-4 aylık ne olacak geri isterler mi nasıl ödeyeceğim ne yapacağım hiçbirşey bilmiyorum.

Lütfen yardım edin. Daha önce başına gelen oldu mu. Ne yapmam gerekiyor.

İlgili SGK ya başvurup rapora itiraz edebilir siniz.
Tekrar sizi başka bir hastaneye yönlendirirler orada sizi tekrar heyete sokup doktor doktor gezdirirler eğer %40 üstünde çıkarsanız ne ala %40 altında çıkarsanız sizden 3-4 aylık aldığınız parayı iade isteyebilirler. Ne yazıkki SGK sistemimi vasat bir şekilde çalışıyor bu işlemlerin emeklilikten önce yapılıp net bir şekilde sizi bilgilendirip o şekilde emekli yada emekli etmicekti. Biraz başınız ağrıcak gibi ama gerekli yerlere itiraz edin.

Emekli olduktan 7 ay sonra rapor oranım %52'den %27'ye düşürüldü!?

Merhaba arkadaşlar,
Engellilik oranımın belirlenmesi için Tıp fakültesine başvuru yaptım. Tıp fakültesi beni şehir hastanesine sevk etti. Hastane %52 rapor verdi. (%22 ortapedi, %10 görme, %32 işitme) emeklilik için SGK ya başvurdum. SGK beni meram tıp fakültesi hastanesine sevk etti. Burada %27ye düşürüldü rapor (%22 ortapedi, %7 görme). Ne yapmam gerekiyor.

Aylık almaya başlayalı yaklaşık 7 ay oldu. Rapor oranı 2 ay önce düştü ama halen aylık yatmaya devam ediyor. Yatmış olan aylıkların tamamamı alınır yoksa sağlık kurulu raporundan sonrakiler mi alınır

Merhaba neden sizi hastaneye sevk ettiler?? SSK YA SORDUNUZ MU NEDEN SEVK ETTİNİZ DİYE ? SİZİN VERGİ İNDİRİM BELGESİ SÜRELİ Mİ ?? mustafagul

mustafagul

işitmeden %32 alıp sonradan sıfır olmaz burda bir hata var işitme en net rapor oranı alabileceğiniz engel durumu %50-60 işitme kaybınız varsa %32 rahat alırsınız bence işitmeyi hesaba katmamışlar iyice araştırın

@muhendis3232
Neden sevk edildim bilmiyorum. Vergi indirimi süreli değil.
Neden bu şekilde oldu bende anlam veremedim.

mehmet-41
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. İnşallah istemezler

jack72
Sürekli değil aldığım vergi indirimi.

peki ssk neden kontrole çağırdı diye size bir şey söyledi mi ? ilk raporu aldıktan sonra ssk neden sizi hastaneye sevk etti sizi ?? SSKya siz emekli başvursunda bulunurken emekli başvurusunda bulunuyorum diye derseniz ssk sizin malulen emekli olmak istediğinizi düşünür bu yüzden hastaneye sevk eder. Sizin anlattığım gibi öyle mi oldu ??? Siz vergi indiriminden emekli olmak istiyorum diye söylemiş miydiniz SSK ya ? mustafagul

mustafagul

%27'lik rapora mutlak itiraz edin ve tüm itiraz süreçlerini tamamlayın. İtirazlardan sonuç alamazsanız raporla ilgili en son karara karşı mutlaka idare mahkemesinde dava açın. İtiraz ve dava yoluna gidilmeden kesinleşirse daha sonra düzeltmek çok zor ve zahmetli olur.

Sağlık kurulu raporu Neden GİB'e gönderilir.

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce yazmıştım. %52 oranında raporum vardı. 4700 ssk prim günüm vardı. Vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum kabul oldu. Bir kaç ay emekli maaşımı aldım. Daha sonra SGK beni bir tıp fakültesine yönlendirdi. Rapor oranım %27 ye düşürüldü. Emekli maaşım durduruldu. Sgk yı aradığım da raporun Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderildiğini söylediler. Buradan gelecek cevaba göre işleminize devam edilecek dendi.
Düşürülen raporum neden gelir idaresi başkanlığına gönderildi. Bir bilgisi olan var mı

Raporların incelenmesi ve derecelerinin belirlenmesi işinin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca yapıldığından GIB.e gönderilir.

Söylediğim gibi rapor oranım %52den 27 ye düşürüldü. GİB bunu kabul etmeyebilir mi veya farklı bir hakem hastaneye mi yönlendiriyor. Tam anlamadım.
Ankyra

GIB Merkez Saglik Kurulu hastanenin verdigi rapora göre Çalışma gücü kayıp oranınızı ve derecesini tespit edecek. GIB.nin kararını beklemelisiniz. Kararı aldıktan sonra karara itiraz edebilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Son olarak rapor oranı düşürülmeden önce 3, 4 emekli maaşı aldım. Bunları geri isterler mi acaba.

Yersiz ödeme yapıldı gerekçesiyle geri isteyebilirler. Ancak itiraz edebilirsiniz, yukarıda Av.Huseyin Ilik'in acikladigi gibi.

Oranınız yüzde 40 tan düşükse merkez sağlık kurulunda bunun yüzde 40 'ın üstüne çıkması çok çok zor, merkez sağlık kurulu var olan oranları da düşürüyor ne yazık ki

Üst Alt