Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum var. Ehliyetim yok. ÖTV’siz araç alabilir miyim?

Zerya 11

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
%52 Ortopedik engelliyim sürekli raporum var ehliyetim yok refakatçi yada şoför bularak ötv indirimli araba alabilir miyim?nasıl?

Zerya 11
Maalesef bir çok konuda amacına hizmet edemeyen ve sadece kısır bir açıdan bakarak, engellinin hayatını kolaylaştırmak değil, çok başka kaygılar ile düzenlenmiş mevzuat gereği, çok saçma ancak sanıyorum alamazsınız.

Zira bildiğim kadarı ile %90 altı engeli olanların ÖTV indiriminden istifade edebilmeleri için kendilerinin aracı hareket ettirici özel tertibat şartı ile kullanabilmeleri ve dolayısıyla ehliyet sahibi olmaları gerekiyor. :)

ÖTV indiriminin şartları neredeyse tamamen öncelikle engellinin hareket özgürlüğündeki sorunları dikkate alınarak değil öncelikle maliye bakanlığının gelir ve istismar kaygıları ile hazırlanmış...

Ama söyleme bakarsanız engelliye ÖTV indirimi var mı? Var.. İndirimden gerçekte kimin istifade ediyor ya da edemiyor olduğu, çözülmek için gayret sarfedilmeyen ve görmezden gelinen bir konu maalesef...

Zerya 11

ortepedık engelli isen alırsın güzel kardesım sadece nasıl bır aparat ıle aracı kullanacagın sürücü sağlık raporu ve KOD lu ehliyetın olması gereklı .

Öncelikle geçmiş olsun %90 altı raporlarda araç almanın tek yolu Ehliyet sahibi olmanızdır, aksi halde araç alamazsınız.

benim sol dizimde kusurum var kisa mesafeleri yuruyebilsemde uzun mesafeli yani gunluk calisma temposunda degnek destegi almam gerekiyor bunun haricinde gastroenterolojiyle ilgili ek hastaligimdan dolayi surekli engelli durumunda raporum var.
arac kullanirken ortapedik engelinizi tamamlayabilecek ek donanimlar ekleyerek hak kazanabiliyormussunuz. tek bacak sorun teskil ediyor farkli bir engel yoksa bizim icin ek aparat yerine otomatik vitesli araclar yeterli geliyor. benim engelimmsonradan olustu oncesinde hak ettigim ehliyetim mevcut otvden yararlanabilmem icin saglik kurulundan otomatik vitesli arac kullanabilir seklinde rapor alip il saglik mudurlugunde ehliyetimi degistirmem gerekiyormus.
1 aydir istanbul avrupa yakasindaki hastanelerden saglik kurulu randevusu alamadim😭

Üst Alt