Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum var. İşsizim. Engelli maaşı alabilir miyim?

KARTAL 27

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli raporum %52 Herhangi bir işte çalışmıyorum. Engelli maaşı nasıl alabilirim.

Engelli emeklilikte yaş şartı yok ama emekli ola bilmen için sigorta giriş tarihini ve sigorta prim gün sayını yazarsan yardımcı olabilirim

@ozgurmeric74 2022 aylığı ile ilgili tüm iş ve işlemler vakıflar (SYDV) aracılıgıyla yapılır. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlükleri 2022 aylık işlemlerine bakmaz.

@KARTAL 27 sigortalı (sigortalı çalışan, sgk'dan bir gelir ve aylık alan, istege baglı prim ödeyen vs) değilsen engelli sağlık kurulu raporunla birlikte vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığı için başvurabilirsin.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

Kalem

haklısınız.yanlış oldu. engelli kimlik kartı ile karıştırdım. düzeltme için teşekkür ederim.

Emekli maaşı değil, engelli maaşı nasıl alınabilir hangi kuruma müracaat edilmeli ne şartlar arandığını öğrenmek istedim.

KARTAL 27 engelli maaşı hakkında bilgi verdik zaten:) engelli maaşı dediğin 2022 sayılı kanun kapsamında PTT aracılıgıyla 3 ayda bir engellilere ödenen aylık:) sen engelli aylığı diyorsun biz de özetle 2022 engelli aylığı:) aynı şey.

yukarıdaki mesajımı tekrar oku, merak ettiğin başka şey varsa yine sorarsın. sigortalı olanların 2022 engelli aylığı başvurusu alınmaz. sigortalı değilsen vakfa git,başvur:)

Teşekkür ederim aydınlattığınız için. Şehir içi ulaşım için engelli kartı mı almam gerekiyor.

KARTAL 27

şehiriçi ulaşım için raporunla beraber belediyeye müraacat edebilirsin.ayrıca ikametgahının bulunduğu ilçedeki aile ve sosyal politikalar bakanlığı bürosuna engelli kartı talebindede bulunabilirsin.

Üst Alt