Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 52 raporum var. Sigorta başlangıcım 1 Ekim 2008. Bağkur'dan ne zaman emekli olurum?

berussa16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
benm % 52 raporum var 17 mart 1988 dogulmuyum sigorta girişim 1 ekim 2008 4b bagkurluguyum halen istege baglı prim yatırıyorum ben malülen emekli olabilir miyim?

Malulen emekli olamazsınız, erken emekli olabilirsiniz.

2008_sonrasi.PNG

Tablosuna göre, hangi oranı alabileceğinizi düşünüyorsanız, o yıl ve prim günü şartlarını tamamlayıp emeklilik için başvuru yaptığınızda kurum tarafından sevk edilirsiniz ve hangi oranı alırsanız o şartlara göre emekli edilirsiniz.

Erken Engelli Emekliliği Hk

Merhaba;

Benim %51 oraında hastaneden almış olduğum sürekli engelli raprum var. 2016'da vergi indirimi için başvurdum ve gönderdiğim raporum %48 olarak onaylandı.

Sigorta girişim 01.10.2008 bağkurdan.
Ancak 2015 yılında işi bıraktım ve SSK'ya geçtim o tarihten beride özelde ssklı olarak çalışmaktayım.

Şimdi benim sormak istediğim ben emekli olurken vergi indiriminde almış olduğum oran mı geçerli olacak yoksa hastaneden aldığım rapor oranı mı? Yada tekrar mı rapor almam gerekecek.

Birisinde 16 yıl 3700 gün ve süre var diğerinde 18 yıl 4100 gün. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

berussa16

1 ekim 2008 ve sonrasında ilk kez sigortalı olanlar emeklilik için yukarıda Kısmet'in aktardığı tabloya tabidirler.

Bu kişiler emekli olurken kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorundalar. Bugünden alınacak vergi indirim hakkının da raporun da o günkü emekliliğe bir etkisi olmaz.

@OturanBoğa

Peki ben emeklilik süremi hesaplarken, hastaneden almış olduğum rapor oranını dikkate alarak mı hespalayacağım. Tekrar hastaneye sevk edildiğimde oranım düşerse ne yapacağım?

Üst Alt