Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum ve 3150 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

pinkgame

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
17 yaşında gecirdigim menejit sonucu işitme kaybına yakalandım. bu güne kadar hic bir kuruma bildirmedim. askerlikten muaf tutuldum.

Ocak 2001 den beri kesintisiz ssk liyim.
%52 raporum var kasım 2009 da alındı.
toplam prim ödeme 3.150 gün.
kasım 2009 da vergi dairesine bildirdim 29 aralıkta elime yazı geldi 3 derece sakatlar indiriminden faydalanmanız gerekmektedir şeklinde

bu durumda ne zaman emekli olabilirim
prim ödeme doldugunda hemen emekli olabiliyor muyuz

detaylı acıklama yaparsanız sevinirim

1791Untitled-Scanned-01.jpg

19 yıl süre ve 4240 prim gününü tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.
Bu arada vergi indirim belgesinin şahsın kendine tebliğ edildiğini ilk defa gördüm.
Ve şanslısınız o belgeyi 6 aydan fazla bekleyenler bile var,sizin ki 2 ay bile dolmadan gelmiş.

ben motorlu taşıtlar vergisi ödüyorum bu belge ile ne gibi indirimlerden yararlanabilirim daha detaylı bilgi verirsen sevinirim ufukalp

----------

ufuk bey şimdi 4240 prim ödeme günü doldurursam emekli olabilirmiyim yoksa yaşmı beklemem gerekiyor

Yaş beklemenize gerek yok.
Vergi indirim belgesi ile MTV nin bir ilgisi yoktur.
Vergi matrahınızda yapılacak 160 tl lik indirim dolayısıyla maaşınıza 24 tl lik bir artış yansır.
H sınıfı sürücü belgeniz ve engelli aracınız varsa mtv muafiyeti için ayrıca başvurmanız gerekmektedir.

ufuk bey şimdi 4240 prim ödeme günü doldurursam emekli olabilirmiyim yoksa yaşmı beklemem gerekiyor

Hayır yaş beklemeyeceksın ama 2020 yılını beklemek zorundasın

H SINIFI SÜRÜCÜ BELGEM VAR
Bilindiği gibi işitme engeliler ticari olmayan her türlü özel aracı arka camlarının sag sol üst köşelerine işitme engeli oldugunu berirten işaret yapıştırarak kullanabilirler... Bu bizim icin cok iyidir ve aracımızı isteyen aile birimlerimiz arka camdaki yazıları sökerek yada biz ailemizin araclarını kullana biliriz engeli araçlarını bizden başka kimse kullanamıyor bu durumda işitme engeliler biraz daha avantajlı oluyor bence

Teşekkür ederim ama prim ödemeyi doldursamda 2020 yılını beklememmi gerekiyor

Kesınlıkle ıkısınıde doldurmak zorundasın

Yukarıdaki cevabımda zaten 19 yıl şartını belirtmişim.
!9 yılı doldurduğunuzda yaş beklemeyeceksiniz ama 19 yıl 2020 de dolduğuna göre elbette 2020 yılını beklemek ve primlerinizi de 4240 a tamamlamak zorundasınız.

İşitme engelliler için söyledikleriniz doğru ancak;
işitme engelliler MTV den muaf olamazlar.

Üst Alt