Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporumla Bağkur'dan emekliliğe başvurdum, malulen emekliliğe sevk ettiler!?

Halil İbrahim Ece

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese ben bugün heyete girdim aldığım bilgilere göre kalp-astım-tansiyon dan %52 oran verilmiş.689 SSG dan prim 3777 bağkur primim yani toplamda 4466 toplam primim var ilk sigorta girişim ssg 10.06.1997 yılından bu durumda engelliden emekli olabiliyorum.

Ancak SSG beni sevk ederken 5510 sayılı 95 inci madde yani malulen emeklilik için sevk etmiş.Ancak ben heyete 2022 engelli emeklilik için randevu aldım öyle girdim.

Bu gün bana size ssg dan bir iki ay içinde yazı gelecek dediler.İnternetten araştırmama göre malulen sevk edildiği için malulen emekli olamazsınız diye yazı gönderilecek.Bu durumda ssg engelliden emekli olmak istiyorum diye dilekçe versem tekrar heyete sevk olurmu yoksa aldığım rapor üzerinden engelliden emekli olurmuyum.

Olay yeni olduğu için Pazartesi günü ssk gidip benim sevkimi hatalı yapmışsınız engelliye göre sevk istiyorum desem aldığım dilekçeyi raporum çıkmadan hastaneye gidip düzeltsem olurmu.birde primim bağkur için yetmediği 6-7 aylık askerlik borçlanması yapmam gerekiyormuş ankaradan sonuç gelmeden yapsam olurmu.Konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.Saygılarımla

@Halil İbrahim Ece.

Bu konu ile ilgili en sağlıklı bilgiyi bağlı bulunduğun sgk kurumuna giderek alsan daha doğru olur sanırım,zira hergeçen gün yeni yeni şeyler çıkartıyorlar.

Muhtemelen red kararının gelmesini beklemek durumunda kalacaksın.

Red kararı eline ulaştıktan sonra,kuruma tekrar bir dilekçe vererek dosyan kapsamındaki engellilik oranın ile,emeklilik başvurunun erken emeklilk kapsamında değerlendirilmesini taleb eden bir başvuru yap.
Yalnız bu söylediklerimden önce,kurum memurları ile görüşerek izlemen gereken yol hakkında net ve kesin bilgiler alarak hareket et.

Öncelikle geçmiş olsun sanırım sizin yanlış beyanınız ve memurun bilgisizliği yada dikkatsizliğinden dolayı yanlış yönlendirme olmuş sizin yapacağınız gidip konuyu SGK anlatıp bağkurlular için 5510 sayılı konunun 28 maddesine göre hastaneye sevk almanız gerek
Not bu süreç bittikten sonrada işlem için bekletebilirler Halil İbrahim Ece

@Halil İbrahim Ece

Askerlik borçlanmana gelince,kurum engeli emekliliğine onay verdikten sonra eksik prim gününu yatır gel işlemlerini başlatalım der.

O vakit borçlanmanı yaparsın,şu an için borçlanma yapmana gerek yok,önce sana onay verilsin iş eksik prime kalırsa sana yatırmanı söylerler.

Üst Alt