Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporumla ötv indirimli araç alabilir miyim?

halo78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yüzde 52 engelli raporum var sag dizden. B sınıfı ehliyetim var 1993 yılından. Bir sürüü kursunu aradım.ötv indirimli araç alacağım dedim. Alamazsın boşuna ugrasma dediler

yüzde 90 olmalıymış. Ehliyetimi degistirip ötv indirimli araç alamazmıyım.bilglendrirmisiniz arkadaşlar

@halo78

eğer ortopedik olan raporunuzda tertibatlı araç kullanır ibaresi varsa ve sağ sol el ayak kısıtlığı bulunuyorsa rapor oranına bakılmaksızın alabilirsiniz.

BENİM RAPOR ESKİ AMA SÜREKLİDİR İBARESİ VAR. ŞİMDİ DEVLET HASTAHANESİNE GİDİP, 1- H SINIFI ( h sınıfı ehliyet alır) 2- otomatik veya özel tertibatlı araç kullanır raporu alacam. o zaman damı ötv indiriminden faydalanamam

halo78

öncelikle h sınıfı ehliyet kalktı. tekrar ehliyet almana gerek yok.mevcut ehliyetiniz varsa engelliğinizi ehliyetinize işlettiriyorsunuz.
raporunuzda tertibatlı araç kullanır ibaresi olursa ötv indiriminden faydalanırsınız.

@halo78

Sağ dizinizdeki kısıtlılık manuel vitesli araç sürmenize mani oluyorsa, bu destekleyen kısıtlılık kodları içeren sürücü belgesi raporu alabilirseniz (uzman doktor -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü), ardından da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli, oran bulunan ve sağ dizdeki kısıtlılığa işaret eden tanının net olarak yazıldığı engelli sağlık kurulu raporu alabilirseniz, evet, özel donanımlı araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

08.08.2019 tarihinde eskiden b sınıfı olan ehliyetimi engelim dolayısıyle engelli b sınıfı ehliyeti olarak değiştirdim. Ehliyet üzerinde bulunan kodlar: 78 28,08 20,03 toplam 3 adet kod var. şu an elimde 2002 yılında aldığım % 52 sag ayakta 14 cm kısalık var engeli süreklidir raporum var bu raporun aslını bulamadığım için aldıgım devlet hastahanesi başhekimligine giderek aslıgibidir diye onaylattım. Bu saatten sonra otomatik araç almamda başka bir engel kalmadı zannederim. Düşünceleri paylaşmak istiyorum. Herkese saglıklı günler

Buyrun cenaze namazına

3 AY ÖNCE EHLİYETİMİ ENGELLİ EHLİYETİ ( b ) sınıfı degiştirdim. saglık kurulu yeni ehliyetime 78. 2008 ve 2003 kodları verdi ve ehlyetimi aldım cebime koydum

sıra geldi ötv indirimli araç almayayiye gittim durumu anlattım ehliyetimi ve 1 ay öce aldıgım % 54 engelli roporumu istediler. verdim. NOT: ( 2001 yılında aldıgım % 52 sürekli raporumu eski diye kabul etmediler. ) neyse bayi yeni raporumu ve ehliyetin fotokopisini maliyeye yolladı. 2 gün sonra beni aradılar onay geldi diye

asıl mesele devletin kepazeliği burada başlıyor

ben bu ara aracın parasını verdim. ehliyetteki koda göre sol ayağa uyarlı gaz pedali aparatı takıldı. camlar filimleddi. sabah aradaılar maliye raporu kabul etmiyor diye.

gittim maliyeye engelli raporunda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazılmalıymış. dedim ehliyet raporumda var kodlar
ehliyetin arkasında var dedim. 2019 da bi yasa çıktı dedi müdür. beğ

kaldık ortada parayı verdik arabaya aparat takıldı. özel plaka bloke ettik. BUYRUN CENAZE NAMAZINA

BU KONUDA BİLGİSİ YADA YAŞADIĞI OLAN VARSA PAYLAŞSIN LÜTFEN halim: 05426717584

Buyrun cenaze namazına

Yeni bir rapor al özel tertibatlı araç kullanır diye o zaman ?
Sizin orayı bilmiyorum ama bizim burda 1 haftada alıyorsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yeni raporum 2 ay önce aldım erişkinler için engellilik raporu rapor başında engelli haklarından yararlanmak amacıyle aldım hepsini kapsasın diye ama özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olmalıymıs acıklama kısmında. 6 aydan önce de yeni rapor alamıyormusum

halo78
İbare için il sağlık müdürlüğüne bir dilekçe ile rapora itiraz edin, yeni rapor başvurusu kabul edilmez.

Üst Alt