Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporumla vergi indirimi aldım. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

feleket

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

% 52 raporum var,vergi indirimi aldım ve uyguladım,
sorum şu;emekli olacağım zaman tekrar rapor ve vergi indirimi için uğraşacakmıyım

teşekürler ,

İlk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce ise ve ssk statüsünde emekli olacaksanız, bugün elde ettiğiniz sakatlık indirimi size erken emeklilik hakkını da kazandırmış demektir. Emeklilikte yeniden rapor almanız söz konusu olamaz.

Ama ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den sonra idiyse ya da emekliliğiniz bağkur (4b) ya da emekli sandığı (4c) statüsünde olacaksa, o zaman emeklilik zamanı yeni rapor çıkartmanız şart.

çok teşekürler,
ayrıca,benim 3100 gün prim var ,4240 gün prim istenmekte emekli olmak için
7 yıl dır aynı şirkette çalışıyorum,prim dolduğunda tazminat alma hakkım varmı çıkışımı istediğimde,

Hocam zamanında bir soru sormuştum yüzde 100 raporum ve 2004 girişliyim raporumuda 2012 de aldım 600 günüm var sağlık şartlarım o 600 günü dolduramassa emekli olabilir miyim?

O zaman 2 yıl sonra tekrar rapor çıkarmanız gerek denmişti galiba. Vergi indirimim olumlu sonuçlanırsa o zaman tekrar rapor almamam gerek kalmayacak.

Fakat bazı arkadaşların süreklidir raporlarına rağmen ve vergi indirimi aldıkları halde, SSK emeklilik işlemlerinde yeniden rapor istediklerini, emeklilik işlemleri yapılsa dahi raporlarına 1 yıl sonra kontrol şerhi eklediklerini dile getirmişler. Tamamen kafa karıştırıyor. Acaba 1 yıl sonra kontrol şerhini pisikiyatriden ötürümü ekliyorlar, yoksa tüm engel guruplarınımı kapsıyor. SSK, engelli emekliliğinde bilmediğimiz yeni bir uygulama mı başlattı acaba?

feleket, prim günü 3600 olduğunda emeklilik gerekçesiyle işten ayrılıp tazminatınızı alaiblirsiniz.

Murat, 1 ekim 2008 öncesi sigortalı olup emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek kişiler defterdarlıktan sakatlık indirimi elde ettiklerinde, bu onlara erken emeklilik hakkını da sağlamış olur. Normal şartlarda emeklilik aşamasında rapor istenmez Ama SGK'nın her istediğinde kontrol muayenesi talep etme hakkı olduğunu da unutmamak lazım.

Özgür, dediğin gibi, SGK kafasına göre kontrol muayenesine çağırabiliyor. Böylesi uygulamalar artmış olabilir. Forumda bu yönde yazan arkadaşlar oluyor.

Başka insanların üç kağıtları yüzünden bunun sorumluluğunu biz gerçek madurlar yaşıyor.

benim emekliliğe 2 ay kaldı bakalim neler olacak.. çok merak ediyorum pirimi doldurmuştum günü doldur gel demişlerdi... bakalım vergi indirimim var raporda sağlam bir bahne bulaçaklarmı bakalım..? yeni rapor al gel derlerse offfffffffff

Allah yardım etsin o kadar eziyet çekip rapor alıyorsun ve o raporu beğenmiyorlar tekrar rapor istiyorlar. Oyyy oyyyy :mad:

bu iş içinde ayrıca torpil gerek diye düşünüyorum.. bir tanış bulmali ssk daki işlemini yapacak memur ile tanışmak gerek yoksa ne olduğu belli değil bunların :(

Feleket;
Kıdem tazminatı için 15 yıl sigortalılık süresinin de dolması gerekir,tek başına 3600 gün tazminat hakkı doğurmaz.

Muzaffer;
Dilerim herşey yolunda gider tekrardan rapor istemezler. 2 ay sonraki gelişmeleride buradan bizlerle paylaşırmısın lütfen. Zira bu durum fazlaca kişiyi ilgilendirmekte.

Ufuk hocam emekli olduğun zaman zaten kıdem tazminatını hak etmiyor musun?

Murat Bey;
ben yukarıdaki yorumda feleket isimli arkadaşa cevap yazdım.Kendisi '' prim günüm dolduğunda kendi isteğimle çıkış alsam tazminat alabilir miyim?) şeklinde sormuştu.Emeklilik şartları oluşmadan yani.
Ben de 15 yılın da dolması gerekir kendi isteğiyle çıkışta tazminat haketmek için dedim.
Yoksa elbette emekli olan birisi kıdem tazminatını alacaktır.

Üst Alt