Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5200 prim günü ile erken emekli olursam ne kadar emekli maaşı alabilirim?

nevzat11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 1983 yilinda ssk odemeye basladim bu gun itibari ile toplamda 5200 gun ssk odemem var ve yil sonunda emeklilige hak kazaniyorum , sormak istedigim soru su, 4 ay once organ nakli oldum ( bobrek ) ve erken emeklilik hakkindan yararlanmak istiyorum , anladigim kadariyla 5510/28 sayili kanuna gore malulen ve / veya erken emekli olma hakkim var ,
soru 1- normal emekli oldugumda alacagim maasi alabilirmiyim ? malulen yada erken emeklilikte
soru 2- malulen emekli olunca tekrar herhangi bir yerde sigortasiz olarak calisma imkani olmuyormu ?
soru 3- her halukarda ne kadar maas alabilirim ? malulen ve erken emekli olunca

simdiden tesekkurler

Malulen emekli olmayın derim...
Prim ve süre olarak hiç bir sıkıntınız yok yapmanız gereken vergi ind.hakkı almak ve engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olmak..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
1.Emekli maaşı hesabın da yatırılan toplam kazanç çok önemli
2.Malulen emekli olunca sigortalı olarak çalışamazsınız çalışmak isteseniz bile emekli maaşınızı iptal ettirmeniz gerekli..Erken emekli olup ve tekrar çalışmak ister iseniz SGDP ödeyerek çalışır ve hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.
3.Emekli maaşı hesabın da yatırılan toplam kazanç çok önemli Erken emekli olur iseniz maaşınız biraz daha fazla olur..

ilker bey
verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim.
2011 yili toplam kazanc hanesinde yazan rakam 1593.00 bu baglamda bir rakam verebilirmisiniz ? ( ne maas alabilirim )
diger husus daha onceki takip etmis oldugum arkadaslara verilen cevaplarda 800 tl/ay bir maas zikrediliyordu ,
sgk ya sordugumda ise herhangi bir kesinti olmayacagini bildirdiler...
ben emeklilige basvurmak istiyorum ama yanlis yapmaktan ve geriye donusu olmayan bir hata olmamasindan dolayi tekrar size yaziyorum (((
-normal emekli olmamla erken emekli olmam arasinda bir maas farki olacakmi ?
-sakatlik maasi olarak 2.dereceye %60 uzerine 350 tl/ay diyorlar , bizim bunlarla bir ilgimiz olacakmi ?
-vergi indirim belgesi aldigimda bu belgeyi nerelerde kullancagim ?
simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim
saglikla kalin

Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edin ve ona istinaden sigorta müdürlüğüne erken Yaşlılık emekliliğine başvurun (malulen emekli olmayın).

Emekli maaşı hesabı yapan siteler: www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com

ssk statüsünde emekli olduğunuzda zaten 750 tl'den az aylık bağlanması söz konusu olmaz.

iyi gunler diliyorum
bu gun tekrar muhasebecime gittim yazismalarimizi kendisine anlattim ve hala cevapsiz sorularim mevcut.
defterdarliktan sakatlik indirimi aldigimda bu sadece erken emekli olmamami yarayacak ?
ameliyat oldugum hastaneye rapor almaya gittim ve bana bu raporu devlet hastanesinden saglik kurulunun verecegini soylediler , dogrumudur ?
emekli olmak icin is yerimden cikisim verildigi zaman ihtiyacim olan ilaclarimi ssk dan almaya devam edebilirmiyim ?
emekli olamama gibi bir riskim varmidir ?
bu sorularima muhasebeci arkadas maalesef cevap veremedi ((((
cevaplariniz icin tesekkur ederim

1.Vergi ind.hakkı sizin engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olmanızı sağlayacak..
2.Raporunuzu rapor vermeye yetkili hastaneden alacaksınız...
3.Evet almaya devam edebilirsiniz ilaçlarınızı..
4.Hayır olmama gibi bir risk yok zaten %70 oranında rapor alacaksınız kesin emekli olursunuz.
Nevzat bey;
Şimdi size yapmanız gerekenleri tane tane anlatacağım bu dediklerimi uygularsanız hiç bir sorun ile karşılaşmadan emekli olacaksınız inşallah..
Yarın ilk işiniz çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair bir belge alarak il de iseniz Maliyeye (mükellef hizmetler birimine) ilçe de iseniz Mal müdürlüğüne vergi ind.için müracaatta bulunacaksınız kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek (hastaneye gider iken elinizde ne kadar hastalığınız ile ilgili belgeleri yanınızda götürün) ve gerekli tetikler yapılarak hastane raporunuzu Maliyeye yollayacak maliye de Ankara'ya gönderecek 45-60 gün sonra iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınız yazılı olarak bildirilecek..(Bu hakkı kesin kazanırsınız çünkü böbrek nakline %70 oran veriliyor)
Bu hakkı kazandıktan sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edecek ve hiç bir sorun ile karşılaşmadan emekli olacaksınız...

Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin , iyiki varsiniz

Hurmetler , saygilar

Dunku yaziniz uzerine sabah erkenden muhasebecime gittim ve isyerinden kagit alip maliyeye ( mukellef hizmetler birimine ) gitmem gerektigini soyledim ama inatla neden ? nicin ? maliyeye gidecegimi soruyor ve sadece is yeri sahipleri bu sekilde hareket eder diyor...
ben o isyerinde calisan teknik elemanim acaba muhasebeci hakli olabilirmi ?
vaktinizi ziyadesi ile aldim hakkinizi helal edin

Yahu ona ne??
Ulen muhasebecilerde her bir b..... bildiğini sanırlar ama bir b... bildikleri yok
Deyin ki o iş bilmez muhasebeciye vergi ind.almam için oraya müracaat etmem gerekli ki bu hakkı kazanayım ve erken emekli olayım..

Hocam yonlendirmeniz sayesinde cevizlibagdaki yesil kundura binasi 7 katindaki mukellef hizmetler birimine gittim ve aldigim evraklari doldurup basvurumu yaptim , bana istemis oldugum hastaneyi sorup ona gore sevkimi yaptilar ve goztepe merdivenkoy polikinigine gelip saglik kuruluna girdim anladigim kadari ile %70 sakatlik indirimi aldim ama evragi bana vermeyip gene mukellef hizmetler birimine gondereceklerini soylediler ve 1 ay sonra oraya gitmemi tembih ettiler , herhalde 1 ay dolunca oraya ulasan evrakin bana sonucunu verecekler.
bunun icin tesekkur etmek istiyorum )))
anladigim kadariyla oradan alacagim evrakla ( veya isyerine gonderilecek ) olanla sigortaya basvurup erken emekli olabilecegim....
HOCAM ERKEN EMEKLI OLUNCA ALACAGIM MAASLA NORMAL VE ZAMANINDA EMEKLI OLAN KISILER ILE HERHANGI BIR MAAS FARKIM OLACAKMI ? ERKEN EMEKLILIKLE NORMAL EMEKLILIK ARASINDA MAAS YONUNDEN BIR FARK VARMIDIR ?

SIMDIDEN IYI CALISMALAR DILIYORUM

Aynen dogru anlamışsınız şimdi 30-45 arası bekleyin iş yerinize yazılı olarak bildirilecek ve belge gelir gelmez SGK ya emekli olmak için müracaat yapabilirsiniz..
İster erken ister normal olun emekli maaşınız aynı olur.Hiç bir fark yoktur.

cok tesekkurler
birde unutmadan sunu sormak isterim , 1989 -1993 arasi libya calismam var ve ateselikten sigortalarimizin odendigine ait elimde ateselik yazisi mevcut , ne kadar sigortaya ilave ettirmeye ugrastiysamda basarili olamadim cunki arkadaslar popolarini kaldirip islerini yapmamakta israr etmekteler..
( unkapanina gittim 5 kez ve beni hep beyoglu sigortaya gonderdiler , orayada 3 kez gittim ve beni geri unkapanina gonderdiler ) en sonunda emekli olunca belgeyi gosterin ilave ederler dediler.
hocam bu calistigim 5 yillik prim eklendigi zaman benim maasta ciddi bir artis olurmu ? cunki odeme yapilan zaman uzamis oluyor !!!
hakkiniizi helal edin cok yordum sizi vallahi ))))

Ilker bey iyi aksamlar , nasilsiniz ?
Ben sakatlik indirimi icin saglik kuruluna gireli 33 gun oldu, kuruldan sonra bana bir ay sonra yesil kundura mukellef birimine gitmemi tembih ettiler .
acaba oraya gidersem raporu elden alabilecekmiyim ? yoksa daha ankarayami gidecek veya ankaraya gitmese bile rapor sadece calistigim yere posta ilemi gonderilecek ?
diger konu ise emekli olduktan sonra calismak icin ne yapmam gerekecek ?

selamlar ve saygilarimla

Maliyeye bir gidip sorun ne aşamada olduğunu öğrenirsiniz ...
Rapor aslını vermezler ama raporu alıp noterden suret yaptırırsınız.Noter suretli ile de tüm iş ve işlemlerinizi yaptırabilirsiniz..

Ilker bey ,Selamlar Nasilsiniz ?Ben erken emekli oldum ( sayenizde ) ve simdi calismak istiyorum ama is yerine basvuru yapinca ameliyat oldugum ve ondan dolayi erken emekli oldugum anlasilacakmi ? SGDP Kesintisi nasil yapilir ? butun bu islemerden sirketin personel departmani bilgi sahibi olurmu ? yoksa ben kendim ayrica bu SGDP miktarini sigortaya yatiracakmiyim ?Tesekkurler

İlk olarak hayırlı olsun emekliliğiniz, Tekrar SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz vergi indirim hakkınız var onuda kullanabilirsiniz ama işe müracaat esnasında emekli olduğunuzu bildiriniz ki ilgili kişiler yanlış işlem yapmasın.
Sizin engelli olduğunuzu bilirler ama rahatsızlığınızın ne olduğunu da raporda yazar iş veren bilmeli bence engelinizi. SGDP için siz hiç bir ödeme yapmayacaksınız iş veren gerekli yerlere ödemesini yapar siz sadece maaşınızı alın ve keyfinize bakın.
Son olarak maaşınız ne ?

Ilker bey merhabalaremekli maasim 1030 tl , ben insaat muhendisiyim ve calistigim ortamlar santiyeler eyer isveren erken emekli oldugumu ve sakatlik indirimi aldigimi ogrenirse bana is vermezler cunki sakatlik indirimini SAKAT olarak algilayabilirler.sadece emekli oldugumu soylersem ve o sekilde kayitlar yapilirsa ssk gene kesecegi parayi alirmi ?

750 tl den az aylık bağlanması söz konusu olamaz bu gerçekten böylemi daha az alanlar var onlar yanlış hesaplama sonucumu

Üst Alt