Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

53 db,13 db orta derece işitme kaybıyla askerlikten muaf olabilir miyim?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaslar oncelıkle bızlerı dınledıgınız ıcın cok tesekkur ederım benım sag kualgım 53 db sag kulagım 13 db ısıtıyor bu oranlara askerlıkte muafıyet yada gerı hızmet verırlermı tesekurler :confused:

vermezler hocam çünkü bir kulağındaki kayıp zaten normal bir insanın kulağı gibi ama denemekte fayda var ben bile daha fazla bir kayıpla askerliği yaptım..

kardeşim sağ kulağı 50db diğer kulağı sağlam izmir hatay askeri hastanesinden muaf verdiler...

tesekkurler arkadaslar saolun farukomer 50 db ye vermıslerse banada vermelerı lazım ama yasada dıyorkı bı kulagın 65 db ve uzerı duyaması lazım kardesıne sans gulmus

bende yasaya göre dedim yasaya görede askerlik yaptm :) ama şansını denemek lazım

benim 70-63'tü muayene çağırdıklarında, askerlikten muaf tutuldum.

valla muhendız tamamen sans ısı bazılarının tek kulagı tam sagır olmasına ragmen alıyorlar benı haylı alırlar curuk cıkma ıhtımalım %10 hsncnozygt kardes senın her ıkı kulagının degerımı 70 63 yoksa tek kulagınınmı

askeriyedeki sonuçlardan sonra albay doktorlardan oluşan heyetin olduğu odada dediler askere gitmek istermisin dedi bende hayır dedim sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler.

gataya sevk ettıler benı bakalım banada sans gulcekmı :confused:

devran29;

Bir kulağınız iyi duyuyor. O sebeple muafiyet olacağını sanmıyorum.

ama cogu kısı tek kulaktan curuk almıs ve obur kulagı tam saglıklı ama oran dusuk 53 db %10 ıhtımal var artık sansımıza :confused:

Üst Alt