Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 53 Engelli Raporum var. Hakklarım Nelerdir?

shnmrtyrn

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
yüzde 53 engelli raporu aldm geçen hafta asıl sorunum ortopedi bana 35+2+2 verdi ve pskiatri ise 25 verdi bu oran benim işime yarar mı veya ne gibi haklarım var ?

Raporum arkasında işaretli olanlar şunlar sosyal yardım istihdam ve engelli kimlik kartı ama ben hem vergi muafiyetinden hemde h sınıfı ehliyet almak istiyorum ne yapmam lazım

Valla dediğim gibi benim asıl sorunum sağ kolumdan 3 sefer ameliyat oldum ve en son ameliyatımdan sonra dirseğimi aldılar iş kazasından dolayı artık kolumu kaldıramıyorum ve bende heyete girdim bana ortopedi doktoru şu oranı verdi:35+2+2 psikiyatri doktorunun verdiği oranda şu:25 hepsini topladığınız zaman benim hesabıma göre 63 yapıyo fakat raporumun altında vücüt fonksiyon kaybı:yüzde 53 yazıyo arka tarafında ise işaretlenmiş alanlarda sosyal yardım.istihdam ve engelli kimlik kartı yazıyo ben bu şekilde h sınıfı ehliyet alabilirmiyim önceden b sınıfım var vergi indiriminden muaf olurmuyum ve engelli memur veya işci adayı olabilirmiyim

H sınıfı ehliyet almak için ayrıca 'xxx araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' gibi bir ibare olmalı. Yoksa yeniden rapor almanızı isterler sizden. Varsa alırsınız ve araçta vergiden muaf olursunuz.

Diğer şartlarınızdan yararlanmak için herhangi bir ibare olması gerekmiyor, kimlik kartı alırsınız ulaşım için, çalışmıyorsanız ve şartlarınız uyuyorsa maaşlardan faydalanırsınız, çalışıyorsanız vergi indirimi alırsınız, engelli olarak kamu vs. sınavlarına girebilirsiniz.

Tşklr bişey daha sorucam şimdi ben giresun da oturuyorum fakat giresunda H sınıfı ehliyet veren yer yok Ordu da var şöle bişey varmı diyelimki ben H sınıfı ehliyeti alabilir diye Giresundan Aldım bana Orduda ki ehliyet kursu şunu diyebilirmi H sınıfı ehliyet alabilir raporunu burdan alman gerekiyodu diye

Sürücü kursu ile raporu aldığınız il aynı olmalı.

Ozman ikisinide aynı yerden almam gerekiyo peki diyelimki önceden almış olduğum raporumda yazsaydı da yine aynı şey mi olucaktı yani tekrardan mı heyete gircektim .Birde ben emekli olabilirmiyim 53 raporum la

Evet, ibareler olsaydı dahi sorun çıkarırlardı size.

Erken emekli olabilirsiniz:
Doğum tarihinizi gün ay yıl,
sigorta başlangıc tarihinizi gün ay yıl olarak
ve hangi statüde olduğunuzu (ssk,bağkur,e.s) belirtirseniz şartlarınızı belirleyebiliriz.

Doğum Tarihim:01.04.1989 Sgk başlangıç Tarihi:19.02.2008 Statü:Sgk Şu ana kadar toplam gün sayım 280 :(

Malulen emekli olamazsınız. Çalışıyorken vergi indirimine başvurup 3. dereceden kazanmak şartıyla, 20 yıl 4400 günle 2028'de olabilirsiniz prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda. :(

Peki Şöle bişey varmı ? Ben iş kazası geçirdiğim için bu hale geldim bağlı bulunduğum sgk ya başvursam ve benim maluliyetim tespit edilse aylığa bağalanırmıyım aslında bi nevi emeklilik oluyo öle bişey olurmu ? Çalışıyorken vergi indirimine başvurup 3. dereceden kazanmak şartıyla derken onu anlayamadım :) Malulen emekli lik için raporumun yüzdesi kaç olması gerekiyor

Şimdi iş kazasının olduğu tespit edilirse evet iş göremezlik aylığı bağlanır ve bu hiçbir şartta kesilmez. Bunu kesinlikle hakediyorsanız alın.

ssk'dan emekli olmak için çalışıyorken vergi indirimi almanız gerekiyor. Bu raporla başvurduğunuz da % 40-59 arası ile 3. dereceden kazanmış olursunuz.

Malulen emeklilik için daha çok maluliyet cetveli 'ne göre malul olmak gerekiyor. Ancak % 60 ve üzeri olduğunda, başvurunuzun reddedilmesi durumunda hukuki yoldan hakkınızı arayabiliyorsunuz:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

ssk'dan emekli olmak için çalışıyorken vergi indirimi almam için ben mi başvuru yapıcam yoksa iş verenim mi aynı şey kamu içinde geçerlimi

Aynı şey kamu için geçerli değil, sadece 1 Ekim 2008'den önce sigorta başlangıcı olup ssk'dan emekli olacaklar için geçerli. Sizin başvuru yapmanız gerekiyor.
Kamuya girdiğinizde tamamen değişir emeklilik şartlarınız.

Birde Şunu Sorucam iş kazası geçirdiğim için diyelim ki sgk ya başvurdum ne kadar zaman alır sizce veya gerçekten denemelimiyim bide hep aklımda şu var iş yerime dava açmak istiyorum ama aklım çok karışık çünki ben bu işe girmeden önce kolumdan iki sefer ameliyat oldum ama iş yerine girerken sağlam raporu aldım çünki bu olaydan önce kolum iyiydi evet iki kere ameliyat oldum ama kolum düzelmişti en son kazayla beraber üçüncü ameliyatımı oldum ve artık kolumu kaldıramıyorum en basitinden yemek yiyemiyorum :( sizce dava açmalıyım

İşte bu konu beni aştı! :)
Keşke yardımcı olabilseydim, ama en ufak bir bilgim bile yok. Bu yüzden hiçbir yönlendirme yapamıyorum. :(
Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar ve sabır diliyorum size.
Ama siz işlemlere başladığınızda adım adım bizi de bilgilendirmeyi unutmayın.
Hayırlı akşamlar.

Bişey daha sorucam ben kpss ye girdim ortaöğretim olarak diyelim ki 75 puan yaptım engelli raporum olmasının bana yararı olurmu tercih yaparken

Ya seninde başını ağrıttım kusura bakma ;)

Normal KPSS'de engelli ayrımı yok diye biliyorum. Tercih ettiğiniz görevi yapmaya mani değilse engeliniz sorun olmaz zaten.
Yok yok ağrımaz benim başım. :)

İş kazası Geçirdim 53 engelli raporu aldım...

Herkese slmlar ben 30.01.3014 tarihinde iş kazası geçirdim ve sağ kolum kırıldı ameliyatta dirseğimi aldılar artık kolumu kaldıramıyorum 8 aydır iş göremezlik raporu alıyorum bu 8ay içinde de heyete girip 53 engelli raporu alldım fakat hala istiratliyim raporum 45 gün sonra bitiyo doktorum bana yine rapor yazmam gerektiğini söledi şimdi benim sorum şu ben diyelimki istirahat raporum bitti ben devamlı aylık alabilirmiyim 53 engelli raporum la çünki istirahat raporum bittiğin de iş yerim beni artık işe almicağını söledi bir diğer sorum da şu kredi çekmek istesem raporumla çekebilirmiyim...

Üst Alt