Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 oran, 2006 başlangıç ile ne zaman emekli olurum?

sezerer

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar %53 raporun 2006 girişim 20 yıllık sigorta girişi ile 4400 günde emeklilik hakkı kazanıyoruz 2014 ten beri
Vergi indirimi alıyorum. Peki 2006 sigorta girişinden sonra askerligimi 15 ay yaptım 2013 yılında raporunu çıkardım askerlik surem emeklilik zamanında işe yarar mı yardımcı olursanız sevinirim.

2006 giriş şuan 2962 gün var.

sezerer

2026 4401 günü tamamladığında ...
Askerliği ödemene gerek yok o tarihe kadar çalış eksik kalırsa günün ödersin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1.ekim.2008 ssk girislilerden emekli olunca tekrar rapor istenirmi

Arakadaslar selamlar 1.ekim.2008 ssk girislilerden emekli olunca tekrar rapor istenirmi

Teşekkür ler günümüz doldu ve geçti şuan 4491 günüm var ve 16 yıl doldu 4 sene daha boşuna pineklicez özelde 😊

Şaka gibi ya 16 yılım doldu 4500 günüm var hemde vergi indirimi alıyorum boşuna 4 yıl daha çalışıp 20 yılı tamamlıcam 😊 2009 da ilk sgk girişi olmuş kişi 2025 te emekli olucak hemde vergi indirimi yok ben 2006 girişliyim 2026 yılında emekli olucam. Nerde adalet ?

Selamlar ben 2013 yılında sağlık raporu aldım ve şuan 10 yılı geçkindir özel sektörde çalışıyorum 2006 ssk girişim 4551 prim günüm ve 16 yıllık çalisma hayatım var ve %53 raporum var şimdi %50 ile %59 arasi 16 yil ve 4300 prim gunu ile malulen emeklilik diye bir haber gordum anlamak istedigim malulen emekli olabilirmiyim tekrarmi rapor almaliyim raporum suresiz beni tekrar hasteneye sevk ettiklerinde sureli verilirse genellikle okudugum yorum lar boyle bilgi alabilirmiyim ozel sektor calisaniyim tesekkurler

sezerer

Merhaba,Malulen emeklilik yönetmeliği 28 Eylül 2021 tarihinde değişmiş ve emekli olmak çok zorlaştırılmıştır.2013 yılında aldığınız Engelli Sağlık Kurulu raporunda rahatsızlıklarınız var ve de Balthazard formülü ile %53 oran aldı iseniz Malulen emeklilik işlemlerinde Balthazard formülü işlemi yoktur.Sadece 1 rahatsızlıktan Maluliyet şartlarını taşımanız gerekmektedir.

Malulen Emeklilik hastalık listesi eki Resmi Gazete Linki;

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/09/20210928-4.htm

Bu konuda paylaştığım linkten hastalıkları inceleyerek en önemli 1 rahatsızlığının Malulen emeklilik hakkında tabi olup olmadığına bakmanızda fayda görüyorum.

Saygılar.

Teşekkürler bilginiz için ben solunum yolu rahatsızlığım ve diyabets 2 kronik hastalıklarım var vergi indirimini 2014 0caktan beri alıyorum şimdi bu vaziyet ile malulen emekli olabilirmiyim bide malulen emeklilikmi daha iyi 20 yıl 4400 gün doldurdum benim için daha iyi olur 4 senem kalmış fark varmi

Bide malulen emeklilik olduğu zaman başka bir yerde çalışmak mumkunmu daha hafif bir işte vergi bölgemde %53 dereceye girdi olarak gözüküyor sürekli olarak

sezerer

Merhaba,Engelli Sağlık Kurulu raporu alırken belirtiğiniz rahatsızlıklarla Malulen Emekli olma şansınız çok az,neredeyse yok diyebiliriz.

Yazımda da bahsettiğim gibi Malulen Emeklilik çok zorlaştırıldı,öyle ki Kanser hastalarının bir kısmını ve de bazı ortopedik engelli arkadaşlarımızı Malulen Emekli etmediği başvuruları red ettiğini duymaktayız.

Bu bağlamda sizin için en doğal durum sizinde yazdığınz gibi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik olacaktır.Anladığım kadarıyla 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü şartların tabisiniz.

Şartlar yerine gelince Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sizin için daha doğru olacaktır.

Bunların dışında Malulen Emekli olanlar emekli olduktan sonra çalışırlarsa emekli maaşları kesilmektedir.

Saygılar.

Aklıma takılan soru yardımcı olurmusunuz

Ben çalıştığım sektörde şuan emekli olmama 3 buçuk yıl var ve benim aklıma yatan şuan iş kurmak gayetindeyim ve ordan bagkurlu 1 ay ödeme yaptığım zaman 16 yılla %53 rapor ile bagkurlu emekli olurmurmuyum çalıştığım şirketten de emekli olup çıkış alabilirmiyim.

eskiden engelli emekliligi özürlülük ölçütüne göre puanli emeklilik oluyor du ayni zamanda balzartta uygulaniyordu şimdi balzart kalkti ayni zamanda şimdi hastalik listesine göre bi tani almamizmi gerekli
hastalik listesinde ki taninin aynisi yazmasimi gerekli emekli olabilmek için malulen veya engelli emekliliginde hastaneden alacagimiz raporda

[FONT=sans-serif]Ben çalıştığım sektörde şuan emekli olmama 3 buçuk yıl var ve benim aklıma yatan şuan iş kurmak gayetindeyim ve ordan bagkurlu 1 ay ödeme yaptığım zaman 16 yılla %53 rapor ile bagkurlu emekli olurmurmuyum çalıştığım şirketten de emekli olup çıkış alabilirmiyim.[/FONT]

2 emeklilik değil anlatmak istediğim benim 20 yılı doldurmama üç buçuk yıl var benim anlatmak istediğim bagkur u 1 ay yatirsam bagkurdan hemen emekli olabilirmiyim 16 yılla ssk çalışan olarak şuan aktif şekilde bide kendi işimi kurmak istiyorum ve ben bagkuru 1 ay yatırdım ozaman 20 yılı beklememe gerek varmi

Oran fark ediyor mu? Mesela ben hiç çalışmadım şuan iş bulup girsem ne zaman emekli olurum acaba raporum yüzde 90

Kardeşim iş hayatımız çok benziyor. Bende de rahatsızlıklar var. Ama emekli olacağım zaman rapor alırım düşüncesindeydim. Erken almışsın. Şu an hangi faydaları var maddi olarak.

Bu arada çift emeklilik olmuyor diye biliyorum

Cimere bugün yazdim.
İnşallah olumlu dönüş olur.

Merhabalar ben 2006 yılında ssk girişim var %53 engelli raporum var ve vergi indirimi alıyorum benden istenen 20 yil ve 4400 gun şuan 16 yili geçti sigortalik sürem var 2008 de çıkan yasaya göre yasadan 1 gün sonra sgk lı olan kişi den %50 ve 59 arasi olan hem vergi indirimi işlemiyor hemde 16 yılla emekli oluyor istenen prim günüde düşük yani 2009 da sigortalı olan bir kişi 2025 yılında ben 2026 yılında emekli oluyorum🙂 yani ben 4 yıl daha fazladan çalışmış sayılıyorum. Acaba bizim yanlış düşünüyoruz bilmediğimizi bize aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

2009 da girişi olan kişinin 2025 de emekli olacağının maalesef garantisi yok çünkü yeniden hastane yollarına düşecekler fakat sen girişin 10.2008 öncesi olduğu için ve vergi indiriminde varsa direk Selamın aleyküm deyip emekli olacaksın

İnşallah herkes inşallah en iyi en kolay şekilde adaletlice emekli olur kardesim teşekkürler her şey emeklilikle bitmiyor hayat pahalılığı

Arkadaslar selamlar ..

Bende aynı durumdayım SGK girişim 2006. 5600 gün prim odedım yuzde 60 engellı oranı..

2008 oncesı olunca 18 yıl 4000 gune tabıyız.. ama SGK gırısımız 2008 sonrası olsaydı suanda vergi indırımınden emeklıydık belkıde..

arkadaslar bana ozelden cep felan yazsanız akıl fıkrı verişi yapardık

Üst Alt