Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 rapor ve 2001 giriş ile emeklilik şartlarım nedir?

Scream44

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar

Ben kendi başvurum ile birkaç hastalıktan %53 engelli raporu aldım
şimdi sgk ya emeklilik için bgn başvuruda bulunmaya gittim halihazırda herhangi biryerde çalışmamaktayım.
16.04.2001 girişli olarak Ssk dan 1887 günüm mevcut
bağkurdan da 1045 günüm mevcut ama 2016 senesinde 1530 günümü bağkur-ssk çıkan af ile dondurup borcumu sildirmiştim. Şimdi o doldurduğum günleri canlandırıp emekli olmak istediğimi söyledim bağkur kaydımın bulunduğum şehir olan eskişehirde olmadığı için burda olmayacağını söylediler
artı bağkurda erken emeklilik yokmuş malulen emeklilik varmış sen bağkurdan olamazsın vergi indirimi alman gerekiyor onun içinde 4400 gün 20 yıl olması lazımmış o da 2021 de doluyor diyerek beni geri çevirdiler.

Şimdi sizlere sormak istediği forumda gördüğüm kadarıyla 16 yıl 4680 gün ile yada 18 yıl 4080 gün ile emekli olablirim diye düşünüyorum acaba yanlış mıyım doğru mu?
bir de askerlik borçlanması yapmamı önerir misiniz 2000 öncesi olmanın faydalı olduğunu dile getiriyorsunuz benim askerlik borçlanması yapmamın faydası olur mu
bir de bağkurdan mı yoksa sskdan mı emekli olayım?

Scream44 mrb
geçmiş olsun
Sgk dan 4a üzerinden emekli olmak istiyorsanız eğer
%53 raporunuzla vergi indirimine başvurmalısınız
Başvurunuz onaylanır ise 2001 sgk girişinize göre
19 hizmet yılı ve 4240 Tabi olursunuz.

Mrb umut bey peki bağkurdan olabilirmiyim birde askerlik borçlanması yapmamın faydası olurmu

Scream44

Bağkur'Lu engelliler kurum sevki ile hastaneden alacakları %40 ve üzeri raporla 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği hakkından yararlanır. Anlamsız şekilde kurum önce malulen emeklilikten işlem başlatıp sonra "malul değilsin" dedikten sonra "o zaman 28'den işlem yapın" dilekçesine istinaden emekli ediyor.

bagkur.PNG

Tüm şartlar tamam görünüyor. Emeklilik için bağkur'a başvurun. Sizi hastaneye sevk etsin. "malul değisin" dediklerinde "o zaman 5510 28'e göre işlem yapın" deyini emekli olun.

2000 öncesi Askerlik borçlanması maaş üzerinde orta vadede kazanım sağlıyor. Ben olsam, olacağım varsa, askerlik borçlanmasını yaparım

OturanBoğa umut2135
Sayın abilerim dediğiniz gibi bağlı bulunduğum Malatya bağkura maluliyet tespiti için başvuruda bulundum yaşadığım şehir olan eskişehir şehir hastanesinden aldığım %53 raporu kabul etmeyip yeniden sevk yaptılar tekrar baştan yapmış olduğum heyette durum tespitini sgk ya ordanda ankaraya gitti ankara raporumu %28 düşürmüş bgn tlfndan öğrendim şimdi benim ne yapmam gerekir yada dediğiniz gibi 4a ssk girişi yapıp biyerde çalışıyormuş gibi vergi indirimi için maliyeyemi başvurayım? Sgk günlerimin çoğu bağkurdan ama

bağkura başvurun, % 40 oranla emekli olmayı deneyin, 4680 prim toplayın öncelikle, gerekirse askerlik borçlanması yapın. Vergi indirimine de gerek yok.

akdenizden bağkur a başvurdum onlar ankaraya gönderdiler zaten raporu orasida %28 düşürmüş raporumu onun için ne yapabilirim

raporun en az %40 olması lazım, önce bu şartı yerine getirmeniz lazım.

Raporum %53 zaten engelli kimlik kartımda var

elinizdeki engelli raporuna sgk itibar etmiyor, sgk sevk ediyor hastaneye, ankaranın rapor kararı önemli, %28 oran düşmüş, itiraz edebilirsiniz.

akdenizden mrb
Sonuç elinize ulaştığı zaman karara itiraz edebilirsiniz
Tekrardan yeni bir hastaneye sevk edeceklerdir.

umut2135
Benim bağkurum malatya sgk ya kayıtlı ben ise eskişehirde yaşıyorum burdaki sgk ya mi itirazda bulunacağım birde yukarıda bahsettiğim bi konu daha var 4a lı olarak biryerde sigortamı başlatıp vergi indirimi alabilirmiyim bu şekilde de emekliliğe başvurabilrmiyim

Ben 15 aylık askerken ankara gatada kalp kapakcigim degişti ve askerlige elverişli degildir raporu aldim sonrasinda agır iş olmasin diye aileminde destegi ile dükkan actim 16 yıldır bagkurumu ödüyorum ve vergi indiriminden yararlanarak engelli raporuna baş vurdum kalp kapakcigina %30 hiper tansiyondan da %10 verdiler comedin 5 - blok zok ve co divan 50mm ilaclarini kullaniyorum bu puan baltazar hesabiyla %37 yapiyor ben kalp hastaliyla genel cerrahtan puan alabilirmiyim göyüs kavesimde 4 kelepce var ve agir iş yapamam ben nasil bu 5 puani alabilirim saygilar

Scream44 hangi sgk sizi sevk ettiyse hastaneye
Yani işlemlerinizin başladığı yerden itiraz edeceksiniz
Sgklı vergi indiriminden emeklilik için biraz zor sizin bağkur günleriniz daha çok belirtmişsiniz.

Üst Alt