Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 raporum var. Sizce askerlikten muaf olur muyum?

duran17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler arkadaşlar.kaza sonrası yüzde 53 sürekli engelliyim.Mayıs ayında aldım raporumu.Artık devlet hastaneleri askerlik işlemlerine yetkiliymiş.Yani rapormu aldığım hastaneye 1 aralıkta muayene olacağım.Rahatsızlıklarımsa raporda yazan : sol kol üst eksterremite ulnar radial sinir kaybı ve anksiyete..Kolumdan çektirdiğim emg de ise brakial pleksus alt turunkusta orta seviye hasar tarzı bişeyler yazmakta.Kolumda dış görünüşte hiçbişey yok ama bir çakmağı bile bikaç saniyeden fazla tutamıyorum hemen ağrıyor düşüyor elimden gece gündüz hiç durmadan ağrıyor kolum yaşıyoruz bir şekilde bu halimize de şükür..Sizce askerlikten muafiyet durumum olur mu arkadaşlar ?

Bağlı bulundugunuz askerlik şubesi çağırdığında size askerlik işlemleri için form doldurtulacak.Kişisel bilgileriniz sağlık durumunuz bulunan belgeye kullanılan ilaç geçirilen ameliyat ve engel durumu yer alıyor onları eksiksiz doldur kardesim.Engelli raporunu yüzde olarak sözlü beyan et birlikteki hekime yönlendirirler.Boy kilo alındıktan sonra hastalıgın hakkında bilgiye ulaştıgında seni askeri hastaneye sevk eder buda senın saglık kuruluna girmen ve ardından askerliğe elverişli veya değil raporunu almanı saglar.Bu hastane süreci hastalıgınıza göre değişir.Kurul karar verir kardeşim.

Sol brakial pleksus parezisi konuldu askerlik yapar mıyım ?

İyi günler arkadaşlar.Askerlik muafiyet durumumun belirlenmesi için bugün hastaneye muayene oldum.Nöroloji doktoru emg sonucuna göre sol brakial pleksus parezisi yazdı rapora.Kolumu da ayrıca iyice inceledi.Sorum şudur arkadaşlar; brakial pleksus Lezyonu teşhisinin muafiyet olduğunu duymuştum.Bana koyduuğu brakial pleksus Parezisi teşhisi muafiyet için yeterlimidir sizce ? Bu hastalıktan sıkıntı çeken varsa allah sabır versin arkadaşlar

Üst Alt