Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 Raporuma uyku apnesini nasıl ekletebilirim?

sezerer

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar %53 Raporuma uyku hapnesi nasıl ekletebilirim hastalıklarıma tekrar heyete mi girmem gerekir yoksa sadece o hastalıgımı basvurabilirmiyim ve ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

15 gün içinde önceki rapora itiraz etmeniz gerekir. Süre geçtiyse geçmiş olsun. Geçmedi ise bütün raporlar, tahliller yeni baştan yapılacak, uyku apnesi dahil. Sağlıcakla..

Raporu 2013 de aldım uyku hapnesi bir yıldır yaşıyorum

@sezerer

Merhaba Gökhan bey,

Aslında daha deneyimli arkadaşların sorunuza yanıt vermesi için bekledim ama başka yanıtlayan olmadığı için ben yazayım istedim. 2013'de aldığınız raporu itiraz yoluyla değiştirtmeniz mümkün değil. Sonradan bir rahatsızlığınız geliştiğinde bu hastalığına da rapora "eklettirmek" söz konusu değil. Böyle bir durumda yeniden engelli raporu için başvuru yapıp, "uyku apnesi için" Göğüs Hastalıkları bölümünden randevu almanız gerekmekte. Bu arada önceki hastalıklarınız için de yeniden muayene olup oran almanız gerekiyor.

Öte yandan bu durumda şöyle bir risk ortaya çıkmakta: Eski hastalıklarınız için verilen oranlar değişebilir. Artma ihtimali kadar düşme ihtimali de var bu oranların. Bu nedenle kar zarar riskini iyi değerlendirmeniz gerekmekte.

Forumdaki deneyimli arkadaşların tavsiyesi, mümkün olduğunca farklı raporlar çıkartmamak ve elde edilen haklardan mahrum olmamak yönünde. Birden fazla rapor çıkaranların eğer özür yüzdelerinde farklılık varsa mutlaka bir sorunla karşılaştıklarını okudum. Hemen olmasa da SGK emeklilik zamanında sorun çıkartabiliyor. Hakem hastaneye gönderebiliyor.

Uyku apneniz eğer ağır OSAS tanısı aldıysa en fazla %35 oran alacaktır. Baltazar formülüyle bu oran bir miktar düşecektir. Raporunuza eklenecek bu fazla yüzdenin size ne fayda sağlayacağını iyi değerlendirip karar vermenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
2 senedir uyku apnem var cihaz kullanıyorum oranını bilmiyorum sol gözümde doğuştan tembellik ve renk körlüğü var birde bel fıtığım var acaba özürlülük için başvuru yapsam ne alırım

Üst Alt