Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

sezerer

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar doguştan kronik astım hastasıyım ve son 2 yıldır uyku bozuklukları nefes darlıgım var %53 raporum var peki emekli nasıl olabilirmiyim malülen yardımcı olurmusunuz..

maluliyet cetveli'ne göre astımdan malulen emekli olmanın şartı aşağıdaki gibidir. Bu şartlar varsa 10 yıl 1800 günle emekli olabilirsiniz. Hastalığınızın doğuştan olması önemli değil, sigorta başlangıcından sonra bu seviyeye ilerlemiş olması yeterli....

2. Bronş Astımı
A. Birer hafta arayla usulüne uygun yapılan 3 spirometri ölçümü ile kalıcı ağır fonksiyonel bozukluğun gösterilmesi ( FEV1/FVC <% 55, FEV1<% 40)
veya
B. Spirometriye uyum sağlayamayan hastalarda; hastanın yılda en az 6 kez astım atağı ile acil servise başvurmuş olması ve arteriyel kan gazlarında en az hafif veya orta dereceli hipoksemisi bulunması
(Astımda maluliyet için rapor düzenlenmeden önce optimal tedavi yapılmış ve klinik stabil dönem sağlanmış olmalı ve değerlendirme en az 12 haftalık tedaviden sonra yapılmalıdır.)

Bu şartlara uymuyorsanız malulen emekli olamazsınız, ancak erken emekli olabilirsiniz. -ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart- ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilmemiz için sigorta başlangıç tarihinizi, doğum tarihinizi ve statünüzü söylemeniz gerekiyor..

vergi indirim hakkı ile %53 ve 1500 günüm var emeklilik olurmu üç türlü emekilik var diye duydum.

sezer er alacagın vergi indirimi ra poru ve başlangıç tarihine göre emeklilik oranı degişir başlangıç yılın ve primin yeterli olması gerekli şemaya bakarak kendiniz hesaplıyabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

ocak 2006 sigorta girişim çok mı karıştırdı bu olaylar hiçbirşey anlayamadım S raporum var nasıl emekli olabilirim. .bende 1-kronik astım, 2-statüs invertus organlarım ters (yani kalp sağda sizin içiniz nasılsa benim tam tersi), 3-uyku bozukluklarım var nefes darlığı. 4- anjiyo oldum, 1eylül den 2 ay önce izmir bozyaka eğitim araştırma hastanesine (istihdam) olarak başvurdum heyete girdim raporu aldım g almışım ama  düşürmüşler S raporum var ozaman uyku bozuklukları yasada yoktu peki şimdi bir daha başvursam bu 4 hastalıktan 1eylül yasasından sonra nasıl bir netice alıp nasıl emekli olabilirim yada itiraz etsem g geri kazanırmıyım. vallaha kısmet hanım anlıyacagınız çıkmazdayım kaç aydır.

Malulen emeklilikte aranan oran % 60'tır (5510 sayılı yasanın 25. maddesi). Ama sgk açısından belirleyici olan oran değil, maluliyet cetveli'dir.
Maluliyet cetveli 'ne görede, birden fazla hastalık için çalışıp çalışamayacağınızın kararını ancak heyet verebilir.
Yani, siz 10 yıl 1800 gününüz tamam olduğunda çalışıyor olursanız, işinizi kaybetmemek için maluliyet tespiti yaptırırsınız, çalışmıyor olursanız doğrudan malulen emeklilik başvurusu yaparsınız. Ancak sonuç olumsuz gelirse, ve % 60 ve üzeri alabiliyorsanız tüm hastalıklarınızdan o zaman hukuki yoldan hakkınızı aramanız gerekir. http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

sakatlık oranı cetveli 'ne göre haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız itiraz hakkınız var tabii ki, uyku içinde % 35 daha alırsınız bunuda belirtirseniz eklenir itiraz sonucu yeniden sevk edildiğinizde...

İster şimdiden, ister zamanı gelince hakkınızı aramak için % 60 ve üzeri raporla belgelemeniz gerekir...

kısmet hanım bu yeni yasa engelli emekliliği etkiliyormu.benim %56 raporum var.memurum.6300 günüm var.hangisinden başvursam daha iyi olur.bir türlü karar veremedim

serkan bey,
ssk'dan mı emekli olacaksınız, doğum yılınız ve sigorta başlangıç yılınız nedir?

emekli sandığı 25.04.1976 işe giriş 19.01.1998 askerliğide satın almıştım 550 gün olarak. ayrıca bu yeni yasa göre kronik epilepsi raporu alabiliyorum.ancak şu an elimde %56 oranında kurum sevkli raporum var

erken emekli olmanız daha iyi sizin için,
engelli kadrosunda başlamışsanız, 15 yıl 5400 günle,
sonradan rahatsızlanmışsanız,
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

bu şartlara göre emekli olabilirsiniz, e.sandığından emekli olmak için emeklilik başvurusunda sevk edilip kurum tarafından yeni rapor almanız şart. ne kadar oran alırsanız o şartlara göre emekli edilirsiniz...

peki şu an almış olduğum rapor işe yaramaz mı.emeklilik için değil ama kurum sevkli olarak almıştım

hayır öncesinde alınmış raporlar kabul edilmiyor.

ya kusura bakmayın kafanızı ağrıtıyorum ama inanın bu konuda hiç bilgim yok ve bizim teşkilatta bilende yok.peki rapor orda ` ın üzerinde gelirse o zaman ne olur. erken emekli ve malulen emeklide maaş ve tazminat farkı varmıdır.

memurlarda özürlü emekliliği için kurum sevki ile alınmış rapor kabul edilmiyor mu.yeniden rapor almak gerekiyor mu.emeklilik başvurusu ne şekilde oluyor.dilekçe örneği olan var mı

Başka bir başlıkta bir arkadaşımız memurların emeklilik için kurumlarına müracaat ettiklerinde elerindeki raporlarının geçerli olduğunu söylemişti. Ama benim bildiğim memur da olunsa kurum sevki ile yeni rapor şart. Yiz yine de elde raporunuz varsa şansınızı deneyin. Bilemiyorum...

Siz malulen emekli olmayacaksınız, erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanacaksınız. Oran % 60'ın üzerinde çıkarsa da fark etmez. Hangi statüde olursa olsun erken emekli olmak iyidir...

Üst Alt