Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

53 yaşında ağır zihinsel engelli teyzemin vasisi olabilir miyim? [Hukuk]

nagehan77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
53 yaşında ağır zihinsel engelli bir teyzem var. Daha önce kendisine dayım bakıyordu ve vasisi oydu. Ancak dayım bir kaç ay önce çok ciddi bir rahatsızlığa yakalandı. Şu anda annemle beraber bakıyoruz. Teyzemin herhangi bir taşınır, taşınmaz malı da yok. Sadece dedemden aldığı 400 lira gibi bir maaşı var. Maddi hiç bir beklentim yok. Çünkü eşim de ben de devlet memuruyuz. Sadece yasal işlemlerini takip edebilmek için zaman zaman gerekli oluyor. Örneğin kimi doktor anlayış gösterirken kimisi sen kimsin diyor. Annem de 65 yaşında. Sorum şu mahkemeye başvursam teyzemin vasisi olabilir miyim? Annem 60 yaşını geçtiği için istemezse vasiliği reddebilir diye biliyorum. Dayımın vasi olması engel olur mu? Ya da ifadeye çağrılır mı? Çünkü dayımın hastalığının ciddiyetinden haberi yok. Öğrenmesini de istemiyoruz. Vereceğiniz tüm cevaplar için teşekkürler.

merhaba benzer durum yaşadım.
dayım teyzemin vasisiydi.
Teyzem bekar ve anneannem ile kalıyordu.
rapor aldım hastaneden. dilekçe ile başvurdum.
hiçbirimizi mahkemeye çağırmadan vasiliği bana verdiler.
polisten sormuş soruşturmuş dediler bilemiyorum

Üst Alt