arkadaşlar benimde durumum sizinki ile aynı.ben sosyal güvenlik kurumuna mail ile bu soruyu sordum soru ve gelen cevap aşağıda ancak henüz bizim şartlarımızı taşıyıpta emekli olan biri ile tanışamadım.benim sürem 2016 yılı kasım ayı gibi dolacak inşallah bir problem cıkmadan emekli olabilirim...
T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU[ASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
Konu: 02.07.2015 Tarih ve 7177 numaralı başvurunuz.
Sayın
Merhaba,%42 Engelliyim.23.03.2001 Tarihinde SGK lı olarak işe başladım. 4.321 prim günü ile 30.04.2013 tarihinde ayrılıp, 10.05.2013 tarihinde engelli memur olarak Sağlık Bakanlığına atandım.Hizmet birleştirmesi yapıp sgk günlerimi emekli sandığına aktardım.halen 2 yıl gibi bir süredir engelli memur olarak görevime devam etmekteyim. - Memur olup emekli sandığına geçtikten sonra emeklilik şartlarım nedir acaba?Ne zaman emeklilik müracatı yapabilirim? İlginize şimdiden teşekkürler...
Cevap: Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Şayet, Özürlü Kontenjanından YARARLANARAK göreve girmiş iseniz, tarafınıza ÖZÜRLÜLÜKTEN dolayı emekli aylığı bağlanabilmesi için, (varsa Sigortalı ve Bağ-Kur’lu hizmetleriniz de dahil olmak üzere) TOPLAM HİZMET SÜRENİZİN en az 15 yıl olması yeterli bulunmaktadır. Ancak son 7 yıllık fiili hizmet sürenizin en az 3 yıl 6 aylık kısmının Devlet Memuru statüsünde geçmiş olması gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi