Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 araç için değerlendirme olmayan engelli raporu ile ehliyet alabilir miyim?

Kerami

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben yeni engelli raporu aldım. Doğuştan kalp rahatasızlığım ve devam eden aort yetmezliğim var. Ayrıca boyun fıtığım mevcut. Toplamda %54 ortopedik engelli raporu aldım. Ama açıklama bölümünde bir ibare yok. Rapora başvururken Gelir vergisi, prim günü (erken emeklilik) ve ÖTV için başvuruyorum dedim. Bu arada Alanya Eğitim Araştırmadan aldım raporu ve herhangi bir ücret ödemedim. Dün nüfusa gittiğimde bana bu raporun kabul olmayacağını araç için önce aile hekimine, oradan hastaneye, oradan da Antalyaya kurula sevk istemem lazımmış.

Şimdi benim 2 sorum var;
Tertibat değişmeden otomatik araç kullanmak için ehliyet alamaz mıyım? Daha öncesinden A+B2 eski sınıflarla ve yeni ehliyetim 2029 a kadar mevcut.

2. Si dedikleri gibi Antalya'ya sevk alıp araç için sağlık raporu müracatımda bu aldığım rapor hükmünü kaybeder mi ya da 2. Bir rapor mu olur.

Ötv 'den yararlanmam için ne yapmam gerekli.

Yardımlarınızı bekliyorum çok bilgi kirliliği ve cevapsız sorular mevcut.

Kerami Ehliyetini engelli ehliyetine çevir ilk önce.bunun için il sağlık da özel bir heyet toplanıyor. Verilen kodlarda mutlaka özel tertibat olmalı diye biliyorum ondan sonra tekrar yeni rapor alıp başvurunda istediğin hakları yazacaksın

RMX2061 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bedensel engel olmadığı için alamazsın ancak 90 ve üzeri rapor olursa alırsın

engel de sağ ayak yada ellerde kullanamama durumunda alabilirsiniz ötv siz

Kerami

Alamazsın boşuna ehliyet değiştir me ki zaten komisyona sevk etmezler bu rahatsızlıklarla

%54 Ortopedik Engelli Raporu

Merhaba. Benim 12. ay / 2021 'de Gelir vergisi ve prim gününden yararlanmak için almış olduğum engelli raporum var.

Süresiz %54 verildi. Verilme nedeni doğuştan ve devam eden kalp rahatsızlığım ve boyundan olan rahatsızlığım nedeniyle ortopedik olarak SÜRESİZ verildi.

Bu rapor çoğu yerde işime yarıyor ve görüyor.

Ama araçta almak istiyorum onun için ilk Başta Aile Hekimine > Sonra Kardiyoloji bölümüne (rahatsızlık ile ilgili) sonra da > Antalya'ya kurul'a sevk edilecekmişim.

Şimdi sorum şu;

Benim fiziki bir uzuv kaybım yok.

Açık kalp ameliyatı olduğu için ve boyunla ilgili sorunum olduğu için %54 Ortopedik SÜRESİZ engelli raporum var.
Kurul raporunu ise Antalya veriyor.

Ben bu araç için rapora başvurup gittiğimde ordan çıkan sonuçta elimde ki rapor iptal olur mu ?

Bazıları olmaz araç için ayrı alıyorsun ve yaşadığın şehir Alanya Eğitim araştırma zaten vermiyor, aldığın rapor normal engellilik raporu diyor yani araç için de ayrı rapor alınca 2 raporun olmuş oluyor diyorlar;

Bazıları ise ilk almış olduğun %54 'lük süresiz engellilik raporun silinir diyorlar.

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi rica etsem?

Herkese sağlıklı günler.

Kerami

Boyundaki rahatsızlık ile ötv'siz araç anlamazsınız ama. Sürüşü etkileyen bir kısıtlılık olmalı.

Ve araç için alınacak, üzerinde oran bulunacak yeni rapor eski raporları iptal ettirir.

Hmm. Anladım eski raporun iptal olması durumu kötü. O zaman ben bu raporumla devam edeceğim, aracı artık bir şekilde alacağım inşallah.

Teşekkür ederim cevap için @OturanBoğa

Kerami

1)Açık net araç alma şansın yok üstüne eğer boynunda sorun bulurlarsa hareket kısıtlığı ehliyetin bile elinden gider
2)Ehliyet için ayrı bir rapor yok en son aldığın geçerli olur oran düşerse sorun yaşarsın bu rahatsızlıklar ile araç alamazsın

Üst Alt