Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 heyet raporum var. Vergi indirimi için gönderdiğim rapor oranı düşer mi?

typhoon67

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi başvurum sonucunda heyete gönderildim ve %54 rapor verdiler
5 yaşında menenjit geçirmişim sol kolum diğerine göre 6cm kısa ve 4cm daha ince parmaklarımın işlevi çok az
2007 yılındada osmangazide heyete girmiştim orada genelmi diye sorduklarında ortapedik dedim 2 saatte raporu %20 olarak vermişlerdi doktor sadece elini sıktırmıştı şimdi ise emg ye falanda girdim, osmangaziden aldığım rapor şimdikini etkilermi
,bu sakatlık durumuna göre %54 lük raporumu ankara indirebilirmi

.bu sitede verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim,saygılar

Teorik olarak evet, oranı düşürebilir Ankara. Ama aldıuğınız %54'lük rapor sakatlık oranı cetveli'ne uygunsa ve teşhis de netse, oranın düşürülmeden onaylanacağını bekleyebilirsin.

Eski raporun hiç bir etkisi olmaz. Ondan bihaberdir zaten Maliye.

valla ben bu cetveli baya inceledim ama bişi anlamadım rica etsem siz yardımcı olurmusunuz...

5 yaşında geçirdiğim menenjitten dolayı sol kolum diğerine göre 6 cm kısa ve 4 cm daha ince kısmen kavrayabiliyorum ama bir süre sonra parmaklarım tutmuyor parmak aralarını açamıyorum ve parmak uçlarını birbirine deydiremiyorum.
iki sinirin olmadığını söledi doktor.emg yede girdim full verilen elektrikte dahi tepki hiç yoktu yada zayıftı.
rapora açıkça yazıyolarmı yani rapor anlaşılır olursa iyi olur sanıyorum.

birde bana raporun bir nushasını vermediler. hastanenin verdiği raporun bir önemi olmadığı ankaradan gelecek nihai kararın önemli olduğunu söylediler.

ankara süreci kaç gün sürer.eğer raporum olumlu olursa emekli olabilmek için ne gibi işlemler yapmam gerekecek

teşekkür ederim...

İnanın ben de hiç ama hiç anlamıyorum bu oran işinden.

Ama yakın zamanda alınan %54'lük raporun %40'ın altına düşürülmesi mümkün değil bence. Zaten hastaneler çok ketum davranıyor oran konusunda.

Sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için gerekli bilgiler: Emeklilik

valla bülent kardeş %69 raporumdan bile korkuyorum ankara düşürcek diye

slm.

genel sağlık kurulu defterdarlığa yazı göndermiş. dominant ekstremitenin bildirilmesi diye ((raporum %54)
hayırdır inşallah uzun uğraştan sonra dominant ekstremitenin ne olduğunu bilmeyen doktorlar hiçbir işlem yapmadan birşeyler yazıp gönderdiler,
bu neyin nesi acaba bilen varmı ???

Dominant Ekstremite, "solak-sağlak" gibi birşey. Yani, solak mısınız sağlak mı, bunu sormuşlar.

İyi ama, -iş kazası ya da meslek hastalığı söz konusu değilse- bunun bir önemi yok ki! sakatlık oranı cetveli'nde de sakatlık yönetmeliği'nde de sağ-sol/dominant ekstremite ayrımı söz konusu değil. Neye dayanarak bu ayrım için hastaneden bilgi istemişler anlamadım!?

genel sağlık kurulu raporumu %25 e düşürerek vergi indirimi talebimi onaylamadı, %54 lük bir raporu nasıl 25 e düşürdüler anlamadım
ortopadi dr söylediğine göre rahatsızlığım sol kol ve elde olduğu içinmiş yani sağ kolumda olsa düşürmezlermiş.
raporum için önce dominant extremitesinin bildirilmesi diye karar göndermişlerdi o dominant extremitenin ne olduğunu bile bilmiyorlardı tekrar sağlık kuruluna aldılar beni ve nondominant ekleyip ara kararı gönderdiler ne olduysa ondan sonra oldu maliyeye gittim itiraz etmek istediğimi söyledim, birşey değişmez dediler birkaç ay bekle tekrar bir rapor al ve onu gönder dediler
ne yapmam lazım.

yardımcı olursanız sevinirim

typhoon67 abi aynı durum bendede var raporum yenı aynı benzer sakatlık %51 benımde rapor 17 18 gun oldu gonderelı sonucu bende merak edıyorum raporda 2 ay oldu alalı işe de basladım ıste sonuc ne olabılır acaba insallah dogru kararı verırler madem %51 veriyorlar bu verenler doktor degılmı ne hakla dusuruyorlar kı gerı ya

genel sağlık kurulu

valla anladığım kadarıyla rahatsızlığım sağ kolda değilde sol kolda olduğu için düşürülmüş 5 yaşında mecburiyetteen sağ kolumu kullanmaya başladım onu tayin edebilecek durumda diildim ama itiraz edecem sonuç değişmez diyolar ama hayırlısı

Sağ-sol uzuvlara farklı oranda işgücü kaybı verildiğine dair yönetmelik maddesini bilmiyorum. Nerede düzenlenmiş acaba bu konu. Bilen var mı arkadaşlar?

Üst Alt