Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 oranında sürekli ibareli raporum var. Emekli olurken yeniden rapor alacak mıyım?

wepster5

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Syn arkadaşlar benim engelli raporum var % 54 sürekli (kulak %33 astım% 20 epilepsi% 15 toplam:% 54 sürekli) ben vergi indiriminden yararlanmaktayım ankaradan onay geldi peki bi sorum olacaktı emeklilik şartlarnı günsayısı olarak doldurdugum zaman sgk muracatımda beni birdaha hataneye sevk ederlermi yoksa elimdeki sürekli rapor kararı ve vergi indirimnden yarlanıyorum yinede hasataneye sevk yapılırmıyım yeni rapaor isteye bilirlermi 2013 temmuz ayında aldım site yöneticilerinden ve deneyimli olan arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum teşşekür ederim şimdiden saygılar

vergi indiriminden emekli olabilirsin ama şu an çalışıp çalışmadığın önemli

engelli memurluk sınavı için işten nisan ayına kadar ayrıldım

İşe giriş tarihiniz çok önemli 5510 sayılı yasadan önce işe başlamış iseniz vergi indirim hakkı ile emekli olursunuz tekrar dan rapor almak için sevk etmezler sizi, ama anılan kanundan sonra işe başlamış iseniz evet emekli olurken sizi tekrar hastaneye sevk ederler ve yeniden rapor isterler..
NOT: 5510 sayılı yasa 30.10.2008 tarihinde sonra yürürlüğe girmiştir.

5510

sayın officer ben 2006 sigorta girişim rapor alım tarihi 2013 benden tekrar rapor isterlermi kurum bunun bilincindemi

İlk sigortalılıkları 1 Ekim 2008 tarihinden sonra olan kişiler emekli olacakları zaman kendilerinden yeniden rapor İSTENECEK. Yani, bugünden alınan raporun da vergi indirim hakkının da emekliliklerine hiç bir etkisi olmayacak

İlk sigortalılıkları 1 Ekim 2008 tarihinden öce olan ve emeklilikleri de SSK (4a) statüsünde gerçekleşecek kişilerde ise emekli olurken kendilerinden yeni rapor istenmeyecek. Bu kişiler çalışma yaşamlarının herhangi bir aşamasında defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmişse, o hak onlara erken Yaşlılık emeklilik hakkını da kendiliğinden kazandırmış olacak.

teşşekürler oturan boga 27.06.2013 raporum sürekli vergi indirimindede yaralanıyorum %54 olarak yani raporum yeni oldugundan emekli olurken birdaha rapor istenmicek bülent bey

wepster5,
istemezler 1.10.2008'den önce olduğu için sigorta başlangıcınız...

Üst Alt