Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 oranındaki raporumu Ankara %20'ye düşürdü. Ne yapmalıyım?

saygun

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
24
10 yaşındaki çocuğun bacağı ters takıldı - Netgazete.com

bu linkteki durum bendekinin birebir aynısı...Prof Dr. Mümtaz Alparslan yaptı benim ameliyatımı...1992 SENESİNDE YAPILAN BU AMELİYAT 2011 YILINDA AMERİKADA YAPILINCA BİZDE HABER OLMUŞ...LÜTFEN LİNKE BAKIN VE BU DURUMDA OLAN BEN VERGİ İNDİRİMİ ALAMADIM 2007 BASVURDUGUMDA...Neden mi?Ankarada oturanlar anlamadan 54 olan oranımı 20 ye düşürdüler...

Raporunuz düşürüldüğü için itirazda bulundunuz mu?

şimdi tekrar rapor için basvurucam...Pazartesi

kardeşim vergi indirimi için yüzde yüzlük rapor göndersende kırıyor nedeni özürlü sayısının artması HERKEZİN ELİNDE RAPOR OLMASI erken emekli etmemek için engelli kadrosu dolu görünsün diye vergi dairesi kırıyor yanlış bi uygulama ama yapcak bişey yok sen itiraz edersin onlar bildiğini okur yine ama sen elinden geleni yap hakem heyeti son merci olmadı dava açarsın ama sen 1 avukatla onlar yüz avukatla davaya girer kazanma şansın çok az yani bende yapcaktımda bizim avukat gözümü korkuttu vazgeçtim:( gerçek engelliler sürünüp ceremesini çekerken bazılarıda sefasını sürüyor bu işler böyle yapcak bişey yok...

Tarihi atlamışım.. 2007 yılında yapılan başvuru için bugün itiraz hakkınız yok zaman aşımından dolayı, düzeltmiş olayım.. Sonradan yakın zamanda raporda almadınız galiba.. Sizin durumunuzu sakatlık oranı cetveli'ne göre tablo 3.4'den değerlendirirler sanırım:

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)

Hastalık Derecesi Hafif :
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi: % 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti: % 12
C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor): % 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır. : % 18

Hastalık Derecesi Orta:
E. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır.: % 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır: % 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 84
L: Tekerlekli sandalyeye bağlı: % 96

Tekrar düşük oranda rapor alacak olursanız itiraz hakkınızı kullanın mutlaka..

xxxman;
Hakkınızı aramadan, "kazanamam, kaybederim zaten" deyip kenara çekilmek sizin tercihiniz kimse birşey diyemez. Ama insanları sizin yolunuzdan gitmeye teşvik etmeyin lütfen.. ve "boşver zaten hakkını alamazsın, çekil kenara" demeyin..

Şurada kazanılmış örnek bir dava var: http://www.engelliler.biz/forum/huk...-ilgili-danistay-karari-hukuk.html#post253380

BACIBEY KARDEŞİM ben yapmadım ama arkadaş kendi bilir ister dava açar ister açmaz ben olanı söyledim dava bedava açılmıyor malum iş yok güç yok avukat 1,500 tl isteyip kaybetme olanağımız yüksek deyince ben vazgeçtim herkezin kendi bileceği durum kazanırsak avukat parasınıda alıyorsun ama kaybedersen verdiğin parada gidiyor işsiz olunca riske atacak parayı buladım malesef:D

Üst Alt