Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 Özürlü Raporu, vergi indirimi ve askerlik borçlanması..?

Zito

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler. İsmim Cengiz.
10.07.1996 sigorta girişim var. 3335 prim günü mevcut. 02.05.1971 Doğumluyum

2013 tarihli %54 ( %44 psikiyatriden %10 bel fitigindan) özürlü raporum var. 2022 maaşı alıyorum. Raporum ruhsal ve zihinsel olduğu için iş yerleri almıyor çoğu sıkıntı çıkarıyor.

Askerliğimi 1991/1993 yılları arasında 15 ay yaptım. Emekli olmak istiyorum .

Vergi indirimi almak için 1 ay çalışmak mı gerekiyor . Askerlik borçlanması da yapsam prim günüm emekliliğe yeter mi ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

@Zito

Borçlanma yaptığınız da yeni sigorta başlangıcınız 10.04.1995, prim gününüz ise (+450) 3785 olacaktır.

Buna göre % 54 rapor ile 17 yıl 3920 güne tabii olursunuz.
Yine 4-5 ay arasında eksiğiniz kalır.

Vergi indirimi için 1 ay değil, birkaç hafta da yeterli olur. Başvuru yaptığınız andan itibaren çıkış yapabilirsiniz.

Mesajiniz icin tesekkurler . Ozur oranlari su sekilde , %8 Bel fitigi %25 Ansiyetiye bozuklugu ( Tedavi ile kismen duzelebilen ) %30 Anti sosyal kisilik bozuklugu Öfke kontrolu

%54 Kronik ( Surekli ) Rapor. Askerlik borclanmasindan sonra kalan eksigi doldurmak icin calismam ileride raporun yenilenmesi gerektigi soylenirse alacagim oranlari dusuru mu ?

Psikiyatlik raporlarda sikinti ciktigi gibi yazilar var . raporum eski degil ama vergi indiriminden sonra yda once yeniletmemi isterler mi ? Pirince giderken evdeki bulgurdan olmakdan korkuyorum acikcasi

Zito

Vergi indirimi bir kez süre kısıtlaması olmaksızın elde dildiğinde sonradan rapor alınması istenmez. Ve, korkunun ecele faydası yok :)

Üst Alt