Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 rapor aldım ama hiç bir maaş hakkından yararlanamadım!?

suskun0101

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar %54 rapor aldım kaymakamlıga gittim ne sağlıktan faydalanıyorum ne de maaş alabiliyorum gelir testi yapmam lazımmış babamın 1300 tşl aldıgı maaş yetiyormuş böyle saçmalık olurmu bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirimm

ne yapmam lazım bilginiz varmı bu konu hakkında ne tür bi yol izlemeliyim..

Valla çok bilgili olmasam da % 60 in altında özür derecen var. O yüzden malulen emekli olamazsın. Evde bakım parası alabilirsin. Konuya daha hakim arkadaşlar açıklama yaparlar.

Hanenizde kac kişi var ve ev kirami?
Engelli maaşı için kisi başı 423 tl yi gecmemek lazım

3 kişiyiz anne baba ve ben 2 katlı ev araba babamın emekli maaşı var

babamın sadece emeklisi var ben calışmıyorum

malulen 54 yeterli olmuyomu acaba

birisi dedi git adres değiştir olmassa o konu hakkın da bilgi edinim

evin altınida mutlaka kiraya veriyorsunuzdur

ama sonuçta benim raporum var 1300 tl ile evmi geçinsin giderlermi karşılansın saçmalık bi de engelli haklarından bahsediyolar saçmalık bence

evwt de anca geçim saglanıyor

Sabreden derviş muradına ermiş.

3 kişiyiz anne baba ve ben 2 katlı ev araba babamın emekli maaşı var

araba ticari değilse problem olmaz ama ev 2 katlı birinde siz oturuyorsunuz o da problem değil ama 2.si büyük ihtimal kiradadır aldığınız kira gelire dahil edilir kirada değilse bile kiradaymış gibi emsal bedel uygularlar misal bulunduğunuz yerde ev kiraları ortalama 300 tl ise 300 tl gelire eklenir
2022 gelir sınırı 423,58 evde bakım sınırı 847, 16
Bu durumda 2022 alamazsınız evde bakım için raporda ağır engelli evet işaretli olmalı yoksa evde bakım maaşı da olmaz

Mka'nın dediği gibi oluyor.

Bende çünkü başvurdum memur gelmiş eve bakmış fotoğraf çekmiş sizin üzerinize ev var olmaz demiş evi üzerinizden çıkartın olur demiş.

2 puan icin nasil itiraz ettin?
Şimdi yeniden mi hepsinden kontrollere girecektin?

adana da yokmu ya kaymakamlıkta tanıdıgı olan :) :) bu gelir testini halletmem lazımm :)

Ayri bir ev tutup tek basina yasaman gerekli

Olmaz bu.
Bilinir baba evinde yasadigin.
Ayri ikamet olacak

yeşil kartlı biri muhtaç sayılmıyor mu engelli maaşım reddedildi bu nasıl iş yeşil kart muhtaç olanlara verilmiyor mu normal de

o ev araba olunca ımkansız baglamazlar bunun rapor oranıyla ılgısı yok % 40 ve ustune 2022 maası ancak kısı bası gelır 423 tl den az olursa baglarlar

@karadeniz55

Galiba siz fakirlik ayligi aliyonuz yesil kart olduguna gore
.bu yuzden reddetmistir.

Birincide %51
Ikincide %38
Ucuncude garanti iki raporun ortasi verilecek %45

suskun0101 hanede 3 kişiymişsiniz. babanız 1300 TL emekli maaşı alıyormuş. 2 katlı bir ev ve bir arabanız varmış.
hem maaş alamadığınızı hem de sağlıktan yararlanamadığınızı yazmışsınız.

2022 aylığı almak için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 Tl altında olması gerekiyor. sadece babanızın maaşıyla bu sınırı geçiyorsunuz.
bu gelir hesabına oturulan ev dahil edilmez. ama ikamet ettiğiniz konut haricindeki konuttan kira alıyorsanız;
" Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,"
ikamet ettiğiniz konut dışındaki konuttan kira almıyorsanız;
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120'de biri,
hane gelirine dahil edilir.
hanedeki araç için ise,
Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120'de biri,
hane gelirine dahil edilir.
özetle, size 2022 aylığı baglanmaz.

bu ev ve araç hesabı GSS gelir testi için de geçerlidir.
eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL altındaysa yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS sağlık guvencesinden yararlanırsınız ve priminizi devlet öder. aksi takdirde prim ödeyerek yararlanabilirsiniz (60/g).
eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL'yi aşarsa 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık güvencesine kavuşabilirsiniz. 1 Nisan itibariyle ayda 53,32 TL prim ödeyerek 60/g GSS kapsamında saglık guvencesinden yararlanabilirsiniz.

babanızın sağlık güvencesinden yararlanabilmeniz için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekiyor. bunun için SGK'ya muracaat etmelisiniz. eger malul derecede rahatsızlığınız yoksa babanızın sağlık guvencesinden yararlanamazsınız.

evde bakım aylığına gelince... evde bakım aylığı için rapor oranınız da geliriniz de uygun. lakin agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değilse evde bakım aylığından yararlanamazsınız. agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylıgı baglanmaz.
ağır özürlü raporun olması da yetmez. bakıma muhtaç durumda olmalısınız:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Kalem çok teşekkür ederim sağol :) bu konuyu detaylı araştırıyorum inşallah çözecem tek çare ikameti değişecem yoksa başka yolu yok :)

babanlarla yaşamaya devam edip sadece ikamet değişikliği ile 2022 aylığı alamazsın. babanlardan ayrı bir yere taşınırsan orada yaşamak zorundasın. halen babanlarla yaşadığın tesbit edilirse aylık baglanmaz.

Üst Alt