Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55-%58 işitme kaybı için kulak içi cihaz tavsiye eder misiniz?

GünayB

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Özel sektörde iletişim alanında çalışmaktayım. İşim gereği sürekli müşteriler ile diyalog halindeyim, İşitme kaybım biri orta diğeri hafif derecede %55-%58 değerlerde. Benim merak ettiğim durum, Forumda cihazlar için sürekli ''Var olan sesi yükseltiyor anlama eşiğini iyi hale getirmiyor bu cihazlar'' denilmiş. Bu argümana göre sizlere sorum şu, Telefonda yada bilgisayarda kulaklıktan müzik yada video izlerken anlama durumum harika %50 ses seviyesinde kulak içi kulaklık ile her kelimeyi zerresine kadar anlayabiliyorum, Bu durumda kulak içi işitme cihazı ile aynı performansı almam mümkün olur mu yoksa işitme cihazının çalışma mantığı daha mı farklı?

Özellikle ''Var olan sesi yükseltiyor anlama eşiğini iyi hale getirmiyor bu cihazlar'' gibi düşünen arkadaşlar kulak içi kulaklık ile bir şey dinlerken yada izlerken yine anlamıyorlar mı? Bunu merak ediyorum.

Kulak içi artık bu ürünlerin en son gelişmiş halini deneyenler + ve - yönlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Marka yazmaktan lütfen kaçınmayın. Pazarlama amaçlı işitme merkezi çalışanları yorum girmez ise çok sevinirim.

55 58 db gıbı dusuk duzeyde ısıtme kaybıyla kulak ıcı ısıtme cıhazlarından cok guzel fayda saglarsınız yeterkı ıyı bır odyometrıstle ıs gorup ayarı sızın kaybınıza uyan ıyı bır cıhaz edınmelısınız

sızın dedıgınız ses yukseltıyor anlamaya faydası yok gıbı cumleler bız gıbı 90 95 db gıbı kayıplılar ıcın ama bızde ses duymak ıcın kullanıyoruz cıhazı marka dersen ılk resound derım

Umarım ve inşaallah bu desibel oranların yükselmez. Anlama yeteneğini sakın kaybetme.

Cevaplar için shukufe ve hepsiyAh teşekkür ediyorum. Forumda bazı arkadaşlar %50 işitme kaybı ile anlamada işitme cihazının faydası olmadığını söylemiş deneyenlerin yorumları beni biraz endişelendirdi. Bana yakın işitme kaybı olan arkadaşların ÖZELLİKLE BELİRTTİĞİM

--- ''Var olan sesi yükseltiyor anlama eşiğini iyi hale getirmiyor bu cihazlar'' gibi düşünen arkadaşlar kulak içi kulaklık ile bir şey dinlerken yada izlerken yine anlamıyorlar mı? Bunu merak ediyorum. '' Sorusuna cevap arıyorum. Eğer kulak içi kulaklık ile kulak içi işitme cihazının çalışma mantığı farklı ise bunu da detaylandırırlarsa çok memnun olacağım. Mesela %50 kaybı olan ve kulak içi işitme cihazı kullanan bir arkadaşın KULAK İÇİ kulaklıkla herhangibir video yada müzik dinlerken kusursuz anlayıp kulak içi işitme cihazı ile insan konuşmalarını anlamaması mümkün oluyor mu? Kendimi kıyaslamak amacı ile soruyorum.

@GünayB

Git firmalara istediğin cihazı istediğin kadar dene. Zaten ücretsiz bu denemeler.

Neyi ne kadar anladığını fark edersin.

50-55 dB işitme kaybı işitme cihazı uygulaması için idealdir.

Kulaklikla müzik ve video izlerken ses kalitesi mukemmel olduğu icin anlamakta fazla sorun olmaz bende de olmuyor.

Ama benim kullandigim isitme cihazları (puretune oticon earnet diger cihazlar nasildir bilmiyorum) mp3 video kalitesinde değil telefonda sesli konuşma kalitesinde ses verdiği için bir mp3 ve videodaki kadar anlama sağlamıyor.

Bizim sorunumuzda işitme cihazlari disaridaki sesleri mp3 kalitesinde kulagimiza verdigi zaman çözülecek tahminim ve temennim. Siz deneyerek memnun kaldığınız cihazi kullanın inşallah faydasını görürsünüz.

Değerli arkadaşlar kanaliçi cihazı almak istiyorum herhangi bir marka tavsiye edermisiniz birde ssk üzerinden mi alayım yoksa kendi bütçemdenmi alayım neden kendi bütçeden diye soracak olursanız elimde özürlü raporu var cihaz için yeni bir heyet raporu çıkarttığmda odyo testlerde aşağı yukarı seviyelerinde biraz oynama fark ederse ssk elimdeki rapordaki seviye farkından dolayı yeniden rapor istermi emekliliğimden dolayı bilgisi olan arkadaşlar şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

shukufe

Forumdan hemen 3-5 kişi sayarım sana 50-60 db kaybı olupta sesleri anlamadığını söyleyen.Cihazdan memnun olana da rastlamadım daha..Sen hariç..Senin de memnun olman dogal cünkü temel beklentin sadece ses duymak.

Ses duymak icin cihaz kullananların markayla işi olmamalı bence..Giriş sınıfı hatta analog cihazlar da gayet iyi olur.Maksat ses duymaksa.

Üst Alt