Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

55 Amper akülerde 5 amperlik şarj aleti kullanmak uygun mu?

diyarlı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
55 A aku aldim sarj cihazim 5 a bu sarj cihazi akuleri tam doldururmu

Uygun değil😟
26-33 amperlik Aküyu 5a şarj aleti kullanmaya uygun.
8a şarj aleti uygundur 55 amperlik akü için

Şarj cihazınızın 5amper veya daha üstü bir amper olması sadece zaman farkına yol açar. Akü şarj ederken şarj empedansı akü empedansından 1.5-3volt fazla olmasına ve iç direnç farkına dikkat etmeniz gerekir.

Akü kapasitesi in 10/1 ile şarj edilebilir en sağlıklı şekilde,bu demek sizin akü 10 saat şarj edilebilir tam kapasite için

5 amper ile de dolar ancak sadece biraz geç dolar şarj cihazu uygundur ancak geç dolar akülerin tam dolumu uzun sürede gerçekleşeceği için uygun değildir derler tavsiye edilen 8 amperdir

Uyar sorun yok, nekadar uzun şarj ederse okadar sağlıklı olur aküleriniz, Bide akülerinizi uzun yıllar kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken şey evden cıkmadgınız süre diyelim birhafta oldu haftada bi şarja baglayın, akülerin bitmesni beklemyin, bakkala bile gidip gelseniz şarja baglayın aküleriniz uzun ömürlü olsun

wheelchairmale

Ustanın dediği çok doğru

Mesela ben cep telefonunu hızlı şarj aleti ile şarja takıyorum dolunca şarjı hızlı tükeniyor.

Bir de yavaş şarj aleti ile şarja takıyorum dolunca şarjı yavaş tükeniyor demek ki bataryanın ömrünü uzatıyor yavaş şarj aleti.

@wheelchairmale bu aküleri bitmeden şarja bağlayın teklifiniz sadece jel aküler için mi geçerli? ben akülü aracımda sulu akü (mutlu full enerji) kullanıyorum. Sulu aküleride mi şarjı bitmeden şarja bağlayalım. Şimdiden teşekkür ederim.

Şarj cihazları aküleriniz dolunca şarjı keser arkadaşlar yani ne kadar uzun süre dolarsa o kadar iyidir mantığı yanlıştır siz isteseniz de akü dolduktan sonra şarj edemezsiniz cihazınız otomatik olarak şarjı keser

@jandarma erol

Akülerin belirli bir şarj döngüsüne göre ömürleri vardır, jel akülerde de böyledir bu sebeple akülerinizi tamamen bitmeden değil de aracınızın üzerindeki gösterge ışığı kırmızıya yada kırmızının bir üstündeki turuncuya geldiğinde şarj etmeniz yeterlidir, sulu aküleri mecburen şarj etmelisiniz çünkü jel aküler gibi uzun ömürleri yoktur ve şarjı bittiğinde de geri dönüşü kolay olmaz ayrıca gaz salınımı olabileceği için kapalı mekanlarda kullanmanız da önerilmez, tavsiyem jel akü kullanmanızdır.

Üst Alt