Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

55 derece skolyozum var. Askerlik yapabilir miyim? Engelli raporu alabilir miyim?

alperdanabas

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

2010 yılında skolyoz amelıyatı oldum 55 derece skolyozum vardı bı omuzum dusuk durus bozuklugu mevcut.

ara ara agrılarım oluyor. doktorumla gorustugumde hareketsızlıkten meydana geldıgını soyledı .yuzme onerdı ve 1 aydır yuzuyorum.

sormak istedigim arkadaslar;

askerlık yapabılırmıyım ? engellı raporu alabılırmıyım ? ınanın hıc bılgım yok sizden yardım rica ediyorum.

Nefes darlıgı ve gogus sıkısması ara ara olmakta

[FONT=sans-serif]a) [/FONT][FONT=sans-serif]Skolyoz[/FONT][FONT=sans-serif] deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.

yönetmeliğe göre durum bu şekildedir. Sizin de durumunuz muaf olmanız için uygun görünüyor gibi. Yine de doktorunuzdan net bilgiyi alabilirsiniz.

Engelli raporu almak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinin sağlık kurulu birimine başvurmanız gerekiyor. Yapılacak solunum testleri sonucunda oran verilir.
[/FONT]

%62 oranlı raporumu aldım. raporumda belırtılen hastalıklar;

*astım
*opere skolyoz
*sol opere kronik otit
*işitme azlığı

alperdanabas

Askerlikten muaf olacaksın. İkamet ettiğin ilin/ilçenin-tabi varsa- askerlik şubesine gidip durumu izah edeceksin. Onlarda varsa ildeki askeri hasteneye sevk edecekler. Sonra askeri hastaneden de rapor alıp askerlik şubesine vereceksin. Sonrası muaf oluyorsun üstâdım... Kendim için söyleyeyim Konya'da askeri hastanede göz doktoru olmadığı için Ankara Etimesgut askeri hastanesine sevk ettiler. Oradan 27 günlük bir süre zarfı içinde halloldu. Geçmiş olsun Azizim...

Üst Alt