Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

55 derece skolyozum var. Skolyoz Ameliyatı Olacağım. Sorularım var..?

• Konbuyu başlatan dullodullo
  • Başlangıç tarihi
D

dullodullo

Merhaba arkadaşlar 55 derece skolyozum var. Şubat tatilinde ameliyat olacağım. Ameliyattan çok sonrasından korkuyorum. Kafamda ki soruları cevaplarsanız sevinirim ;
1-) Ameliyattan sonra okullar açılınca hemen okula başlayabilir miyim?
2-) Ameliyattan sonra basketbol futbol voleybol gibi kara sporları yapabilir miyim?
3-) Boyum uzar mı?
4-) Bazıları ağrılarım oluyor diyor. Bu ağrılar ömrüm boyunca hep olucak mı?

Merhaba,

1-Şubat tatili yarıyıl tatili oluyor sanırım. O da 15 gün ise, herşey yolunda giderse şayet, evet iyileşirsin, ağrıların da diner ama psikolojik olarak sokağa çıkmaya/okula gitmeye hazır olur musun bilemem.

2-Senin gibi derecesi düşük iken ameliyat olanlar genellikle spor yapabildiğini söylüyor. Tabiki kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini düşünüyorum ben hep. Tamamen rahatsızlığın boyutuna, ameliyatın başarısına bağlı.

3-Herşey yolunda giderse, evet boyun uzayabilir. Derecen düşük olduğu için belki az olur ama uzayabilir.Benim 8 cm uzamıştı. Ama derecem seninkinden çok daha yüksekti. Daha az ve daha fazla uzayanlar var. Hiç uzamayanlar da var bilgin olsun.

4-Kendini çok fazla yorduğunda ağrın olur. Diğer insanlara nazaran biraz daha fazla dikkatli olacaksın. Durup dururken ağrım olmuyor ama dediğim gibi gün içerisinde çok yorulmuşsam ağrım oluyor. Ömür boyu sürer sanırım bu durum. Bir de çok üşüdüğümde sırtımda bir sertleşme oluyor platinden ötürü olmalı. Hepsi bu.

Geçmiş olsun.

uralselvi merhaba bende bursa dayım 40. derece skolyozum var ve yaşım da 40 nerde olucan ameliyatı bilgi verirsen sevinirim

1.Ameliyattan sonra iyileşme süreci biraz uzun sürüyor.Hemen okla başlayamazsınız.
2.Hareket kısıtlılığı oluşuyor ameliyat sonrası.Dikkat etmeniz şartıyla yapabilirsiniz.
3.Bir kaç cm uzuyor evet.
4.Ağrı değil de kas kasılmaları olabiliyor.Bu kasılmalarda sürekli olmuyor.Dinlenince ve kas gevşetici kremler ve ağrı kesici kremlerle rahatlıyor.

Üst Alt