Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 engelli bağkurlu 4320 gün prim sonunda ne yapmalı?

rp_murat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
25.01.2001 tarihinde başlayan Bağkur sigortalılığım (LTD ŞİRKETİ ORTAĞI)25.01.2013 itibari ile 4320 gün hizmet süresine ulaşmıştır.%55 engelliyim.
Emekli olmak için geçmesi gerekn süre dikkate alınacak olursa 25.01.2017 tarihinde emekli olabiliyorum.Siz değerli arkadaşlara bir kaç sorum olacak.Cevap verirseniz sevinirim..

1-16 yıl sigortalı olma şartında kalan 4 yılımda prim ödemeden 16 yılı nasıl doldurabilirim?
mecburi sigortalılık süresi 16 yıl
mecburi prim sayısı 12 yıl
2-Prim ödemez isem sağlık imkanlarından yararlanabiliyormuyum?
3-Bağkurdan ayrılmak veya mümkünse dondurmak için LTD ortaklığından çıkmak gerekiyormu?

Bağ-kur lu çalışanlar için emeklilik şu tabloya göre yapılmakta

bagkur.PNG

Prim ve süre şartını tamamladıktan sonra kuruma 5510/28 kanunundan faydaanarak erken emekli olma talebinde bulunacaksınız kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 55% oranınra rapor alır iseniz emekli olacaksınız.
NOT:Dikkat etmeniz gereken tek nokta kurum sizi malulen emeklilik için müracaat ettirmesin.

Konuyla alakali zaten bilgi sahibiyim.cevap aradığım sorular başka bu sorularla alakali cevap alabileceğim arkadaşlardan yardım bekliyorum

Emeklilik için prim gününüz tamamsa, süreyi bekleyene kadar çalışıp çalışmamak tamamen sizin karaınıza kalmış. İsterseniz çalışmazsınız, prim ödemezsiniz...

Prim ödenmezse sağlık güvenceniz olmaz tabii.

arkadaşım bilgiler için teşekkürler ama bilmek istediğim konu şu:
ben prim ödememek istemiyorum
her ay bana prim borcu çıkıyor şuan
bu kalan 4 yıl içinde bana prim borcu çıkacakmı çıkmayacakmı?
bağkura gidip bağkurumu kapatmak konusunda bir başvurumu yapmam gerekiyor...
bağkurumu kapatmış olsam kalan 4 yılı nasıl olurda bağkura bağlı olarak sürdürebilrim.

Bir düzeltme yapayım. LTD ortağı olunca bağkurlu olmak şart (eğer başka bir yerde ssk'Lı iseniz, o zaman LTD'de bunu beyan edip sigortasız olabiliyorsunuz). Yani, ya LTD ortaklığınıza son vereceksiniz ya da bağkurlu olmaya devam edeceksiniz. Başka bir seçenek yok.

Üst Alt