Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 engelli raporumla 2022 aylığı alabilir miyim?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %55 oranında engelli raporum var 18.02.2020 de aldım süresiz ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz ibareli süreğen kronik, 2019 ocakta işkur typ işe girdim nisanda hasta oldugum için çıkarıldım. Ozamandan beri işsizim, evde tek maaş babamın emekli maaşı 2808₺ üç kişiyiz annem babam ben 25 yaşındayım para isteyemiyorum, zaten istenilcek parada kalmıyor fatura erzak borc fln acaba bu engelli maaşı alabilirmiyim, olursa nasıl basvuru yapıcam internetten olurmu bi yardımcı olabilirmisiniz lütfen

ertan3451 Kesin birşey söylemek doğru olmaz,siz raporunuz la birlikte sosyal yardımlaşma vakfına başvuru yapın,onlar gerekli incelemeyi yapıyor.uygun görülürse engelli maaşı bağlanır.
Bildiğim kadar İnternetten başvuru yapılmıyor/geçmiş olsun...

OğuzHan112 cevabınız için teşekkür ederim covid19 yüzünden biyere gidemiyorım gitmekte istemiyorum inşallah durulursa giderim. İnternetten olsaydı iyi olurdu

ertan3451
Gitmeyin bir süre sosyal mesafeyi koruyalım çok acil değilse evden çıkmayalım.
Biraz sabır,geçecek inş biraz sabır/Hayırlı geceler...

OğuzHan112 hocam bende 1,2 ay önce heyete baş vurdum okb den .İLK RAPORUM okb kısmen duzelen çıktı . Normalde ilk raporda kontrol muanesi verilir diyorlardı. İlk raporum sürekli çıktı. İlerde benden tekrar rapor için çağırırlaar mı hastaneden felan .

ertan3451
bu bilgiye göre 2022 maaşı alamazsınız
gelır babanın maaşı 2808tl
2808 / 3 : 936
2022 de gelrı sınırı 701 tl sizn hane kişi başı gelriniz 936 tl
ancak başka gelrınız yok sa ve kırada ıkamet edıosanız emsal kıra bedelı düşülür o zaman alabilirsiniz.kirada ikamet etmıosanz boşa gedıp de yorulmayın

-mka
Cevabınız için teşekkürler ev kira değil bizim ancak üç dört tane kredi kartı var onlar toplam 1500 tl ye yakın çekiyor geriye 1300₺ kalıyor oda işte ev masraflarına fln gidiyor faturalar fln yinede vermezlermi acaba
OğuzHan112
Şuan gidemem zaten internetten olsaydı başvurucaktım, anca şu illet başımızdan gidince gidebilirim teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için
-mka
Birşey daha sorucam normalde 3 kardeşim iki ablam var tabi evli onlar hesap yapılırken onlar hesaba alınmaz dimi

ertan3451
Evde yaşayan ve muhtara kayıtlı olanlar hesaba katılır sadece

ertan3451
Barda5 adlı arkadaşın dediği gibi ikametleri aynı evde ise onlarda sayılır ve onların gelırlerıde hesaplamaya dahil edilir

-mka
Barda5
Cevaplarınız için teşekkürler, ozamanhiç verilmez ama yalnız bu maaş yetmiyor acaba bu kira fln hesaba alınır demiştiniz, kira değilde ödenen kredi kartı borcları alınırmı 1500₺ ye yakın para gidiyor kredş kartı borçlarına

ertan3451

kirada oturanların ödedıgı değilde o cıvardakı benzer kıraların ele alındıgı emsal kıra bedelı gelirden düşülür bu engellı için avantaj.sorunun cevabıan gelınce.emsal kira bedeli hariç heç bişi gelirden düşülmez.borçlara deil gelıre bakıolar.

Üst Alt