Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3 senedir neredeyse işssizim. Artık işsizlik canıma tak ettı. Ekpss yi de kazanamadım malesef. Lise mezunuyum ayrıca. İYİ Puan tuttursam bile dışarıda olma durumum da olurdu. Evdeki haneden ve sigorta durumum yüzünden maaş alamıyorum.. Babama bağlıyım. Bu durum iyice zoruma gidiyor. Engelli maaşı almamın hiç bir yolu yokmudur? Aileme muhtaç olmak istemiyorum.İş yok bir sürü cv bıraktım. Engelim yüzünden kabül etmediler. Alan olmadı .. Ağır işte çalışamıyorum. Sırtım baya problemli .. Lütfen beni hor görmeyin dostlar. Çaresiz olmasam yazmam buraya... İyi kötü yorumlarınız için şimdiden sagolun. Seviliyorsunuz.
verdiğin bilgilere göre engellı maaşı alamazsın.çünkü babanızdan dolayı sosyal güvencenız var.
Soru 22: Engelli aylığı verilirken yalnızca istenilen rapor oranı yeterli midir?
Hayır, yeterli değildir; aynı zamanda engellinin çalışmaması veya emekli olmaması, nafaka bağlanmamış veya bağlanabilecek durumda olmaması ve hane içinde kişi başına düşen gelirinin muhtaçlık sınırının altında olması gerekmektedir. Soru 43: Herhangi bir mevzuat gereği düzenli aylık alanlar 2022 aylığından faydalanabilir mi?
Sosyal güvenlik kurumlardan aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin kendileri 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz. Muhtaçlık değerlendirmesi; hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. Haneye giren düzenli aylıklar kişi başına düşen gelir hesabına katılmaktadır. Soru 45: Hanede SGK kaydı bulunan kişilerin olması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkların alınmasında engel teşkil eder mi?
Hanede başvuru sahibi yaşlı ya da engelli kişinin haricinde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanlar ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin bulunması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkları almaya engel teşkil etmemektedir. Muhtaçlık hesaplanması dikkate alınmaktadır. Yaşlı ya da engelli kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir. 18 yaş altı engelli aylıklarında ise engellinin anne ve babasının ikisinin birden sosyal güvenceli olmaması gerekmektedir.
babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 ayligi başvuruna engel degil. Diyelim ki şartlarin uygun bulundu bu durumda babanın sağlık güvencesinden düseceksin zaten. onemli olan sosyal güvencenin olmaması. eğer emekli, sigortalı calisan vs gibi sigortali alsaydın başvurun bile alinamazdi. bu durumda hane gelirine de bakılmadan başvurun reddedilirdi. sigortalı calisanlara, sGK'dan bir gelir veya aylık hakkından yararlananlara vs hiçbir sekilde aylık bağlanmaz.
sen sadece babanın sağlık güvencesinden yararlanıyorsun. bu da aylık icin engel degil.
ama 2022 ayligi icin muhtaçlık sartlarinin uygun bulunmasi lazım. hanede kisi basına dusen aylık gelir 852,53 TL altındaysa aylık bağlanır sana. ama hanede kisi basına dusen aylık gelir bu miktara eşit ya da üstünde ise muhtaç kabul edilmezsin ve aylık bağlanmaz sana.
2022 ayligi gelir hesabına her ne ad altında olur olsun her turlu gelir, mal mülk dahil edilir. hanenin toplam aylık gelirinden sadece emsal kira bedeli durulur. emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider gelirden dusulmez.
Derbeder_55
deminden beri sorunu nereye yazdın diye arıyorum. meğer ziyaretçi sayfama yazmissin. sorunu okudum. bir sorun olmaz ablası. zaten gerekeni yapmissin. akrabalarının ikametleri senin evden düşer ve sorun olmaz.
NOT: sorularinizi forumlardan sorun lütfen.
Abla cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Malesef kişi başı olayı yakıyor beni ... Sanırım bağlanması için hiç bir yolu yok değil mi? Babamdan başka çalışan yok evde... Kardeşim eve bazen geliyor. Annem ben babam ve babaannem ile yaşıyoruz. Babama çok yük oluyorum. İş deseniz iş yok piyasa da.. En iyi sizler bilirsiniz.
Fazlasıyla tekrardan teşekkür ederim.