Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 geçici rapor ile emeklilik..?

deliorman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
%55 vergi indirimi ile özürlü raporu aldım,
yalnız raporum 2 yıllık olarak geçici verildi (uyku apnesi zayıflarsam geçme ihtimali ile)
fakat 5 yıldır uyku apnesi+ yükşek tansiyon+ atrial fibrasyon sorunu yaşıyorum
erken emeklilik için şartları taşıyorum (18+yıl 7000+ iş günü) bu durumda
erken emekli olabilir miyim yoksa 2 yıl bekleyip raporun kalıcı olmasını mı beklemeliyim
ne yapacağımı bilemiyorum
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Saygılarımla

deliorman,
Emekli olmayı hak etmiş iseniz emekli olabilirsiniz. İki yıl sonra sgk sizi tekrar hastaneye sevk eder ve yeni rapor talebinde bulunur.

ilker bey,
Cevabınız için teşekkürler
bir sorum daha olacaktır
eğer emekli olursam 2 yıl sonunda rapor değerim %40 ın altına düşerse
bu durumda hem işsiz kalıp hemde emekliliğimden olmuş mu olacağım
aslında beni kaygılandıran konu bu olmaktadır
Saygılarımla

İlker bey,
ayrıca çevremdeki bazı engelli arkadaşlarım (geçici raporlu) rapor yenileme zamanında SGK maaşını bloke edip tekrar rapor SGK ya gidene kadar maaşlarını ödemiyormuş
engelli olarak zaten çalışmanın zor olduğu bir ortamda birde maaş kesintileri olması hepimizi korkutuyor
sonuçta hepimizin ailesi var çoluk çocuk maduriyet sözkonusu olacağı için insanı kaygılandırıyor
Saygılarımla

deliorman,
Rapor oranının düşüp düşmeyeceğini bilemem 2 yıl sonra öğreneceğiz aklınızda soru işaretleri var ise bu konuda hiç emekli olmayın 2 yıl daha çalışıp duruma göre seçenekleri değerlendirin..

deliorman

2 yıl emekli maaşı almak bana daha avantajlı geliyor. 2 yıl sonunda kontrol muayenesine çağırırlar ve raporunuzu yenilemenizi isterler. %40 üzeri rapor alabilirseniz ne ala, alamazsanız, yeniden çalışmaya başlarsınız.
Hatta, emekli olup çalışmaya da devam edebilirsiniz. Böylece iş kesintiniz de olmaz...

cevabınız için teşekkür ederim
sgk ya gidip müracaat etmek benim için daha iyi olacak sanırım

Saygılarımla

Merhaba,

Bu konu hakkında birkaç sorum var cevaplayabilirseniz sevinirim;

-Vergi indirimi yazısı bugün elime ulaştı, rapor sürem 2 yıllık olmasına rağmen vergi indirimi yazısında bir süre belirtilmemiş "12.12.2016 tarihinden itibaren vergi indirimine hak kazanmıştır" ibaresi vardır, bu yazının sürekli olduğu anlamına mı gelir ?

-SGK rapor süresine göre mi emekli ediyor (ssk 4a emekli olacağım), yoksa vergi indirimi yazısı sürekli olduğundan dolayı süresiz mi emekli olunuyor ?

-İşyerimde süresiz vergi indirimi yazısı ve 2 yıl süreli rapor ile engelli kadrosunda çalışırken raporun süre bitiminde tekrar güncellenmesine gerek var mı? veya başka bir işyerine başlarken süresiz vergi indirimi yazısı ile engelli kadrosunda çalışabiliyor muyum ?

cevatkelle

Vergi indirim hakkınız süre kısıtlaması olmaksızın onandı demek ki, hayırlı olsun. Emeklilik de vergi indirimi temelinde olacağı için, o da sürekli olacaktır çok çok çok büyük olasılıkla

Hayır, engelli statüsünde çalışmaya devam etmek için rapor yenilemenize gerek yok. Önemli olan girişte rapor beyan etmektir.

oturan boğa bende süresiz vergi indirmi ve 2 yıllık sağlık kurulu raporu aldım ve 2 yıllık rapor ile özel sektörde engelli kadrosundan işe girdim fakat rapor sürem bittiği için işyerim benden tekrar saplık kurulu raporu isitiyor almak mecburiyetindemiyim tekrar sağlık kurulunu yoksa calıştığım şirketin insankaynakalrı yanlışmı biliyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim OturanBoğa.

Emeklilik süreci için merak ettiğim birkaç konu var, süreç aşağıda yazdığım gibi mi işleyecek

- İlk etapta iş yerimden çıkışımı alacağım

- Rapor ve vergi indirimi yazısı ile SGK'dan emeklilik için tahsis talep formu doldurup tahsis numarası alacağım, burada ek olarak sormak istediğim ;
+ internetten bulduğum tahsis talep formunda (4- TAHSİS TALEP ÇEŞİDİ) ne yazmak gerekiyor, yanlış bir şey yapmamak için yol gösterir misiniz

+ Bakmakla yükümlü olduğum kişiler var (65 yaşı geçen annem, eşim ve 2 yaşında çocuğum) yani 3 kişi, fakat tahsis formunda sadece "8- ÖLÜM/TAHSİS TALEP TARİHİNDE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU KİŞİLER VAR MI ? sadece ufak bir kutu buraya kim olduklarını mı yazıyoruz ?
9- BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU KİŞİLER İÇİN SAĞLIK YARDIMI TALEBİ VAR MI ? buraya sadece var mı yazıyoruz ?

Vergi indirimi alan kişiler %40 ve üzeri oranı ile isterlerse çalışmaya devam edip vergi indiriminden faydalanırlar , isterlerse engelli emeklisi olarak ( 2 yıl yada süresiz ) vergi indirimi + emeklilik imkanından yararlanır. Raporu 2 yıllık olupta tekrar iş bulma sıkıntısı olanlar işe devam edip vergi indirimi ile devam etmesi mantıklı. İş sorunu olmayanların direk emeklilik ile süre sonunda , olumsuz rapora göre iş hayatına vergi indirimi ile devam etmesi daha mantıklıdır.

özcan bey merhaba benim vergi indirmim süresiz ama sağlık kurulu raporum 2 yıllık özel sektörde engelli kadrosunda calışmaktayım sağlık kurulu raporumun süresi bitmek üzere ve şirket beni bilgilendirdi yeniden rapor almam gerektirdiğini anlayacağın vergi indirmim süresiz ama genede rapor istiyorlar.

Vergi indirimi süresiz ise , oran için tekrar başvurun. Olumlu olursa aynı kadrodan zaten devam edersiniz , olumsuz olursa şirket insiyatif kullanarak aynı kadroda devamda ettirebilir yada sizi normal kadroda çalıştırmayada devam edebilir. Tabiiki sizi çalıştırmak istiyorsa.

Bedriatak
İşgüzarlık ediyorlar... Onların işi işe alım yaparken %40 ve üzeri raporu dosyaya koymak. Bu bildirim bir kez iş kur'a yapıldığında bir daha bir şey yapmalarına gerek olmaz.

cevatkelle
1- İlk önce emekliliği hak ettiğinize dair sgk'dan yazı alıp işyerinize vereceksiniz. Bu sayede kıdem tazminatınızı alığ işten ayrılmanız mümkün olacak. Devamında sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yaşlılık emekliliği bağlamında tahsis talebinde bulunacaksınız. Zaten sigorta müdürlüğünde kolayca hâlledersiniz işlemleri. Vergi indirim hakkınızın olduğunu beyan edeceksiniz, gerisini onlar halledecek

2- "Var" "Var" yazmanız yeterli.

Üst Alt