Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 raporum var. Hiç sigortam olmadı. Emekli olmak istesem..?

EFSANEEE_41

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Oturan boğa kardeş sana birşey sorcam

ben epilepsi hastasiyim, %55 raporum var. 2006'da aldim raporu
raporda süreklidir yaziyor
şu ana kadar hiç sigortam yatmadi. 27 yaşındayim. isteğe baylı emekli olmak istiyorum. bi de %55 raporumu göstererek kaç yılda emekli olabilirim

cevablarsan çok sevinirm

bide nerelere başvurmak gerekiyor

İsteğe bağlı sigortalı (4b) olmak için sgk'na başvuru yapacaksınız. Sigortanız başladığı günden itibaren en az 16 yıl sigortalı olduğunuzda ve 4320 gün prim/gün yatırdığınızda emekli olma hakkını kazanacaksınız.
Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'na başvuracaksınız. Hastaneye sevk edecekler... %50-59 arasında rapor alırsanız, emekli edileceksiniz.

oturan boğa kardeş zaten raporum var devlet hastenesinden aldim % 55 bidaha ne gereyi var anlamadim kafam karişti

Bugün almayacaksınız raporu.
1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olacak kişilerin emekliliklerinde emeklilik talebinde bulunulduğunda kurum sevki ile yeni rapor alma şartı getirildi. Şu andaki raporun hiç bir geçerliliği yok kurum nezdinde.

tamam anladim çok teşekür ederim bide isteğe baylı aylik üçret ödeme pirimi nekadar birşeydaha sorcam sonra tamam 2022 yani 3 ayda bir maaş aliyorum isteğe baylı işlem başaltirsam maaşim kesilirmi

Bu tamamen sana kalmış... Sanırım en düşük 220 tl gibi birşeydi.

Ama unutma, eski adı ile ssk (4a) statüsünde çalışarak emekli olanlar eski adı bağkur (4b) statüsünde prim ödeyenlere göre çok daha iyi emekli maaşı alırlar. Yani çalışan statüsünde prim ödeyebilirsen bu emekli maaşı için avantaj sağlar.

Toplamda 4a'ya daha çok prim/gün ödersen 4a'dan, 4b'ye ödersen 4b'den emekli olursun.

sonkez birşey sorcam allah senden razi olsun 2006 aldiğim % 55 raporumu göstererek isteğe bağlı emekli işlem başlatabilirmiyim yoksa tekrar rapormu çikartcam emin olmak istiyorum kusura bakma rahatsiz ettim

İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak için zaten sağlık raporuna ihtiyacınız yok. İsteğe bağlı sigortalılığın sakat-sakat olmayan ayrımı yok.

2006 aldiğim % 55 raporum var raporumu sgk verip özürlü kadrosundan girsem 16 yıl çalişsam gene 16 yıl sonra rapor çikartmama gerek varmi isteğe baylı deyil özürlü kadrosunda giricem ve çalişicam sigortali olarak
16 yıl sonra hemen emekli olabilir miyim

cevablarsan çok sevinirim

kardeş sana bir sorum daha olucak iş kura gidib iş başvurusu yapsam özürlü kadrosundan epilepsi hastasiyim biraz soğuk davraniyorlar epilepsi hastalarina bana hemen iş verirlermi bide nasıl iş verirler bütün sorularimi cevabladiyin için sana çok teşekür ederim ayrica

Dangalaklar sadece epilepsi hastalarına değil ki, tüm sakat veya hastalara aynı şekilde davranıyor!
İşkur'a (www.iskur.gov.tr) kaydol mutlaka ve işleri takip et. İlla ki bir iş bulursun. Epilepsiye dair sorun çıkaran olursa, onları epilepsinin bir sorun yaratmadığına dair ikna etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma...

OturanBoğa kardeş sana katılıyorum devletimiz buna bir çare bulmali örnek verirsem bir kişi işe gidiyor işte titreme yada bayılma olunca ayni yerde çaliştiyi kişiler ondan uzaklaşiyor bunu biryerde okumuştum sanmasinlarki ayni hastalik onlara gelmez benlede çok kişi dalga geçti adlarini burda vermek istemiyorum tanidik kişiler ama ben naptim kulak asmadim sanki onlarin bu dünyadan yokmuş gibi davrandim piskolojim anca böyle düzelir dedim kendi kendime oturan boğa kardeş sana çok ama çok teşekürlerimi iletirim kendine çok iyi bak by

Umursamayacaksın... Adı üstünde işte, dangalak! :)

oturanboğa kardeş sana birşeydaha sorcam işe girersem %55 raporumu nereye götürcem yada nasıl bir işlem gerçekleştirmem lazim cevablarsan sevinirim

%55 raporunu, yeni rapor alacağınızda gideceğiniz Hastaneye beraberinizde götürünki,sonuç olumlu çıksın.Raporonuzu İş-kurada verip,engelli iş arayan olarak kaydınızı yaptırınız.

raman72 benim zaten kaydim var işkurda ben 2006 da aldim %55 raporumu işkura gidib işbulmak istiyorum desem olumlu cevab alirmiyim ve demek istediyim mesela işkur bana şuraya git dicek bir görüş dicek eğer işe başlarsam 2006 aldiğim %55 lik raporumu nereye götürcem diyorum hani 16 yılda emeklilik yaşi varya özürlüler için onu diyorum işe başlarsam raporumu götürmeme gerek varmi Raman72 bide sakatlık maaşi aliyorum mecburen eğer işe başlarsam mecburen sakatlık maaşi kesilcek nişanlandim haziranda düğünüm var hazirandan sonra işe başlamak istiyorum 27 yaşindayim bilgisayar onarim ve bakimdan anliyorum ama herhangi işte olabilir ya bu özürlülerin hali ne olacak cevablarsan sevinirim

İşkur kaydın varsa, onların yönlendireceği işyerlerinde sakat statüsünde çalışabilirsin. İşkur kaydın varsa senden yeniden rapor istemezler.

Vergi indirim hakkı elde etmek için ise, işe girip çalışıyorken, defterdarlığa başvuracaksın. Seni hastaneye gönderecekler vs.vs.vs: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Vergi indirim hakkını elde ettiğinde erken emeklilik hakkını da elde etmiş olacaksın.

OTURAN BOĞA kardeş peki vergi indirimden yararlanmassak özürlüler için çalişirken gene 16 yılda emekli olabilir miyiz bunu anladim kusurabakma kafam üstünde deyil

OturanBoğa kardeş dün iş kura gittim özürlü kadrosundan işe girmek için. ben kocaeli derince yenikentte oturuyorum. iş kurda aşağadaki kapiya asmişlar özürlü iş ilanlari derincede alişveriş merkezinde özürlü iş alimi yaziyordu hem evime de yakin olur dedim yukariya çiktim kaydim daha önce vardi işi kapmişlar
insan orayi çizer kalemle salaklar işte nasıl iş ariyorsun dedi bayan vardi farketmez dedim derincede başka yoktu sen bence bir iki hafta sonra tekrar gel dedi

ya aslinda izmitte olur haftaya gene gidicem şans artik bitanesi olucak ya bi de birşey sorucam beden işcisi ne oluyor onu sorcaktim herhalde getir götür işi deyilmicevablarsan sevinirim

Beden işçisi, "ne iş olsa yaparım abi"nin karşılığıdır.

oturan boğa kardeş 2006 aldiyim %55 raporum varya ben 16 yıl çalişirsam emekli olursam sakat kadrosundan yanlız orta okul mezunuym asgeri üçretten çaliştiyorlarmiş ilk okul mezunlari emekli oluncanekadar maaş alirim işe girince deftarlağada başvurcam vergi indirimden emekli olunca nekadar maaş alirim bunu öğrenmek istiyorum

sonkez oturan boğa kardeş sana birşey sorucam iş başvurusu yaptim kutu ve kağıt fabrikasinda eyer işe girersem hangi belgeler gerekiyor cevablarsan sevinirim

oturan boğa kardeş sana birşey sorucam ya bügün iş görüşmesine gittim iş kurdan bana iş verdiler hemen gittim fabrikaya kutu ve kağit fabrikasi müdür izmire gitmiş personelle görüştüm müdür gelince seni arariz dedi bide 3 vardiya 8/16 16/24 ve 24/08 vardiyaliymiş epilepsi hastalari için normalmi oturan boğa cevablarsan sevinirim

Sağlığın açısından bir soruna yol açmadıuğı sürece vardiyalı çalışmakta bir sakınca yok. Sigortası + maaşı + servisi önemli...

Üst Alt