Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 raporum ve 3300 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

brlc

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
01.05.1997 yılında ssk başlangıcım var.
%55 raporum var. 2005 yılında vergi indirimini aldım.
şuan 3300 gün primim görünüyo.

ne zaman emekli olurum.
emekli olurken tekrar kurula çıkmama gerek olacak mı?

tşkler...

İlk sigortalı olduğunuzda 18 yaşında büyük seniz
17 yıl 3920 güne tabisiniz
01.05.1997 + 17 : 02.05.2014 yılında kuruma müracaat ederek emekli olabilirsiniz..
Tekrar kurula cıkmanıza gerek yok almış oldugunuz vergi ind. ile erken emekli olacaksınız...

Arkadaşlar emeklilik müracaatı yaptığımızda işyerinden cıkış aldığımızda ve emeklik oluru yanılmıyorsam 2 ay kadar sürüyormuş geçen bu sürede siğortadan faydalanılıyormu, önemli.....

ilker arkadaşımız ilk sigortalı olduğum tarihte 18 yaşında iseniz dedi.ben onun için yazdım.18 olmama 4 ay gibi bi süre var ilk sigortalı olduğum tarihte

doğum tarihim 18.08.1979. ilk sigortalı olduğum tarih 01.05.1997.

ozaman 4 ay daha fazla çalışman gerekli...
Sigorta 18 yaşınızdan sonra hesap yapar...

1997 ssk girişim,2010 yılında ise engelli devlet memuru oldum ne zaman emekli olurum.

01.05.1997 ssk girişliyim. 18.08.1979 doğumluyum.3700 gün ssk prim ödemem var.2 yıldır devlet memuruyum.yüzde 55 raporum var.vergi indirimini aldım.ne zaman emekli olabilirim.tşkler

memuriyette 18 yasindan kücük günler sayilmiyo. kazai rüşt falan alinir. %40-60 arasi raporu olan bir memur 18 yasından sonra 20 sene calişarak emekli olur.
ancak ssk lilar için 18 inden önceki günler de geçerli diye biliyorum ben. ssk li olarak işe basladiktan sonra % 40 - 60 özürlülüğü olan bir kişi 20 senede emekli olabilir. yani suan memursaniz emekli olamazsiniz ssk li iseniz olabiliyosunuz gibi bir durum ortaya cikiyo :)

memuriyette özürlüler için 15 yıl yeterli değilmi.hizmet birleştirmesi yaparsam emekli olamazmıyım şimdi

bence en kisa sürede caliştiginiz kurumun personel birimine iigili bir dilekce ile basvurun. ssk li günlerinizi de ekleyerek. onlar tektek herseyinizi hesaplarlar.
bende simdi baktim da internette 17 yıl 3920 gün görünüyo sizin için. ama 18 yas oncesi sayilmaz vs.. gibi detaylar var.

1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler. Emeklilik zamanları geldiğinde tüm primlerinizi hizmet birleştirmesi talebiyle birleştireceksiniz...

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

primle emekli olabilirler

Üst Alt