Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 raporum ve 4700 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

saray_59

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm
yüzde 55 raporum var vergi indirimim de yeni geldi
37 yaşındayım
bağkur giriş tarihim 05-04-1995 ten 2003 yılına kadar
2004 yılından sonra ssk lıyım
iki kurumun toplam primi 4700 gün
sigorta başlangıcım askerden geldikten sonra. hizmet yılı olarak yetmezse askerlikle bu süreyi arttırabilir miyim

bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum

Son 2520 günlük primin fazlası ssk statüsünde olduğu için ssk'dan emekli olacaksınız.
(05.04.1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olma hakkınız var. Yani prim gün sayınız fazlasıyla tamam ama 05.04.2012 yılı beklemelisiniz emekli olmak için...
Bu sürede çalışıp çalşmamak size kalmış...

Sigorta başlangıcı askerlikten sonra ise, askerlik borçlanması yapıldığında, o süre kadar sigorta başlangıcı öne alınır. Eğer bu olursa, o zaman 550 gün borçlanmaya karşılık sigorta başlangıcınız 05.04.1995'ten 18 ay geriye alınır ve 05.10.1993 olur (inşallah yanlış hesaplamamışımdır).
Bu durumda emeklilik şartlarınız (05.10.1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün prime düşer ve hemen emekli olabilirsiniz.

slm bülent bey çok tşk ederim cevabınız için peki benim sigorta girişim nisan 1995 1 yıl askerlik borclanmasıyla hem 94 nisana çekildiği zaman 16 yıl kapsamına giremezmiyim girdiğim zaman hizmet yılımda 16 yıl olmuyormu yanlış incelediysem lütfen uyarın beni

Sigorta başlangıcınızı 05.08.1994'ün gerisine düşürürseniz 16 yıl kapsamına girersiniz, doğru.

tşk ederim cevabın için biraz karışık bir durum benimki sgk nasıl anlatıcaz memura bakalım onu düşünüyorum.

Yok yok, karışık bir durum yok... 9 ay askerlik borçlanması yapın, sigorta başlangıcınızı o süre kadar geriye çektirin, emekliliğiniz onaylanacaktır

askerlik borclanmasını memurmu diyecek bize 9 ay gerekiyor yoksa hiç sormadan askerlik borçlanmasına başvuralımmı

bülent bey özür dilerim ama bir sorum daha var benim raporum yüzde 44 olarak aldım hastaneden sağlık kurulu yüzde 55 gönderdi benim özürüm 55 mi oldu şimdi

Kurul hangi oranı belirlemişse geçerli olan o orandır.

Üst Alt