Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

550 gün için Askerlik Borçlanması kaç TL tutar?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Ssk lı olarak (18 ay askerlik yaptım) asgari ücret üzerinden askerlik borçlanması yapmak istiyorum ne kadar borçlanma çıkar?
1. Askerlik borçlanmasında özürlülere sağlanan bir kolaylık var mıdır

ilker;
1-ödeyeceğiniz tutar 4000 ytl'nin üzerinde olacaktır.
2-bizler için,sağlanan (maalesef) hiç bir kolaylık yoktur.
3-artık bu paranın tamamını 1 ay içinde ödeme zorunluluğu da getirildi.(önceleri 6 aya kadar borçlanma yapılıyordu.)

Bugün itibariyle askerlik borçlanmamı ödedim
540 gün karşılıgı 3836.16 tl tutarında ödeme yaptım..

ilker bu odedıgın tutar nezam ssk gun sayına eklenır bende bu hafta borclanma yapacagım

bir soru daha ssk ya basvurduktan kac gun sonra odeme ıcın evrak elına ulastı

Hemen ekleniyor yalnız ben kuruma ödedim.(banka ödeme secenekleride var) kuruma ödemen daha iyi dosyana hemen ekliyolar ödeme makbuzunu akşamda eve geldim netten baktım 540 gün ssk günlerime eklenmiş..

Ben mayıs 15 de askerlik borçlanma dilekcemi kuruma verdim 1 haziran'da ödeme emri geldi yalnız teblig tarihinden sonra 1 ay icerisinde ister taksitli ister peşin ödeme yapabilirsin

Bu askerlik borçlanmasını ödediğimiz taktirde gelir vergisi indiriminde kullanabiliyormuyuz kullanabiliyorsak nasıl ve ne kadar bilen arkadaşlarımız varsa bilgilendirse çok memnun olurum teşekkürler.

özel sektörde çalışan arkadaşların çalışmalarında bir sıkıntı yoksa askerlik borçlanmalarını yapmasalarda olur çünkü kamu kesimlerinde kıdem tazminatı olarak ödediğn parayı alıyorsun özel sektörde kıdem tazmınatı alsa bile alacağı para ödediği paranın altında kalır.
vergilendirmesi ise maaşınıza yansıyan vergi miktarı kadar olur.ödenen makbuzu maaş bordrosu yapılan yere verilir ordada işlem yapılır.

Aslında bende ödemeyecektim ama prim günüm eksik kalıyor ondan ödedim...

officer;

İlker bey askerlik borclanmasi hakkında size bir kac sey sormak istiyorum 1 yapilan borclanma dönem itibariyle 2004-2005 arasi yapilacak ise örnek olarak 1 yil yaparsak borclanmayi ödedigimiz tavan veya taban miktari o döneme mi yansıyor 2 .pirim gunu eksikliği ve sigorta baslancini one çekmek icin degilde sadece maasimizda artis saglamasi amaci için sizce askerlik borclanmasi yapılmalımidır. Yapilacaksa eğer tavandan veya tabandan yapılan ödemeler masa tahminen ne kadar etkisi olur.

arkadaşlar merhaba,benim ssk girişim 2005 askerlik yaptığım tarih 2008 (450 gün) benim öğrenmek istediğim konu,ben şimdi isteğe bağlı bağlı bağkur (4b) yatırıyorum,malulen emekli olmam için eksik kalan 450 günümü askerlik borçlanması yaparak tamamlamak istiyorum,ben şuanda bağkur ödediğim için ödeyeceğim askerlik borçlanması 450 gün bağkur olarak mı sayılacak yoksa ssk olarak mı sayılacak?

Üst Alt