Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510’a tabi engelli memurlar emekli olurken yeniden heyete mi girecek?

zego

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
5510 a tabi sürekli raporu olan vergi indirimi de alıp onaylarsa dahi emekli olurken tekrar heyete mi sil baştan gideceğiz 2017 tarihli raporlu örneğin

Siz emekli sandığına tabisiniz sanırım memutsanız tabii, emekli sandığına tabi olanlar engelli kadrosundan çalışıp vergi indirimi dahi olsa emekli olurken güncel rapor ile başvurması şarttır

Engelli52
güncel rapordan kastınız yeniden mi güncellendi en son hangi yıl

Evet. benden ekpss için kullandığım raporu kabul etmedi SGK. 2013 girişli memurum. Son 6 ay içinde alınmış heyet raporu istedi. Bu hafta yeni rapor alıyorum.

bipolaren

Atandiginiz raporu kabul etmedim ekpss ile

SGK istediyse yeni yönetmenlik çikti ondan istemiştir

Bir de son 6 ay desene sürekli miydi raporunuz emeklilik için istenildi degilmi ekpss için de yeni isterler mi?

Evet memurluğa ekpss ile atandıgim raporu kabul etmedi. Emeklilik başvurumda cevap olarak son 6 ay içinde alınmış raporla başvurmam gerektiği cevabı geldi.
Raporum yüzde 40 sürekli idi. Ekpss için de yakın zamanlı bir rapor isterler muhtemelen. Emin değilim

Anladım emeklilik için sürekli raporun bi anlamı kalmadı o zaman.

Son düzenleme:
Ben 2008 de 657 ye tabi olarak memurluk görevime başladım 15 Eylül 2023 itibari ile emekliliği hakkediyorum. Sürekli raporum var. Emeklilik dilekçemi vermeden önce raporumu yenilemem gerekirmi

1 Ekim 2008'den sonra memur olanlar dahil 4c statüsünde emekli olacak herkes artık SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak zorunda. ÖÇnceden alınan raporlar hiç bir anlam ifade etmez. Varsa yoksa SGK Hastalık Listesi ve kriterler de şunlar:

2008_sonrasi.PNG

makounichi

2008 ama hangi ay ve gün?
Ayrıca memurluğa engelli statüsünde mi başladınız? Raporunuzu kurumunuza verip kayıtlara geçirdiniz mi?

11 Eylül 2008 de engelli memur statüsünde girdim raporumu kurumuma verdim geçenlerde kurumuma sordum biz yeni rapor istemeyiz dediler SGK istermi acaba

Sigorta girişi 2003 olanları kapsamıyor değil mi bu yasa eski yasaya tabi devam ediyor mu ?

Ama siz 1 Ekim 2008 den sonra diyorsunuz benim işe başlama tarihim 11 Eylül 2008 yinede gerekiyormu rapor

makounichi

Ama 4c'li emekli olacaksınız. 4c'liler öyle ya da böyle yeni rapor alacaklar.
Siz 5434'e tabi engelli olarak girmişseniz, o zaman evet, girişte kurum kayıtlarına giren rapor sizi emekli eder.
MuTanG

4a'dan emekli olunacaksa evet, vergi indirimi yeterli.

Üst Alt