Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 sayılı kanunun 25. maddesi ile 28 .maddesi arasındaki fark nedir?

merter1

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
5510 sayılı kanunun 25. maddesi ile 28 .maddesi arasındaki farkı biri bana anlatabilirmi .sgk 77 olan raporuma üstelik 72 si ağır hastalık kalp rahatsızlığı en ağır olan hastalığa nasıl olurda yüzde 60 malüliyet uygun görülmedi der.ben erken yaşlılık emekliliği için başvurmama rahmen nasıl olurda beni malüliyet emeklisinden değerlendirir anlamış değilim.bağkurluyum tüm şartlarım her halde tutuyor.40 raporla bile emekli olmam gerekirken hep bir engel hep bir engel anlamak mümkün değil türkiyede koyun gibi olacaksın hakkını aradınmı hiç işin bitmez engelli olmak hakkını aramak ölümden beter bu bürokrasi yüzünden

Malûl sayılma
MADDE 25- (Değişik: 17/4/2008-5754/13 md.)
Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır.
25.madde malulen emeklilik müracaatını...

Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları
MADDE 28- Yaşlılık sigortasından sigortalıya sağlanan haklar şunlardır:
a) Yaşlılık aylığı bağlanması.
b) Toptan ödeme yapılması.
28.madde ise erken emeklilik hakkı için dir.

Bağkur anlamsız bir şekilde bu uygulamada diretiyor! Yaşlılık emeklilğine başvuru yapanları önce maluliyetten değerlendiriyor, reddediyor, sonra bi ek dilekçe ile yaşlılık emeklilğine dair işlem yapıp, o statüde eemekli ediyor...

Malulen emekliliğiniz reddedildiyse, 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliilğine dair değerlendirilmesi için ek dilekçe verin sigorta müdürlüğüne

Üst Alt