Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 sayılı yasa çerçevesinde adi malüllükte emekli maaşı ne kadar oluyor?

Erkan2635

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese öncelikle geçmiş olsun.5510 a tabi olup, kamu da çalışır iken adi malul olan var mıdır? Var ise ne kadar maaş bağlandığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merhaba,

Memuriyete ? / ? / 2008 sonra girmişseniz maaş çok düşük oluyor. En düşük devlet memuru maaşı bile garanti değil...

Memuriyete ? / ? / 2008 önce girmişseniz o zaman en kötü En düşük devlet memuru maaşıni alırsınız.

İkramiye yılıniza göre hesaplanıyor.

Peki engelli olarak memurluğa başlıyan kişi de adi malul olabilir mi, görevini yapamaz olursa ve ne kadar maaş alır bende merak ediyorum

evet malul olabilir %60 üzeri engel oranı 10 yıllık sigortalılık süresini ve 1800 güm prim şartını doldurdu ise ayrıca tek hastalık ve maluliyet cetvelinde belirtilen hastalıklar listesinden yer alan bir hastalığı olmalı . 2008 öncesi memurluğa başladı ise taban emekli aylığı alır ,2008 sonrası memur olmuş ise 1300-1450 tl arası alır maksimum.

İkisi arasında fark yok biliyorum. Yukarıda yazılan gibi....
Önerim gücünüz yettiğinsizce çalışın...
Hayat parasız da olmuyor malasef.

fedoraplanet
Hakkınızda hayırlısı olsun. Bari şu toplu sözleşmeyi bekleyin. Kabul edilirse engelli memur için ekonomik bakımda bir çok yeni hak gelecek.

Emekli maaşınızı yazarsanız iyi olur. İnsanlara bir fikir olur. Yardımcı olmuş olursunuz

Birisiman

Daha uzun süre bende çalışmak isterdim ama artık çalışmakta iyice zorlanınca yürümüyor. Maaş umarım iyi olur.

Bu site 4a ssk maaşı hesaplar, 4c 'li devlet memurları için ise hesaplama yeri aşağıdaki sitedir.

Ama bu sitede sadece 5434'e tabi yani 2008 öncesi memurların emekli maaşını hesaplar.

2008 sonrası memur olanların için henüz resmi bir hesaplama sitesi yoktur.

https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do

fedoraplanet hayırlısı olsun.5510'a tabi olup adi malul olanlar için emsal bulmamızın zor olmasının nedeni bu kanuna göre 10 yıllık şartının 2019 yılı itibari ile doluyor olması.1300-1400 diyende var, 2.000 civarı olduğunu belirtende,1.000 TL olduğunu iddaa edende.Kamuda çalışıp adi malul maaşı alanlar net rakamları forumlarda paylaşırlar ise bizler için yol gösterici olacaktır.

ben ilgili kanuna tabi olarak emekli oldum , maaş belirttiğim gibi 1300-1400 civarlaında olur.

Hugo88
Merhaba

1- ne zaman emekli oldunuz.
2- işe giriş tarihleriniz
3- kaç gününüz vardı.

2018 emekli yılı
2003 ssk 2015 memuriyet
3500 gün

Hugo88

Ssk'lı olarak çalıştığınız zamanda ne kadar ücret alıyordunuz?
Aylık ne kadar sigorta primi ödeniyordu?
Kamuda ne kadar maaş ve prim ödeniyordu?
Son olarak kamuda derece kademenizi belirtebilirmisiniz?

Üst Alt